در سومین سلسله نشست رویداد «دیدار» مرکز منش جهاددانشگاهی زنجان عنوان شد؛

ایجاد سبک‌کاری؛ راهکار پایداری هنرجویان در بازار

یک فعال حوزه قلم‌زنی بر روی مس گفت: هنرجویان با ایجاد سبک‌کاری خودشان می‌توانند در بازار پایدار بمانند.

ارتقای مهارت‌های فردی و اجتماعی جوانان و نیز استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های عظیم نیروی جوان، مستعد و تحصیل‌کرده کشور در راستای تحقق توسعه پایدار فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، ورزشی، کارآفرینی و اشتغال، یکی از اهداف تفاهم‌نامه منعقده بین وزارت ورزش ‌و جوانان و جهاددانشگاهی است.

در این راستا مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی زنجان (منش)، موضوعاتی از قبیل مشارکت در برگزاری نشست‌های تخصصی، همایش‌ها، سمینارها، کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، فرهنگی، کارآفرینی و اشتغال، همچنین استفاده از توانمندی‌های علمی، تخصصی و تجربیات جهاددانشگاهی را در راستای اهداف و برنامه‌های توسعه‌ای حوزه جوانان بر عهده دارد.

برگزاری کارگاه‌ها و رویدادهای آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب و کار ویژه جوانان علاقه‌مند به کارآفرینی در حوزه‌های مختلف از قبیل رویداد «دیدار» در قالب بازدید حضوری از تجربیات موفق کارآفرینی، یکی از برنامه‌های تدوین شده است که آموزشگاه هنری «اپا» سومین میزبان رویداد «دیدار» جهاددانشگاهی زنجان بود.

مدیر این آموزشگاه در رابطه با کارگاه، اظهار کرد: این کارگاه دو سال قبل با ۳ نفر نیروی کار راه‌اندازی شد و حال فقط در بخش قلم‌زنی ۲۵ نفر نیروی کار فعالیت می‌کنند. در این کارگاه علاوه‌ بر اینکه آموزش داده می‌شود، هنرجویانی که در خانه امکان کار ندارند، می‌توانند سفارش کار خود را در این کارگاه انجام داده و تحویل دهند.

لیدا شاقلی ادامه داد: پنج سال است که کارگاه گیلم‌فرش راه‌اندازی شده که ۵۰ نفر نیروی کار فعال دارد ولی به‌ خاطر کرونا فعالیت کمتر شده است. هر یک متر گلیم در کارگاه به قیمت ۱۲۵ هزار تومان و بافت تابلوفرش نیز ۱۳۰ هزار تومان دستمزد دارد. هر یک متر گلیم با عرض ۵۰ تا ۷۰ متر توسط نیروهای کاربلد، در دو روز بافته می‌شود.

وی در رابطه با بیمه هنرمندان شاغل در این حوزه، افزود: هنرجویان گلیم‌فرش پس از کسب مدرک و گذراندن امتحان، می‌توانند برای بیمه هنرمندان اقدام کنند که این مهم هنوز برای هنر قلم‌زنی روی مس مصوب و اجرایی نشده است. در این کارگاه پس از پایان دوره آموزشی، هنرجویان برای کسب مدرک به فنی‌ و حرفه‌ای مراجعه می‌کنند.

این هنرمند حوزه قلم‌زنی بر روی مس، تصریح کرد: بیشتر افرادی که روی مس قلم‌زنی می‌کنند، با فروشگاه‌های عرضه‌کننده مس همکاری کرده و سفارش‌ آنان را آماده می‌کنند و یا به صورت تکی برای مشتریان خود، قلم‌زنی می‌کنند. در برخی موارد بیش از ۱۵ نوع قلم استفاده می‌شود و حتی برای رنگ‌ کردن نیز از قلم‌های خاصی استفاده می‌شود.

شاقلی یادآور شد: هنرجویانی که آموزش می‌بینند، اگر به این حرفه به عنوان شغل نگاه کنند، آماده‌سازی سفارش‌های کارگاه به این افراد واگذار می‌شود. باید توجه داشت که هر کاری در صورت وقت گذاشتن برای آن درآمدزایی دارد. پس از پایان آموزش، افراد با میز و صندلی در خانه می‌توانند با بازاریابی در فضای مجازی کار خود را شروع کنند و یا با اجاره مغازه‌ای، کار خود را آغاز کنند.

مدیر آموزشگاه «اپا» با بیان اینکه قلم‌زنی هنر محدود به زمان و مکان نیست و هنرجو می‌تواند در خانه و یا آموزشگاه و هر زمانی که بخواهد، قلم‌زنی کند، عنوان کرد: قلم‌زنی هنری با امکان توسعه و پیشرفت است و هرکس بنا به خلاقیت خود می‌تواند سبک کاری خود را ایجاد کند و بازار و مشتری منحصر به فرد خود را داشته باشد.

وی در رابطه ابزار کار قلم‌زنی، خاطرنشان کرد: قلم‌های متفاوتی در دوره مبتدی و پیشرفته نیاز این هنر است و پس از آن چکش، پرگار مخصوص قلم‌زنی و ظرف مسی، نقره‌ای، برنجی و یا هر چیزی که قلم‌زنی برای روی آن انجام می‌شود، نیاز است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400041409835
  • خبرنگار : 50165