به گزارش ایسنا بنابر اعلام بیمه دات کام، رانندگان، انتخاب بیمه اتومبیل اعم از بیمه شخص ثالث یا بیمه بدنه را به عنوان یکی از اقدامات مهم برای جبران خسارات و تامین آسودگی خیال خود در این شرایط تورم تلقی میکنند. بیمه شخص ثالث، بیمه دارای اجبار قانونی برای همه دارندگان وسیله نقلیه است. ولی بیمه بدنه با وجود اختیاری بودن نیز به دلیل پوششهای کاربردی خود، جای خود را در سبد بیمهای بیمهگزاران باز کرده است. در این مطلب در صدد هستیم نگاهی به بیمه بدنه و خرید آن داشته باشیم.
بیمه بدنه خودرو چیست؟
همه رانندگان عموما با انواع بیمههای خودرو شامل بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه آشنایی دارند. بیمه شخص ثالث، بیمهای اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی در برابر خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث است. تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف، زیان مالی و جانی میبینند، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار خواهند گرفت. این بیمه هزینه های مربوط به درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران می کند.
در مورد بیمه بدنه باید گفت که این بیمه اختیاری است. بیمه بدنه، یکی از انواع بیمههای متعلق به وسیله نقلیه است. بیمهگزار میتواند با پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان حق بیمه به شرکت بیمه، وسیله نقلیه خود را در برابر خطرات تصادفات رانندگی بیمه کند و خسارت خود را از شرکت بیمه دریافت نماید. بیمه بدنه در شرایط زیر بسیار کارساز بوده و خسارت خودروی شما را به راحتی پرداخت میکند:
· دارنده بیمه بدنه، مقصر جریان تصادف شناخته شود.
· راننده مقصر از صحنه تصادف متواری شده باشد. این خدمت بیمه بدنه در زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که خودروی خود را در جایی پارک کرده باشید و در نبود شما، خودرویی به خودروی شما برخورد کرده و خسارت وارد کرده باشد، ولی آن راننده مقصر بی هیچ نشان و شماره تلفنی، محل حادثه را ترک کرده باشد. در این شرایط شما میتوانید خسارت خود را طبق شرایط بیمهنامه بدنه از شرکت بیمه دریافت کنید.
· خودروی شما لوکس و گرانقیمت باشد. در تصادفات این خودروها، معمولا بیمه شخص ثالث خسارت خودرو را تا سقف معین ( 320 میلیون تومان در سال 1400) پرداخت خواهد کرد و مابقی به عهده دارنده خودروی گرانقیمت خواهد بود. در این شرایط دارنده خودروی گرانقیمت و به اصطلاح نامتعارف میتواند از پوششهای بیمه بدنه خودروی خود برای دریافت مابقی خسارت استفاده نماید.
· بیمهگزار در جریان تصادف مقصر نباشد ولی میزان خسارت وارد به خودرو با سقف بیمه شخص ثالث راننده مقصر قابل جبران نباشد.
حال که با بیمه بدنه خودرو و شرایط پرداخت خسارت این بیمهنامه آشنا شدیم، بهتر است نگاهی به پوششهای آن داشته باشیم:
پوششهای اصلی بیمه بدنه
موارد مختلفی وجود دارند که در دسته بندی پوشش اصلی بیمه بدنه جای گرفتهاند که از بین آنها می توان به گزینههای زیر اشاره کرد:
حوادثی همچون آتش سوزی
برخورد صاعقه به وسیله نقلیه
ایجاد خسارت به چرخ ها و لاستیکهای ماشین
انفجار
پوششهای اضافی بیمه بدنه خودرو چه مواردی را به خود اختصاص دادهاند؟
پوشش بیمه بدنه شامل چندین پوششهای اضافی می شود. این پوششها در صورت انتخاب بیمهگزار به دلخواه و با پرداخت حق بیمه بیشتر در بیمهنامه بدنه خودرو ارائه خواهد شد:
پوشش شکستن شیشه
شکستن شیشه جزئی از خسارات فرعی به حساب می آید. از این رو برای اینکه بتوانید بخشی از این آسیب ها و هزینه ها را جبران کنید، می توانید از خدمات اضافی بیمه بدنه بهره ببرید.
