کامبیز بازرگان دوم تیرماه در جریان افتتاح اولین ایستگاه ملی تحقیقات سیبزمینی در اردبیل اظهار کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی متولی اصلی در شناسایی چالشهای پیش روی تولید کشاورزی است که در رفع این چالشها سعی بر پاسخگویی درست و حل معضلات و نارساییهاست.
وی به موضوع بهزراعی و مسئله آموزش و ترویج بخش کشاورزی و همراهی زارعین در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیش از 20 مؤسسه، پژوهشکده و مرکز فنی، 34 مرکز تحقیقات کشاورزی و بیش از 340 ایستگاه تحقیقات کشاورزی در سراسر کشور سعی داریم تا به هموطنان خدمات مطلوب و مناسبی را ارائه کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی استفاده از ظرفیتها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی را در این زمینه بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود: در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها رویکرد اصلی توجه به این دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی است تا زمینه کاربردی و استفاده بهرهبرداران را از شرایط به وجود آمده فراهم کنیم.
بازرگان به طرح یاوران تولید و نظام نوین ترویج و آموزش کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در شرایط کرونایی سعی کردیم تا با اجرای این طرحها کمک کار کشاورزان بوده و آنها را در تولید محصولات دیمی و آبی کمک کنیم.
وی اردبیل را قطب تولید محصولات کشاورزی به ویژه سیبزمینی اعلام کرد و گفت: کشاورزان انتظار دارند تا بهترین بذر و سایر تجهیزات و امکانات تولید در اختیار آنها قرار گیرد که ما در قالب مرکز تحقیقات سعی میکنیم تا خروجی و نتایج طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی را در عرصه تولید محصولات کشاورزی در اختیار آنها قرار دهیم تا آنها تولیدشان را کیفیتر و مطلوبتر به پیش ببرند.
بازرگان در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: ما به خواست کشاورزان استان اردبیل این ایستگاه تحقیقاتی را راهاندازی کردیم تا همه سیبزمینیکاران کشور از نتایج آن استفاده کنند که انتظار میرود با سرعت عمل بیشتر نتایج تحقیقات و بررسیها در اختیار فعالان این بخش قرار گیرد.
وی اهمیت زنجیره تولید و پاسخگویی به نیازهای بازار را متناسب با تنوع تولید محصولات کشاورزی یادآور شد و اضافه کرد: در کنار هدفمندی تولید و توجه به صادرات و موضوع بهزارعی و ارتقا کیفیت تولید، سعی بر این است تا سال به سال بر آموزش و توانمندی کشاورزان افزوده شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی کیفیت تولید سیبزمینی استان اردبیل را حتی بالاتر از میانگین جهانی و تولید کشورهای مختلف اعلام کرد و ادامه داد: هر چند ممکن است به صورت استثنایی در برخی از مزارع مشکلاتی را در تولید محصول شاهد باشیم اما در مجموع کیفیت تولید سیبزمینی در ایران به مراتب بالاتر از سطح جهانی است.
انتهای پیام