داوطلبان از کنکور ۱۴۰۰ می گویند

از "دغدغه سهمیه ها و ناعدالتی آموزشی" تا "کنار آمدن با شرایط کرونایی"

آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ پس از ۴ روز رقابت سنگین داوطلبان پنج گروه آزمایشی تجربی، علوم انسانی، ریاضی و فنی، هنر وزبان های خارجی امروز شنبه ۱۲ تیرماه پایان یافت.

به گزارش ایسنا، در کنکور ۱۴۰۰ تعداد ۶۶۲ هزار و ۱۱۴ داوطلب زن و تعداد ۴۴۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب مرد ثبت نام کرده‌اند که برای آنها با احتساب گروه آزمایشی دوم برخی داوطلبان، تعداد یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۹۳۱ کارت ورود به جلسه صادر شده است.

 کنکور سال ۱۴۰۰ از صبح روز چهارشنبه با شرکت داوطلبان گروه آزمایشی هنر آغاز شد و به ترتیب داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و گروه آزمایشی علوم انسانی در صبح روز پنجشنبه ۱۰، گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح روز جمعه ۱۱ و کنکور گروه آزمایشی زبان‌های خارجی نیز صبح امروز شنبه ۱۲ تیرماه آزمون خود را برگزار کردند.

همزمان با پایان یافتن چهار روز رقابت سنگین بیش از یک میلیون داوطلب ورود به دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی و آموزش پزشکی برای مهر سال ۱۴۰۰ به گفت و گو با تعدادی از داوطلبان یکی از حوزه های امتحانی پرداختیم تا نظر آنها را در خصوص سئوالات آزمون سراسری سال جاری جویا شویم.

قبولی در رشته های علوم پزشکی به "شانس بزرگ" تبدیل شده است

در این زمینه "امیرحسین عبداللهی" داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی با تاکید براینکه قبولی در رشته های  علوم پزشکی در ایران به یک "شانس بزرگ" تبدیل شده است، اظهار کرد: این دومین سال است که به صورت متوالی زندگی خودم را وقف کنکور می کنم متاسفانه با وجود آمادگی کاملی که برای حضور در جلسه آزمون داشتم اما امیدی برای پذیرش در رشته دلخواهم ندارم و احساس می کنم پذیرش در این رشته ها شانسی است که نصیب هر آدمی نمی شود.

این داوطلب ۱۹ ساله با بیان اینکه داوطلبان آزاد و بدون سهمیه در اولویت پذیرش رشته های پرطرفدار دانشگاهی قرار ندارند، گفت: بیش از هر چیزی که انگیزه و امید را از داوطلبان کنکور می گیرد بحث سهمیه ورود به دانشگاه ها است که به اعتقاد من بی عدالتی بزرگی در حق داوطلبانی است که یکسال تمامی زندگی خود و خانواده خود را وقف درس خواندن می کنند و در نهایت باید در یک شرایط نابرابر رقابت کنند. این در حالی است که در برخی رشته ها برخی داوطلبان سهمیه ای بدون آمادگی در کنکور سهم بیش از ۳۵ درصدی صندلی دانشگاه ها را بدست آورده اند.

"سهمیه ها" نگرانی داوطلبان

وی ادامه داد: موضوع سهمیه ها یکی از مهم ترین نگرانی های من از دوران دبیرستان بوده است و همواره آن را مانعی برای عدالت ورود به دانشگاه و رشته دلخواه خودم می دانستم. اگرچه اخباری جسته و گریخته در خصوص اصلاح یا حذف سهمیه ها را شنیده بودم اما تصورم این بوده  که این نوع بحث ها مانند هزاران قول و سیاست های دیگر صرفا در رسانه ها مانده و در عمل اجرایی نمی شود.

این داوطلب که سابقه دومین سال شرکت در کنکور را دارد، تاکید کرد: من تا دوم دبیرستان در رشته ریاضی و فنی تحصیل کردم اما به دلیل نگرانی از آینده شغلی به رشته علوم تجربی تغییر رشته دادم اگر چه در حال حاضر از این تصمیم بسیار پشیمان هستم چرا که به نظر می رسد تبلیغات تحصیل و اشتغال در این رشته در اغلب موارد کاذب است و به اعتقاد من اگر با پشتکار باشیم؛ در هر رشته ای به نتیجه دلخواه خواهیم رسید.

سه سال در همه آزمون های آزمایشی شرکت کردم

در ادامه "سارا" یکی از داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: من طی سه سال اخیر به طور پیوسته در آزمون ها شرکت می کردم چرا که هر دانش آموز در روند آزمون دادن، تجربه ها و روش های جدیدی را می­ یابد به این جهت شرکت در آزمون ها برای ورود به رشته های دلخواه و پرمتقاضی را ضروری می دانم.

