به گزارش ایسنا، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: برگبو با نامهای دیگر درخت غار، باهشتان، مازریون، دفنه و حبالغار، گیاهی است که خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارد و برگ و میوه آن مورد استفاده دارویی قرار میگیرد. وی با اشاره به اینکه برگ بو در هضم غذا مؤثر است و در موارد سرفه شدید، دمکرده آن اثربخش است، افزود: از برگ آن به عنوان چاشنی و معطر کننده فرآوردههای غذایی استفاده میشود.
مهندس راغآرا افزود: دمکرده برگ آن خاصیت ضد تشنج دارد و برای تسکین دردهای عصبی و عضلانی مؤثر است؛ همچنین دمکرده میوه آن برای دفع سنگ کلیه اثربخش است. به دلیل وجود ویتامین A، این گیاه در پیشگیری از سرطان ریه و دهان اثربخش است و سوختوساز بدن را تنظیم کرده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه برگبو، ادویهای خوشبو حاوی املاح مس، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی و منیزیم است و در بیماران دیابتی کاربرد دارد، بیان کرد: مصرف آن به سلامت و بهبود عملکرد معده کمک میکند؛ به دلیل وجود اسیدفولیک از بروز نقص در جنین جلوگیری کرده و به دلیل وجود آهن در خونسازی بدن نقش دارد و همچنین برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، میزان مصرف برگبو، روزانه 3 نوبت و هر نوبت 2 گرم به صورت دمکرده است. زنان باردار نباید از این گیاه استفاده کنند و از مصرف بیش از حد مجاز و توصیهشده، خودداری شود.
انتهای پیام