محسن تقی زاده، امروز (یکشنبه- ۶ تیر) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نمونه هایی از کپسول قاچاق و تقلبی که با ادعای فراورده گیاهی لاغری به نام "گلوریا" در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تبلیغ شده و به فروش میرسد، حاوی ماده غیرمجاز و خطرناک مت آمفتامین (شیشه) بوده که عوارض خطرناک و جبران ناپذیری دارد.
وی افزود: متاسفانه منابع مختلف غیرمجاز و قاچاق این فراوردههای تقلبی را به عنوان یک برند اروپایی در وب سایتهای فروش اینترنتی و فضای مجازی و بعضی عطاریها با عنوان داروی گیاهی، عرضه میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: برخلاف باور عمومی که فکر می کنند، داروهای گیاهی کم عارضه هستند، اما مصرف خودسرانه داروهای گیاهی می تواند باعث بروز عوارضی شود، زیرا افراد سودجو با تقلب در ترکیبات گیاهی برای اثر بخشی بیشتر، اقدام به تولید فرآورده های غیر مجاز می کنند.
تقی زاده با اشاره به فعالیت عطاریهای غیرمجاز، گفت: با وجود اینکه عطاریها، واحدهای صنفی هستند که تنها اجازه فروش گیاهان خشک، عرقیجات و ادویهجات را دارند، اما متاسفانه مشاهده شده که برخی از عطاریها اقدام به فروش داروهای گیاهی، شیمایی، مخدر، داروهای غیرقانونی و قاچاق می کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: داروخانهها، تنها مرکز معتبر تهیه داروهای شیمیایی و گیاهی هستند، زیرا عطاریها هیچگونه تاییدیه از سوی این معاونت به عنوان متولی نظارت بر توزیع دارو ندارند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به برچسب اصالت محصولات سلامت محور به هنگام خرید، گفت: شهروندان می توانند هر فرآورده را از سامانه تیتک به نشانی www.TTAC.IR و سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ استعلام کرده و با تطبیق اطلاعات روی برچسب و پاسخ دریافتی از سامانه، نسبت به صحت ادعا اطمینان حاصل کنند.
تقی زاده افزود: ادعای بعضی سایت ها، فضای مجازی و ... در بیشتر موارد کذب است و از شهروندان درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در عطاریها، مراتب را به کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی به شماره تلفن ۵۵۴۷۰۲۱۲ گزارش کنند.
انتهای پیام