به گزارش ایسنا، شهروندان کابل در ماههای گذشته به دلیل قطع برق و همچنین شیوع موج سوم کرونا در این کشور روزهای سختی را پشت سرگذاشتند.
شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) اعلام کرده که در شش ماه گذشته ۳۹ دکل برق در ولایت کابل و ولایتهای شمالی این کشور منهدم شده که باعث قطع برق وارداتی به این کشور شده است. بیشتر از ۷۵ درصد برق افغانستان از برق وارداتی تامین میشود.
به گزارش بی.بی.سی اکنون نیز به دلیل واژگون شدن دو دکل برق در منطقه پغمان در غرب کابل، بخشی از شهر کابل و ولایت غزنی و پکتیا برق ندارد.
امنیت ملی افغانستان در اعلامیه خود گفته که از چهار نفر بازداشت شده، سردسته آنان و سه نفر دیگر در تخریب ۳۶ دکل برق نقش مستقیم داشتهاند. به گفته امنیت ملی این هسته "در فعالیتهای تروریستی دیگر، همانند انفجار تانکرهای سوخت، انفجار خودروهای کاستر در شمال کابل به شمول خودروی حامل استادان دانشگاه البیرونی و دکترهای بیمارستان اورژانس دخیل بودهاند."
امنیت ملی افغانستان مدعی شده که شبکه حقانی وابسته به گروه طالبان نیز نقش مستقیم در انفجار دکلهای برق داشته است. قبل از این طالبان دست داشتن افرادش را در انهدام دکلهای برق رد کرده بودند.
در اعلامیه امنیت ملی افغانستان آمده که "این افراد به دستور ثناالله مشهور به شهاب المهاجر رهبر شاخه خراسان داعش، در صدد بودند تا با تخریب پایههای برق، روند خدمات رسانی به شفاخانهها (بیمارستانها)، فعالیت مراکز صنعتی و تاسیسات استراتژیک و روند زندگی روزمره را در پایتخت و دیگر ولایتها" مختل کند.
امنیت ملی توضیح داده که از محل اختفای این "هسته تروریستی" مقداری زیاد مواد انفجاری ممنوعه آر دی اکس (RDX) و وسایل فنی پیشرفته برای تهیه، ساخت و کارگذاری مواد انفجاری جهت انفجار دکلهای برق و دیگر "فعالیتهای تروریستی" کشف و ضبط شده است.
ریاست امنیت ملی گفته که با بازداشت این سه نفر سرنخهایی برای بازداشت سایر افراد این شبکه بهدست آمده است. به گفته این نهاد، امنیت ملی اکنون در حال تثبیت محل اختفای شهاب المهاجر، رهبر شاخه خراسان داعش و یکی دیگر از فرماندهان شبکه حقانی است.
شرکت برشنا از نهادهای عدلی و قضایی افغانستان خواسته که به گونه جدی این موضوع را پیگیری کند. به گفته این نهاد، انهدام و تخریب پایههای برق افزون بر قطع برق، زیانهای هنگفت مالی را برای این شرکت در قبال داشته است.
انتهای پیام