فلاحت‌پیشه:

وزیر خارجه آتی معتقد به تنش‌زدایی و دیپلماسی باشد/احیای برجام فرش قرمزی برای دولت منتخب است

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز امیدواری نسبت به این که رئیس جمهور منتخب از میان پرسنل متخصص و با تجربه وزارت خارجه، فردی را به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی کشور انتخاب کند گفت: کسی باید در مسند این امور قرار بگیرد که خود باعث ایجاد تنش نشود و به دیپلماسی و تنش زدایی اعتقاد داشته باشد.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه دولت آینده باید دو راهبرد را در حوزه داخلی و خارجی پیگیری کند، گفت: در عرصه داخلی باید موضوع توسعه را مورد توجه قرار دهد تا به نوعی عقب ماندگی های سال های اخیر در کشور جبران شود و از سوی دیگر در عرصه سیاست خارجی نیز سیاست تنش زدایی را در دستور کار قرار دهد.

وی با بیان اینکه با توجه به مشکلات کنونی در کشور این نیاز مبرم وجود دارد که راهبرد دولت جدید  در داخل، توسعه گرا باشد و بر اساس این نگاه مدیران خود را انتخاب کند، خاطرنشان کرد: در عرصه خارجی نیز باید در چارچوب راهبرد تنش زدایی حرکت کند و این دو مقوله یعنی توسعه گرا بودن و تنش زدایی به یکدیگر مرتبط بوده و به نوعی تکمیل کننده یکدیگر هستند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه من اعتقاد دارم سیاست خارجی کشور نیاز مبرم به رویکرد تنش زدایانه دارد، تصریح کرد: در همین چارچوب افرادی باید مسئولیت سیاست خارجی کشور را بر عهده بگیرند و در دستگاه دیپلماسی و شورای عالی امنیت ملی به عنوان دبیر و نماینده دولت حضور داشته باشند که تنش های بی سابقه ایران در دنیای امروز را کاهش دهند. در دنیای امروز به دلایل مختلف هیچ کشوری به اندازه ایران دشمن ندارد و در همین راستا ما می بایست سیاست تنش زدایی را در سه حوزه بین المللی، منطقه ای و مناسبات دو جانبه پیگیر باشیم.

فلاحت پیشه با تاکید بر اینکه در همین راستا باید کسی سکان دار دستگاه دیپلماسی کشور باشد که خودش باعث ایجاد تنش نشود. چرا که برخی از سیاستمداران با توجه به نوع موضع گیری ها و سابقه شان ظرفیت ایجاد تنش را دارند، گفت: از دیگر سو باید به دیپلماسی و سیاست تنش زدایی نیز اعتقاد داشته باشد. متاسفانه بعضا در ایران تنش به اصل و همکاری به فرع تبدیل شده است. کسی که به عنوان وزیر خارجه در دستگاه دیپلماسی کشور حضور پیدا می کند باید در مورد هر حوزه عرصه سیاست خارجی برنامه ای برای تنش زدایی داشته باشد.

فلاحت پیشه با بیان اینکه متاسفانه روابط ایران با برخی از کشورهای همسایه و منطقه با تنش های بالایی همراه است، گفت: این تنش ها باعث شده که برخی از کشورهای بی تنش جای ایران را در مناسبات منطقه ای بگیرند.

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین خاطرنشان کرد: برخی از بازیگران منطقه ای دارای دغدغه های جدی هستند و بعضا به شکل کاذب این دغدغه ها را به ایران ربط داده اند همانند کشور عربستان و این موضوعی است که فردی که مسئول دستگاه سیاست خارجی می شود باید برای حل آن برنامه داشته باشد و همانطور که گفتم خودش سابقه تنش زا نداشته باشد. قطعا از حضور چنین فردی در عرصه سیاست خارجی، در عرصه منطقه ای و بین المللی استقبال خواهد شد.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه در عرصه بین المللی نیز کشور باید وارد تنش زدایی بین المللی شود خاطرنشان کرد: در همین چارچوب همه باید تلاش کنند که موضوع احیای برجام و مذاکرات وین به نتیجه برسد و قطعا در همین دوره انتقالی موضع گیری های شخص آقای رئیسی و نوع انتخاب مدیرانش می تواند در این زمینه موثر باشد. احیای برجام می تواند فرش قرمزی برای دولت منتخب باشد؛ تا بتواند سیاست توسعه گرایانه در ایران را به صورت مناسب تری دنبال کند.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه متاسفانه بعدا در کشور تحت عنوان انقلابی گری بسیاری از فرصت ها را از دست داده ایم، گفت: باید توجه داشت انقلابی گری به معنای ایجاد تنش در روابط با دیگر کشورها  نیست.

این کارشناس مسائل بین الملل در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه متاسفانه تبلیغات منفی بسیار زیادی حول سیاست خارجی احتمالی دولت جدید ایران شکل گرفته و آقای رئیسی می تواند با یک سری موضع گیری های منطقی و انتخاب های مناسب این تبلیغات را بی اثر کند و زمینه را برای اجرای اصل تعامل سازنده با جهان و تنش زدایی فراهم کند تاکید کرد: بسیار مناسب است که از میان پرسنل متخصص و با تجریه وزارت خارجه فردی به عنوان وزیر خارجه انتخاب شود. چرا که کسی که از بیرون وزارت خارجه بخواهد انتخاب شود و در این مسئولیت قرار بگیرد، این موضوع نیز باعث نوعی احساس بیگانگی در این وزارتخانه می شود در حالیکه انتخاب فردی از دل خود وزارت خارجه این زمینه را فراهم می کند که همگرایی مثبت تری در بدنه این وزارتخانه ایجاد شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ تیر ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400040906406
  • خبرنگار : 71038