نشست شورای امنیت درباره تیگرای و هشدار سازمان ملل به اتیوپی

سازمان ملل به اتیوپی هشدار داد در صورت عدم رسیدگی جامع و پایدار به مسائلی از جمله اوضاع در منطقه تیگرای، عواقب فاجعه باری در انتظارش است.

به گزارش ایسنا، به نقل از الجیره، این اظهارات از زبان رزماری دی کارلو ، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی طی جلسه روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل درباره درگیری‌های تیگرای مطرح شد.

این مقام سازمان ملل گفت که اتیوپی در یک مقطع حساس قرار دارد و تحولات اخیر نشان می‌دهد که باید به صورت جامع و پایدار به مسائل این کشور پرداخته شود و عواقب عدم انجام این کار ممکن است فاجعه بار باشد.

وی افزود که زیرساخت‌های اصلی در شهر "مکله"، پایتخت تیگرای، تخریب شده و شهر فاقد خدماتی چون برق و اینترنت است و پروازهای ورودی یا خروجی به منطقه وجود ندارد.

این مقام سازمان ملل خاطرنشان کرد که درگیری در تیگرای نتیجه نارضایتی‌های ریشه دار سیاسی است که تنها با گفتگو و یک روند سیاسی معتبر قابل حل است.

دی کارلو گفت ، حدود ۱.۷ میلیون نفر در هشت ماه گذشته طی درگیری‌ها آواره و بیش از ۶۰،۰۰۰ پناهنده به سودان منتقل شده‌اند.

وی با تأکید بر لزوم پاسخگویی درباره موارد شدید نقض حقوق بشر در جریان درگیری‌ها، از جمله خشونت جنسی علیه کودکان و بزرگسالان و کشتارهای جمعی، از آدیس آبابا خواست تا فضای سیاسی باز ایجاد و مشارکت در عرصه عمومی را برای همه اتیوپیایی‌ها از جمله زنان ، جوانان و جامعه مدنی تسهیل کند.

دی کارلو از جامعه بین‌المللی هم خواست تلاش برای برقراری آتش بس دائمی در منطقه ، که همه طرفها به آن متعهد باشند، ادامه دهد و خواستار بازگشت به شرایط عادی از طریق آشتی و راه اندازی یک روند گفتگوی جامع شد.

روسیه: مسئله تیگرای داخلی است

از سوی دیگر، واسیلی نبنزیا ، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که روسیه معتقد است درگیری تیگرای باید به عنوان یک مسئله داخلی اتیوپی باقی بماند و سیاسی کردن آن در شورای امنیت سازمان ملل غیرقابل قبول است.

نبنزیا گفت: "ما اعتقاد داریم که سیاسی کردن این مسئله غیرقابل قبول است، اوضاع در تیگرای  باید به عنوان یک مسئله داخلی اتیوپی باقی بماند. ما معتقدیم که دخالت شورای امنیت در حل آن نتیجه مثبتی ندارد."

دوشنبه گذشته، آدیس آبابا پس از خروج نیروهای خود از تیگرای پس از ۸ ماه درگیری و فشار بین المللی فزاینده آتش بس یکجانبه اعلام کرد.

درگیری‌ها در تیگرای از ۴ نوامبر سال ۲۰۲۰ ، پس از ورود نیروهای دولت اتیوپی به منطقه ، در واکنش به حمله به پایگاه ارتش آغاز شدو به نبرد میان ارتش اتیوپی و جبهه آزادیبخش خلق تیگرای انجامید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۰۷:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400041207845
  • خبرنگار : 71434