به گزارش ایسنا، توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رویکرد ایران به مذاکرات برجام بعد از تغییر دولت از اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
سعید خطیب زاده با تاکید بر اینکه مواضع ایران در خصوص برجام و رفع تحریم ها، جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد، گفت: بنابراین در صورت دستیابی به توافق، دولت جناب آقای رئیسی نیز به آن وفادار خواهد بود زیرا بر خلاف رویکرد برخی طرف های دیگر، پایبندی به تعهدات و قول های داده شده، همواره برای جمهوری اسلامی ایران یک اصل به شمار می آید.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به اینکه ما عجله ای برای توافق نداریم افزود که البته اجازه فرسایشی و طولانی شدن مذاکرات را نیز نخواهیم داد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هم در گزارشی از تجدید نظر در سیاست تحریمهای آمریکا خبر داد و نوشت: دولت بایدن تقریبا تا اواخر تابستان امسال تجدید نظر در سیاست به کارگیری تحریم در قبال کشورهای دیگر از جمله ایران را به سرانجام خواهد رساند.
به گفته افراد مطلع، دولت جو بایدت رئیس جمهور آمریکا در حال اصلاح روش به کارگیری تحریم های تنبیهی مورد استفاده این کشور است که هدف آن افزایش هماهنگی نظام تحریمها با متحدان واشنگتن و جلوگیری از آسیبهای اقتصادی ناخواسته است.
یک مسئول عالیرتبه اروپایی هم در گفتوگویی با شبکه الجزیره با بیان این عقیده که مذاکرات هستهای ایران با پیچیدگی هایی رو به رو است اما در نهایت رسیدن به توافق امکان پذیر است، تاکید کرد: مذاکرات پرونده هسته ای ایران نمی تواند تا ابد ادامه داشته باشد و زمان به سود طرف های مذاکره کننده نیست.
قطعی برق در روزهای اخیر و مشکلات ایجاد شده برای مردم موضوع صحبتهای رییس جمهور در جلسه امروز هماهنگی اقتصادی دولت بود.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این جلسه دستور داد که امروز در جلسه ویژه ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه های مختلف، موضوع را بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه های مختلف را تعیین و اعلام کند.
رئیس جمهور همچنین در آیین افتتاح طرح های ملی مناطق آزاد تجاری و اقتصادی از مردم به خاطر مشکلات ناشی از قطعی برق عذرخواهی کرد و گفت: در خاموشیها، مهم این است که مردم از ساعات آن مطلع باشند تا بتوانند پیشبینی و برنامهریزی کنند؛ البته نسبت به مردم عزیزی که در این روزها دچار مشکل و رنج شدند، عذرخواهی میکنم و خواهش میکنم مقداری در مصرف برق صرفهجویی کنند.
وزیر کشور هم در همایش استانداران با اشاره به اینکه خشکسالی، کاهش ظرفیت نیروگاههای برقیآبی، گرمای هوا و افزایش مصرف عوامل اصلی قطعی برق هستند، تاکید کرد: مقرر شده است که استانداران با تشکیل کمیتههای تخصصی تلاش کنند این موضوع را در استانشان مدیریت کنند؛ لازم است زمانبندیهای مناسب در نظر گرفته شود و حداکثر امکانات را به کار گیرند تا فشار کمتری به مردم وارد شود.
در ادامه پیگیریهای مربوط به قطعی برق در کشور حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در نامهای دادستان کل کشور را مأمور پیگیری فوری قطعیهای مکرر برق شهرهای مختلف کشور در روزهای گذشته کرد.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
خاموشیهای اخیر و راهکارهای مدیریت مصرف برق بررسی شد
یکپارچگی سیاستگذاری؛ رفع علت خاموشی
زمان خاموشی ها باید به طور دقیق به مردم اطلاع رسانی شود
همزمانی کم آبی، قطعی مکرر برق و شیوع شدید کرونا در سیستان و بلوچستان
نگرانی مردم از سوختن لوازم برقی با قطعی برق
***
پیشنهاد علی لاریجانی به عنوان وزیر امور خارجه در دولت سیزدهم از سوی یک کارشناس مسائل بینالمل از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
رضا ذبیحی با بیان اینکه برخورداری از قدرت اجماع سازی در جهت تامین منافع ملی، مهمترین ویژگی یک وزیر خارجه مناسب است، گفت: به نظر می رسد در شرایط فعلی فردی مانند علی لاریجانی که از طرفی به عنوان یک فرد فراجناحی شناخته می شود و از سوی دیگر تجربه های بین المللی کافی به ویژه در زمینه پرونده هسته ای دارد، می تواند به عنوان یک گزینه مناسب مطرح باشد.
داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب هم پیشنهاد "کابینه تکنوکرات ها" را مطرح کرد و افزود: من فکر می کنم در شرایط فعلی، کشور نیاز به کابینه ای مبتنی بر تکنوکرات ها دارد. اگر آقای رئیسی به سمت استفاده از تکنوکرات ها برود و از آنها استفاده کند می تواند کابینه موفقی داشته باشد؛ اما اگر از حضور آنها غفلت شود فرصت خاصی از ایشان گرفته می شود.
خبرهای دیگر در این باره را در لینک های زیر دنبال کنید.
یک وزیر کارآمد به دنبال ایجاد تشکیلات لاکچری نخواهد رفت
موازی کاری و ایجاد اصطکاک در کابینه دولت سیزدهم قابل پذیرش نیست
پیشنهادات صادقی به رییس جمهور منتخب
دیدار ولایتی با رییس جمهور منتخب
همکاری با رئیس جمهوری منتخب از شروط رفع مشکلات موجود است
دیدار رییس سازمان امور اداری و استخدامی با رئیس جمهور منتخب
***
علی ربیعی در نشست هفتگی سخنگوی دولت با رسانه ها درباره اقدام خرابکارانه در یکی از ساختمانهای سازمان انرژی اتمی ایران واقع در اطراف کرج در روز بیست و سوم ژوئن توضیح داد و گفت: اصل خرابکاری تایید می کنم ولی منجر به آسیب قابل توجه انسانی و تجهیزاتی نشده است. آسیب مختصری به سقف یکی از سوله ها وارد شده که در حال تعویض آن هستند. عکس هوایی که در برخی رسانه ها از آسیب وارده به این سایت منتشر شده، در واقع تصویری است که بعد از برداشتن سقف جهت تعمیر ، به صورت عکس هوایی گرفته اند و تفاسیر انجام گرفته در فضای رسانه ای دقیق نیست.
ارزیابی مهدی مطهرنیا از تحولات اخیرا افغانستان هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود که معتقد است پیشروی طالبان در افغانستان پیام مهمی برای منطقه دارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همزمان با خروج نیروهای آمریکایی شاهد پیشروی طالبان هستیم گفت: این امر پیام مهمی را در منطقه دارد، نباید نادیده بگیریم که آمریکا تلاش میکند هزینه منطقهای خود را کاهش دهد و این به معنی خروج از منطقه نیست.
انتهای پیام