قدرت ایران در کشف مواد مخدر به روایت آمارها

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که در ۱۳ سال گذشته بیش از ۲۹ درصد مصرف موادمخدر در سطح جهان افزایش پیدا کرده که این زنگ خطر بسیار جدی است.

به گزارش ایسنا، سردار مومنی در نشست تخصصی مجازی که به منظور گرامیداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: علی رغم تصویب سه کنوانسیون بین‌المللی و چندین پروتکل الحاقی و همچنین وجود پنج نهاد اصلی و بیش از ۱۰ نهاد فرعی در مبارزه با موادمخدر در سطح بین‌المللی، اما شاهد دو مولفه نگران‌کننده هستیم؛ افزایش فزاینده عرضه و تولید موادمخدر در سطح جهان و دوم؛ افزایش فزاینده مصرف موادمخدر است. به گونه‌ای که در ۱۳ سال گذشته بیش از ۲۹ درصد مصرف موادمخدر در سطح جهان افزایش پیدا کرد که این زنگ خطر بسیار جدی است و می‌طلبد که مجامع بین‌المللی روش و شیوه‌های نویی را در پیش بگیرند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه یکی از چالش‌های بزرگ منطقه ما افزایش فراوان تولید موادمخدر و محرک‌هایی مانند شیشه در همسایگی جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: این افزایش با حمایت‌های کشورهای فرامنطقه‌ای مستقر در منطقه، با دادن تکنولوژی نوین در ساخت موادمخدر صنعتی و حمایت‌های فراوان که موجب افزایش تولید موادمخدر در همسایه شرقی ما شده، صورت می‌گیرد. این چالش درست است که در منطقه ماست، اما دامنش را دیگر کشورها و دیگر مناطق از جمله کشورهای اروپایی هم خواهد گرفت.

وی ادامه داد: اما جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با موادمخدر در سطح دنیا، علی‌رغم افزایش فزاینده تولید در کشور همسایه و علی‌رغم تحریمهای ظالمانه آمریکا و علی‌رغم شرایط کرونایی، سالی بی‌سابقه را در عرصه مبارزه با مواد مخدر رقم زد به طوری که سال ۹۹ سال ویژه‌ای بود و حدود ۱۲۰۰ تن موادمخدر کشف شد. یعنی قدرت کشف جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر به دو برابر افزایش پیدا کرد و مفهوم آن کم شدن ورود و ترانزیت مواد مخدر به سمت اروپاست.

مومنی افزود: همانطور که سازمان ملل متحد رسما اعلام کرد، این آمارها حاکی از تلاش مجاهدانه فراوان است. بیش از ۹۰ درصد تریاک جهان، بیش از ۷۰ درصد مورفین جهان و بیش از ۲۰ درصد هرویین جهان توسط ایران به تنهایی کشف می‌شود که جا دارد از تمام دستگاه‌های مقابله‌ای و در راس آن نیروی انتظامی تقدیر و تشکر کنیم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۹ جمهوری اسلامی ایران، ۹ شهید و ده‌ها جانباز و مجروح تقدیم کرد، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه و صادقانه با همه انواع موادمخدر برخورد می‌کند و برایش فرقی نمی‌کند که این مواد داخل کشور توزیع شود یا ترانزیت شود، زیرا امنیت و سلامت را یکپارچه می‌بیند و تفاوتی وجود ندارد که موادمخدر بخواهد زندگی را بر جوان ایرانی یا غربی تباه کند، اما چالش بزرگ جهان امروز در حوزه مبارزه با موادمخدر عدم هماهنگی و یکپارچگی و اجرای مسئولیت مشترک توسط همه کشورهاست.

وی گفت: ایران پایبند به تمام قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی است اما بسیاری از کشورها که توانمندی بالایی دارند، به اصل مسئولیت مشترک پایبند نیستند و نه تنها کمکی نمی‌کنند بلکه خودشان ترویج‌دهنده و تقویت‌کننده کشت و تولید موادمخدر هستند. 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران رویکرد متوازن و هماهنگی را بر اساس تعالیم اسلامی و دینی انجام داده و تنها در حوزه مقابله و مبارزه نیست، گفت: در عرصه کاهش تقاضا و پیشگیری طرح یاریگران زندگی را به تصویب رسانده که غیر از دستگاه‌های دولتی همه مردم و همه بخش‌های مختلف پای کار بیایند که از این بلیعه شوم پیشگیری کنند. 

به گفته وی، طرح یاریگران زندگی در بیش از ۴۰ هزار مدرسه به اجرا گذاشته شد و بیش از ۸ میلیون دانش‌آموز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند لذا این چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و توانمندسازی در اولویت جمهوری اسلامی ایران است. 

 انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1400040503215
  • خبرنگار : 71584