کشف ویژگی‌های جدیدی درباره شدت کووید-۱۹ در افراد گیرنده پیوند عضو

پژوهشگران اسپانیایی موفق شده‌اند که ویژگی‌های جدیدی را در رابطه با شدت ابتلای افراد گیرنده پیوند عضو به کووید-۱۹ کشف کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از کالیفرنیا نیوز تایمز، پژوهشگران "دانشگاه سویل"(University of Seville) اسپانیا در بررسی جدیدی که با همکاری ۱۲ نفر از پژوهشگران بیمارستان‌های اسپانیا انجام شده است، ویژگی‌های بالینی دریافت‌کنندگان پیوند عضو که به کووید-۱۹ مبتلا هستند را ارزیابی کرده‌اند.

این پژوهش، شرح دقیق‌تری را در مورد عوارض ناشی از کووید-۱۹ در گیرندگان پیوند عضو ارائه می‌دهد و شاخص‌های بالینی سودمندی را برای شناسایی زودهنگام بیماری فراهم می‌کند. این کار کمک می‌کند تا اقدامات و مراقبت‌های درمانی، براساس ارزیابی‌های فردی هر بیمار صورت بگیرد. این پژوهش، لزوم اقدامات پیشگیرانه را در مورد بیمارانی که اخیرا پیوند عضو انجام داده‌اند، برای پیشگیری از خطر ابتلا به کووید-۱۹ نشان می‌دهد.

دکتر "الیسا کوردرو"(Elisa Cordero)، سرپرست این پژوهش گفت: این پژوهش نشان می‌دهد که ابتلا به کروناویروس در بیمارانی که پیوند عضو انجام داده‌اند، به ویژه در نخستین ماه‌های پس از پیوند عضو، شدیدتر است. در نتیجه، انجام دادن اقدامات جدی احتیاطی، موضوع بسیار مهمی است.

در این پژوهش، ۲۱۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفتند که ۱۴۰ نفر مرد و بقیه زن بودند و میانگین سنی آنها ۶۳ سال بود. این پژوهش نشان داد که ۹۰ درصد بیماران از سینه‌پهلو رنج می‌برند که شایع‌ترین نشانه‌های آن تب، سرفه، اختلالات دستگاه گوارش و تنگی نفس است.
۱۷ درصد از بیماران نیازمند پذیرش در بخش مراقبت‌های ویژه بودند و ۵/۷ درصد آنها از اختلال عملکرد پیوند رنج می‌بردند. ۴۵ نفر از بیماران مورد بررسی از دنیا رفتند. برخی از عوامل مرتبط با نیاز به بستری شدن بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه یا مرگ و میر، مواردی مانند سن بالا، نارسایی تنفسی، افت لنفوسیت‌ها و افزایش آنزیم "لاکتات دهیدروژناز"(lactate dehydrogenase) را شامل می‌شود.

این پژوهش، در مجله "PLOS ONE" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400041208029
  • خبرنگار : 71604