این داوطلب با بیان اینکه نمی توانم در خصوص رتبه ام اظهار نظر کنم، اظهار کرد:به نظر من خانواده ها در طول سال تحصیلی دانش آموز باید یک برنامه ثابت و اصولی را از همان ابتدا آماده کنند؛ چرا که در این شرایط دانش آموز می داند که در طول یک سال چه در انتظار او خواهد بود.

هر کنکوری باید برنامه داشته باشد

وی همچنین در خصوص برنامه درس خواندن و نحوه آمادگی خود برای شرکت در کنکور خاطر نشان کرد: در طول یکسال روزی ۸ تا ۱۰ ساعت مطالعه مفید برای کنکور داشتم در مواقعی که برنامه های من با برنامه مدرسه ناهماهنگی هایی داشت سعی می کردم مطالب تدریس شده در مدرسه را در همان روز مرور کنم و بخوانم و از باقی وقتم برای اجرای سایر برنامه های مطالعه استفاده کنم.

این داوطلب ۱۸ ساله با بیان اینکه با شرایط کرونا در دروان کنکور سازگار شده است، گفت: کرونا مدتی است با زندگی ما همراه شده است تقریبا نزدیک به دو سالی است که با این ویروس دست و پنجه نرم می کنیم. اگر چه در روزهای ابتدایی ورود این ویروس به دلیل خانه نشینی و قرنطینه استرس های بیشتری داشتیم اما به مراتب یاد گرفتیم چگونه با این ویروس زندگی کنیم تا دچار کمترین آسیب شویم.

این دانش آموز که امسال برای نخستین بار در کنکور شرکت می کند، افزود: ابتدا از نظر اجرای پروتکل های بهداشتی در جلسه کنکور نگرانی هایی از سوی خانواده ام وجود داشت که خوشبختانه همه مواردی که لازم بود در جلسه آزمون رعایت شد و تصور می کنم حداقل در حوزه ما کنکور با رعایت موارد بهداشتی برگزار شد.

با شرایط کرونا کنار آمدیم

همچنین "سپیده امیری" یکی دیگر از داوطلبان کنکور زبان های خارجی به ایسنا گفت: از مدتی قبل معلوم بود سر جلسه کنکور باید اصول بهداشتی را رعایت کنم. به همین علت مدام در منزل یا حتی آزمون های مدرسه از ماسک استفاده می کردم تا آماده این شرایط شوم. امروز هم استرس خاصی نداشتم. فقط یک بارهنگام شروع دفترچه عمومی و یک بار در شروع دفترچه اختصاصی استرس محسوسی به سراغم آمد که اگر هر کسی این مطلب را از قبل بداند کمک می کند تا آن ها را به خوبی مدیریت کند.

وی با بیان اینکه در صورت عدم قبولی در کنکور منتظر کنکور دیگری نمی ماند، تاکید کرد: تصمیم دارم اگر در رشته دلخواهم پذیرفته نشم دیگر وقتم را یکسال صرف کنکوری نکنم که نتیجه آن مشخص نیست به همین جهت حتما در حوزه های هنری تصمیمات مهم زندگیمو را خواهم گرفت.

دوران اینکه "به هر قیمتی وارد دانشگاه شویم" تمام شد

این داوطلب ۲۰ ساله خاطر نشان کرد: به نظر من دوران اینکه به هر قیمتی وارد دانشگاه شویم دیگر تمام شده است به نظر می آید بسیاری از داوطلبان همانند من تصور می کنند اگر در همان بار اول موفق نشدند سال های سال برای دانشگاه وقت نخواهند گذاشت چرا که هر فردی باید مهارت و حرفه ای خاص را بیاموزد که لزوما این مهارت ها در دانشگاه ها قابل یادگیری نیست.

امیدواری بیشتری برای پذیرش دارم

"امیری" همچنین با بیان اینکه کنکور زبان های خارجی دومین گروه آزمایشی کنکورم است، گفت: گروه اصلی آزمون من ریاضی و فنیبود که در روز پنچ شنبه برگزار شد. خوشبختانه به دلیل ظرفیت بالای پذیرش و همچنین تعداد پایین داوطلبان در این رشته ها امید و انگیزه بیشتری برای پذیرش در رشته و دانشگاه دلخواهم را دارم. ضمن اینکه سئوالاتی که طراحی شده بود از مطالبی واضح و دقیق عنوان شده در منابع کنکور بود. با این وجود برای اظهار نظر در خصوص نتیجه نهایی خیلی زود است.

