به گزارش ایسنا، این شهر در شمالغربی کانادا در روز یکشنبه ۲۷ ژوئن با ۴۶.۶ درجه سانتیگراد، گرمترین روز در تاریخ ۸۴ ساله ثبت آمار هواشناسی خود را شاهد بود.
آن طور که کارشناسان هواشناسی میگویند استقرار یک جبهه پر فشار بر فراز غرب آمریکا و کانادا موجب پدید آمدن این روزهای داغ شده و در بسیاری از مناطق ایالتهای کالیفرنیا، اورگان و واشنگتن به همراه استانهای بریتیش کلمبیا و یوکان کانادا رکوردهای جدید گرما برجای گذاشته است.
دولت هر دو کشور به شهروندان خود درباره خطرناک بودن این موج گرما هشدار داده و گفتهاند که این وضعیت ممکن است یک هفته طول بکشد.
کارشناسان میگویند اگرچه پدیده گرمایش زمین میتواند علت تعدد موجهای گرما و سرما باشد اما اثبات ارتباط مستقیم موج گرمای کنونی در غرب آمریکا و کانادا به گرمایش زمین راحت نیست.
نیک میلر، کارشناس هواشناسی بیبیسی میگوید پدیده "سد گرما" در علوم هواشناسی تعریف معینی ندارد اما بیشتر به وضعیتهایی نسبت داده میشود که یک جبهه پرفشار جوی بر منطقه جغرافیایی وسیعی مستقر میشود و منجر به آسمان صاف و آفتابی و روزهای داغ میشود. در چنین وضعیتی گرما روز به روز افزایش مییابد.
این منطقه جغرافیایی اکنون از کالیفرنیا در جنوب غرب آمریکا تا مناطق نزدیک قطب شمال در کانادا را احاطه کرده است.
در پورتلند در ایالت اورگان، دمای هوا در گرم ترین حالت در روز یکشنبه به ۴۳ درجه رسید.
در این ایالت مقام های محلی با لغو محدودیت پذیرش مشتری در اماکن بزرگ دارای سرمایش مانند سینماها و مراکز خرید، از شهروندان خواسته اند برای خنک نگه داشتن خود به این مکان ها مراجعه کنند.
حداکثر دمای هوا در سیاتل در ایالت واشنگتن هم یکشنبه به ۳۸ درجه رسید که بالاترین دمای ثبت شده در این شهر در ماه ژوئن است. تقاضای خرید کولر و وسایل سرمایشی افزایش ناگهانی داشته و برخی از رستوران و حتی استخرهای شنا که فعلا لغو محدودیت کرونایی دارند به علت گرمای بیش از حد فعالیت خود را متوقف کردهاند.
شهر لیتون که رکورد ۴۶.۶ درجه ای آن خبر ساز شده در ۲۵۰ کیلومتری شمال ونکوور کانادا قرار دارد و از جمله مناطقی است که معمولا خانههایش نیازی به نصب کولر ندارند.
در بخشهایی از ایالت آیداهو و کالیفرنیا هم به شهروندان درباره افزایش شدید دمای هوا هشدار داده شده و بعضی از مسابقات ورزشی لغو شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، دمای هوا در استان بریتیش کلمبیا به بیشتر از ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده و مقامهای محلی در استانهای ساسکاچوان، آلبرتا و مناطق شمالغربی کانادا هم به شهروندان درباره افزایش دما هشدار دادهاند.
انتهای پیام