رنگ ها و مواد شیمیایی و اسید پاشی؛ از موارد نادر
خیلی کم پیش می آید که خودروی شما با این دسته از مشکلات روبه رو شود؛ ولی در صورت مواجه شدن نیز نگران نباشید. چرا که تحت پوششهای اضافی بیمه بدنه قرار می گیرند.
پوشش بیمه بدنه و ترانزیت خودرو
ترانزیت و جابه خودرو نیز در بین پوشش های اضافی بیمه بدنه قرار می گیرند. این پوشش زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که خودروی شما در خارج از کشور با مشکل روبه رو شود. از این رو اگر جزو افرادی هستید که همواره نشستن پشت فرمان را در هر جایی و مکانی ترجیح می دهید، از داشتن این پوشش بیمه بدنه نیز غافل نشوید.
از دیگر پوششهای بیمه بدنه اضافی می توان به گزینه های زیر اشاره داشت:
1. پوشش های اضافی مربوطه به نوسانات بازار
2. پوشش های مربوط به هزینه ایاب و ذهاب
این هزینه در واقع هزینه ایاب و ذهاب است که توسط بیمه بدنه پرداخت میشود.یعنی به ازای تعداد روزهایی که ماشین در تعمیرگاه است، بیمه مبلغ مشخصی را به مالک خودرو پرداخت میکند.
به بیان دیگر، خودروی شما به قدری زیان دید که می بایست چند روز برای تعمییرات در تعمیرگاه بماند. شما میتوانید از طریق پوشش بیمه ایاب و ذهاب بیمه بدنه مبلغی را بعنوان کرایه رفت و آمد خود از شرکت بیمه دریافت نمایید.
3. پوشش های مربوط به خسارت کشیده شدن میخ بر روی خودرو
4. پوشش های مربوط به حذف استهلاک
5. پوشش های مربوط به خسارت های وارده در اثر کاهش ارزش خودرو
نحوه محاسبه بیمه بدنه خودرو
مشخصات خودرو در تعیین قیمت بیمه بدنه نقش مهمی دارند. نرخ بیمه بدنه اتومبیل براساس ارزش خودرو، تعداد سیلندر خودرو ، سال ساخت خودرو، تخفیفات بیمه بدنه (تخفیف خودروی صفر کیلومتر، تخفیف عدم خسارت، تخفیف خرید گروهی بیمه برای بدنه ماشین و....)، پوششهای اضافی انتخابی بیمهگزار مشخص میگردد.
چگونه بیمه بدنه خودرو بخریم؟
با توجه به پوششهای گسترده و خدمات بیمه بدنه، هر راننده دوراندیشی خرید این بیمه را در اولویت قرار میدهد. برای خرید این بیمه دو شیوه خرید حضوری و آنلاین فراهم شده است. خرید حضوری بیمه بدنه با مشکلاتی نظیر تحمل شلوغی نمایندگیها در شرایط کرونا، ترافیک، اتلاف وقت و .. همراه است.
بازرسی خودرو قبل از صدور و خرید بیمه بدنه
برای رفع چنین مسائلی و هم چنین برخورداری از امکان مقایسه بیمه بدنه شرکتهای بیمهای مختلف، استفاده از سامانههای خرید آنلاین بیمه بدنه توصیه میشود. طی فرآیند نگارش این مقاله و گردآوری اطلاعات، متوجه شدیم که بیمه دات کام، یکی از سامانههای معتبر خرید آنلاین انواع بیمه از جمله بیمه اتومبیل (بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه) است. قبل از خرید بیمه بدنه خودرو، میتوانید با مشاوران BIMEH.COM یا شماره تماس 0214372 جهت دریافت راهنماییهای تخصصی بیمه ارتباط بگیرید. سپس با استفاده از اطلاعات بیمهای، انتخاب پوششهای مناسب و مقایسه شرایط بیمه اتومبیل شرکتهای بیمهگر مختلف، بهترین بیمه بدنه را انتخاب و به صورت اینترنتی خریداری نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی