کاظم جلالی در مراسم رونمایی از واکسن اسپوتنیک در ایران که روز شنبه پنجم تیر ماه در شهرک بهارستان کرج انجام شد، با بیان اینکه تولید مشترک واکسن اسپوتنیک پس از یک تفاهم با کشور روسیه صورت گرفت، گفت: برای تولید مشترک طرف روس نیازمند مجموعهای استاندارد بود که دو مجموعه ما دارای این استانداردها شناخته شد یکی اکتوور و یکی هم سینا ژن که در اکتوور کار به سرعت به نتیجه رسید.
به گزارش ایسنا، جلالی با بیان اینکه علاوه بر تولید مشترک، خرید اسپوتنیک از روسیه هم برای ما مهم بود، ادامه داد: بعد از طرح موضوع خرید اسپوتنیک متأسفانه پالسهای بدی از داخل در خصوص اسپوتنیک میآمد تا حدی که طرف های روسی به ما میگفتند مگر ما به شما تعارف کردیم چرا در این خصوص چنین موضعگیریهایی میشود.
سفیر ایران در روسیه خاطرنشان کرد: پنجم بهمن ماه اسپوتینک با تلاش خالصانه آقای دکتر نمکی رجیستر شد، ما وقتی به این نتیجه رسیدیم که از صندوق خریداری کنیم آقای دیمیتریف به عنوان رئیس صندوق بارها با وی صحبت کردم به ما میگفتند که شما دو کار باید بکنید یکی اینکه واکسن را رجیستر کنید دوم اینکه قرارداد ببنیدید.
جلالی با بیان اینکه ما برای رجیستر اسپوتنیک حرفهای زیادی شنیدیم، گفت: بعد از اینکه اسپوتنیک رجیستر شد، دکتر ظریف هفتم بهمن به مسکو آمدند، به آقای ظریف گفتم که پنجم بهمن واکسن رجیستر شده و آقای ظریف در ملاقات با آقای لاوروف این خبر را به وی دادند و در کنفرانس خبری هم اعلام کردند. بعد هجمهها به سوی آقای ظریف آغاز شد.
وی افزود: اما بعد از اینکه اعلام شده اسپوتنیک ۹۱.۶ درصد ایمنی ایجاد میکند فضا تغییر کرد و به این سمت رفت که چرا اسپوتنیک وارد نمیشود یا اینکه چرا کم وارد میشود.
جلالی در ادامه با بیان اینکه قرارداد خرید واکسن اسپوتنیک یکی از شفافترین و سالمترین قراردادهاست و هیچ واسطهای ندارد، اعلام کرد: در ابتدای کار قرارداد دو میلیون دوز بسته شد بعد رفتیم به سمت قرارداد ۶۰ میلیون دوز رفتیم. البته در حال حاضر ما از میزان ارسال راضی نیستیم به مسئولین روس گفتهام ما واکسن را از دو حوزه پیگیری میکنیم یکی اینکه مردم در خطر هستند دوم اینکه از حوزه نزدیکی ایران و روسیه و این میتواند به عنوان یک دیپلماسی عمل کند و الان خوشبختانه اسپوتنیک در ایران خوب جا افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: من به روسها گفتهام که در ذهنیت برخی ایرانیان این است که روسها به قول خود عمل نمیکنند. مردم در این فضا خیلی گرفتار هستند و عدم ارسال واکسن دوباره میتواند آن ذهنیت را تقویت کند.
جلالی ادامه داد: برخی فکر میکنند که ما در حوزه دیپلماسی تعارف میکنیم، ما صحبت میکنیم و البته محدودیتهای طرف مقابل را هم میشناسیم.
جلالی در پایان اعلام کرد: ما از کشور روسیه و صندوق سرمایه گذاری روسیه تشکر میکنیم چون همیشه به ما کمک کردند در همین تولید مشترک روسها تمام تلاش خود را انجام دادند هر زمان چیزی را میخواستیم با سرعت انجام میدادند ولی به هر حال محدودیت در همه دنیا وجود دارد.
انتهای پیام