سویه جدید کرونا استان مرکزی را تهدید می‌کند/فقط به یک مورد فوتی مشکوکیم

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تاکنون ۱۰۳ هزار تزریق واکسن در استان انجام شده و فقط به یک مورد فوت مشکوکیم که آیا به تزریق واکسن مرتبط بوده است یا خیر.

این پاسخ را دکتر محمد جمالیان به ایسنا داد وقتی موضوع تماس‌های مردم با خبرگزاری ایسنا و نگرانی شان در خصوص تاثیرات واکسن را مطرح کردیم.

در روزهای اخیر شایعاتی در خصوص عوارض واکسن مطرح شده که نگرانی هایی ایجاد کرده است، بر این اساس، پاسخ را از رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک جویا شدیم.

دکتر سید محمد جمالیان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نگرانی هایی که مردم با این خبرگزاری در میان گذاشته اند، اظهار کرد: تاکنون ۱۰۳ هزار نفر در استان مرکزی واکسن دریافت کرده‌اند و ۶ مورد فوت پس از تزریق واکسن گزارش شده که از این تعداد فقط به یک مورد از آنها مشکوکیم که آیا مرگ به تزریق واکسن مرتبط بوده است یا خیر.

وی با بیان اینکه ۶ مورد گزارش شده در بین ۱۰۳ هزار مورد واکسیناسیون رقم بسیار ناچیزی است که نشان می‌دهد واکسن مشکل خاصی نداشته است، گفت: در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور کمیته عوارض واکسیناسیون تشکیل شده است که طبق وظیفه، عوارض احتمالی را رصد می کند.

جمالیان تصریح کرد: تاکنون ۴۰ هزار نفر در استان دو دوز واکسن را دریافت کرده اند. افرادی که در دوز اول واکسن سینوفارم را دریافت کردند برای دوز دوم نیز همان واکسن را دریافت کرده یا دریافت می‌کنند. در این بین فقط ۱۳ مورد عارضه پس از واکسن نشان دادند که تمامی پس از بستری و رسیدگی بدون مشکل ترخیص شدند.

وی با اشاره به اینکه باقی افراد تنها عارضه‌های سطحی مانند تب و بدن درد داشتند که بدون خطر این دوره را پشت سر گذاشتند، افزود: خوشبختانه واکسن مورد نیاز استان دریافت شده است و تمامی افرادی که دوز اول را دریافت کردند، دوز دوم را هم دریافت می کنند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص سویه جدید بیماری کرونا در کشورهای اطراف با تاکید بر اینکه ۱۰۰ درصد کشور و استان مرکزی در خطر است چراکه سفرهای خارجی لغو نشده است، گفت: استان مرکزی صنعتی است و همین امر خطرات بسیاری را محتمل می کند.

وی با انتقاد از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در استان بیان کرد: متاسفانه رستوران‌ها اصلا وضعیت خوبی ندارند و قرار بود که سازمان صمت و اتاق اصناف به این وضعیت رسیدگی کنند، از طرفی عروسی ها و سفرها پابرجاست و همین امر می تواند شیوع موج پنجم را تسریع کند.

جمالیان تاکید کرد: اگر موج پنجم از راه برسد، مجبوریم مجددا تعطیلی ها و محدودیت‌ها را اعمال کنیم، اما با وجود همه هشدارها کسی گوش نمی دهد و اگر تعطیلی اعمال شود، مردم در وهله اول به دانشگاه علوم پزشکی خرده می گیرند در حالی که در روزهای اخیر مکررا نسبت به رعایت پروتکل‌ها و جلوگیری از شیوع موج پنجم هشدار داده شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400040805498
  • خبرنگار : 50210