به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این نخستین باری است که میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل به صورت علنی یک زمان بندی دقیق برای سفرش به چین از جمله منطقه سینکیانگ اعلام میکند؛ اقدامی که دفترش از سپتامبر ۲۰۱۸ بر روی مفاد آن در حال گفتگو بوده است.
باچله از سوی کشورهای غربی بابت تضمین دسترسی بی قید و شرط به سینکیانگ تحت فشار است؛ جایی که فعالان حقوق بشری میگویند بیش از یک میلیون مسلمان اویغور و سایر مسلمانان در اردوگاههای کار اجباری ساکن هستند.
پکن اتهامات وارده را نمیپذیرد و این اردوگاهها را تاسیساتی برای آموزشهای فنی و حرفهای برای مقابله با افراط گرایی مذهبی توصیف میکند.
باچله در جلسه آغازین شورای حقوق بشر گفت: به گفتگوهایم با دولت چین برای سفر به این کشور از جمله دسترسی معنادار به منطقه سینکیانگ ادامه میدهم و امیدوارم که این مساله همین امسال صورت گیرد، به ویژه آنکه نقضهای جدی حقوق بشری همچنان در این منطقه گزارش میشود و اتفاق میافتد.
در سال جاری میلادی عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر گزارش دادهاند که اسنادی دارند مبنی بر اینکه جرایمی علیه بشریت در سینکیانگ و علیه اویغورها رخ داده است.
باچله همچنین گفته که قانون جدید امنیت ملی وضع شده در هنگ کنگ در سال گذشته میلادی نیز یک تاثیر بد بر فضای دموکراتیک و رسانهها در این دولتشهر گذاشته است. ۱۰۷ تن بر اساس این قانون دستگیر شده که ۵۷ تن از آنها رسما متهم شدهاند.
انتهای پیام