شانس قبولی در رشته های علوم تجربی؛ هرسال کمتر از قبل

" زهره نصیری" یکی دیگر از داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه شانس قبولی در رشته های پزشکی در ایران سال به سال سخت تر می شود، اظهار کرد: اگر چه اخیر اعلام شده است تعداد داوطلبان در گروه آزمایشی تجربی از امسال روند نزولی دارد اما موضوع این است هنوز هم بیش از نیمی از داوطلبان کنکور در این گروه به رقابت می پردازند و به نظر می رسد روند کاهشی آمار داوطلبان به دلیل کاهش جمعیت آمار کنکوری ها و متقاضیان تحصیل در دانشگاه ها باشد.

وی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که داوطلبان علوم تجربی دارند این است که پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در تعداد بسیار اندک این رشته ها اتفاق می افتد یعنی بیش از ۹۵ درصد پذیرش های علوم پزشکی از طریق شرکت در کنکور اتفاق می افتد به همین جهت ما برخلاف سایر داوطلبان که امکان ورود به دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی را دارند را نداریم.

این داوطلب همچنین خاطر نشان کرد: در شرایطی که بیش از ۶۰ درصد پذیرش ها در رشته های علوم پزشکی بر اساس سهمیه اتفاق بیفتد و از طرفی ظرفیت پذیرش در این رشته ها در کنار آمار متقاضاین بسیار پایین باشد چه انگیزه ای برای پذیرش در رشته مورد علاقه می توانیم داشته باشیم.

آرزوی پذیرش در مهندسی مکانیک یک دانشگاه برتر

"رضا شاکری" از داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ که برای سومین بار در آزمون شرکت می کند، به ایسنا گفت: این سومین سال متوالی است که در آزمون برای گروه ریاضی و فنی شرکت می کنم پذیرش در رشته مکانیک یکی از دانشگاه های برتر به یک آرزوی دست نیافتی تبدیل شده است.اما علارغم تلاش هایی که طی این سه سال اخیر نمودم نتیجه دلخواه حاصل نشد و تا زمانی که نتوانم در رشته مورد علاقه پذیرش شوم به تلاش های خودم ادامه می دهم.

داشتن هدف برای کنکوری ها الزام است

وی تاکید کرد: همواره معتقد هستم یکی از شرایط الزامی موفقیت در سال پشت کنکور، علاقه به هدف و درس خواندن است، فرد باید هدف خود را بشناسد و با همه  وجود خواهان آن باشد. اگر چه خانواده ام معتقد هستند پشت کنکور ماندن مسیری طولانی است، اگر رشته مورد علاقه خود را قبول می شوم به خاطر نوع دانشگاه پشت کنکور نمانم چرا که ممکن است سال بعد شانس قبولی رشته مورد علاقه را نیز نداشته باشم اما همواره برای من نوع دانشگاه بسیار مهم بوده و ترجیح می دهم با هزینه بالا در دانشگاهی با کیفیت تحصیل کنم تا اینکه در دانشگاهی بدون کیفیت و رایگان پذیرفته شوم.

پدر یکی از داوطلبان کنکور که فرزندش در گروه آزمایشی علوم انسانی کنکور امسال شرکت کرده نیز با تاکید بر اینکه اینکه فشاری به فرزندش بابت قبولی در کنکور وارد نکرده و صرفا قبولی فرزندش در کنکور ملاک نیست، گفت: در صورت عدم قبولی، برای فرزندم برنامه های دیگری در نظر گرفته ایم که با توجه به علاقه و استعدادش می توند یکی از آنها را دنبال کند.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور؛  ظرفیت‌های پذیرش دانشجو در کنکور ۱۴۰۰ تقریبا مطابق سال گذشته خواهد بود.به نحوی که سال ۹۹ حدود یک میلیون نفر در کلیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرش شدند و امسال نیز همین حدود و بالغ بر یک میلیون و ۹۰ هزار داوطلب پذیرش می شوند که جزئیات آن در زمان انتخاب رشته اعلام خواهد شد.

سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد که آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ حدود ۳۵ هزار نفر کاهش داشته و تعداد داوطلبان در گروه آزمایشی علوم تجربی اندکی کاهش یافته و داوطلبان دو گروه آزمایشی هنر و علوم انسانی روند افزایشی داشتند.

کلید اولیه آزمون سراسری برای حوزه های خارج از کشور روز ۱۶ تیر ماه جاری بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد.

نتایج اولیه آزمون سراسری به صورت کارنامه تنظیم و در دهه اول مرداد ماه از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود.فهرست اسامی پذیرفته شدگان نهایی نیز هفته آخر شهریور اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1400041208292
  • خبرنگار : 71567

برچسب‌ها