بیانیه سفارت اسلوونی در تهران به مناسبت روز ملی این کشور

سفارت اسلوونی در تهران به مناسبت روز ملی این کشور بیانیه‌ای را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است: در 25 ژوئن 2021، جمهوری اسلوونی سی امین سالگرد استقلال کشور را جشن می گیرد.

روز ملی اسلوونی "روز دولت" برای بزرگداشت رویدادهایی که اسلوونی رسما استقلال و حاکمیت خود را بدست آورد، جشن گرفته می‌شود. مجلس اسلوونی پس از طرح پیشنهادی منعقده در دسامبر 1990، که به آرا 94.8٪ موافق تأسیس اسلوونی مستقل منجر شد، بیانیه استقلال اسلوونی را تصویب کرد.

برای اسلوونی و اسلوونیایی ها، سال 1991 یک نقطه عطف بود. در آن سال، اسلوونی به عنوان یک کشور مستقل و حاکم در نقشه سیاسی جهانی قرار گرفت. استقلال مهمترین تصمیم اتخاذ شده توسط شهروندان اسلوونیایی تلقی می شود که 30 سال پیش جنبه تاریخی این فرصت را درک کرده و از آن استفاده کردند. توافق سیاسی حاصل شده توسط احزاب پارلمانی بیانگر یک وحدت سیاسی و بلوغ ملی بود.

اسلوونی در ژوئن 1991 به یک کشور مستقل و حاکم تبدیل گردید و تا ژانویه 1992 در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شد. روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلوونی و جمهوری اسلامی ایران در 9 مارس 1992 برقرار شد.

در سال 1998، اسلوونی هنگامی که به عنوان عضوی غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل انتخاب شد و همچنین ریاست این شورا را به عهده گرفت، بسیار مورد توجه قرار گرفت. سال 2004 یک نقطه عطف برای اسلوونی بود زیرا این کشور به عضویت اتحادیه اروپا و ناتو درآمد. در میان کشورهای جدید عضو اتحادیه اروپا، اسلوونی اولین کشوری بود که ارز مشترک یورو را در اول ژانویه 2007 معرفی کرد و اولین کشوری بود که در نیمه اول سال 2008 ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده داشت. از ژوئیه تا دسامبر 2021، اسلوونی ریاست شورای اتحادیه اروپا را برای دومین بار بر عهده خواهد داشت.

سیاست خارجی با سازگاری مداوم مشخص می شود و باید به شرایط و چالش های جدید پاسخ دهد. در آینده، اسلوونی قصد دارد مشخصات خود را به عنوان یک حامی قاطع در تلاش برای جلوگیری از هر نوع درگیری افزایش دهد، یک مروج سرسخت احترام به حقوق بشر و حاکمیت قانون، یک مخالف تسلیم ناپذیر تروریسم و الگویی برای اجرای اهداف توسعه پایدار.

اسلوونی با بهم پیوند دادن موثر ابعاد اصلی سیاست خارجی ، تمام تلاش خود را برای کمک به حل بحران های سیاسی، امنیتی و اجتماعی در کشورها و مناطق مختلف که تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین المللی است و دلیل اصلی بحران پناهندگان و مهاجران را ارائه می دهد، انجام میدهد.

اسلوونی و ایران همواره از روابط دوستانه برخوردار بوده و گفتگوی سیاسی باز داشته اند. وضعیت فعلی، تحت تأثیر تاخیر در اجرای برجام  وهمه گیری COVID-19، بر پویایی دوجانبه ما تأثیر گذاشته است. با این حال، مهم است که ما گفتگوهای سیاسی و سایر گفتگوها را ادامه دهیم. فرصت ها جهت تقویت همکاری مان، ریاست محلی اتحادیه اروپا را در نیمه دوم سال 2021، زمانی که سفارت ما نمایندگی کل اتحادیه اروپا را در ایران بر عهده دارد، فراهم می آورد .

انتهای پیام

  • جمعه/ ۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400040402490
  • خبرنگار :