به گزارش ایسنا، اسماعیل سلیمی در جلسه هماهنگی روسای مراکز عملیات اضطراری شهر تهران که با حضو نمایندگانی از سازمان مدیریت بحران کشور، جمعیت هلالاحمر استان تهران، شرکت پالایش نفت تهران، اورژانس کشور، شرکت گاز استان تهران، سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، شرکت بهرهبرداری متروی تهران، پلیس راهور و ... برگزار شد، گفت: عملیاتی شدن راهاندازی مرکز عملیات اضطراری مشترک در پایتخت، وابسته به پیگیری لایحه مدیریت واحد شهری است و در غیر این صورت راهاندازی چنین مرکزی تنها نقش یک پیامرسان را دارد که مدتزمان فرآیند تلفنی را افزایش میدهد. این در حالی است که باید بخشهای مختلف بهصورت هماهنگ در کنار یکدیگر قرار گیرند.
وی ادامه داد: در همین راستا باید یک راهبر و مدیر واحد برای مرکز عملیات اضطراری مشترک در پایتخت انتخابشده و به تصویب ستاد ویژه کلانشهر تهران نیز برسد تا در شرایطی که تمام دستگاهها با قوانین جداگانه در کنار یکدیگر قرارگرفتهاند، همه موظف به تبعیت از یک سیستم مدیریتی واحد شوند.
معاون سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: به همین دلیل نیز پیشنهاد میشود برای اجرای چنین مرکزی توسط هر یک از دستگاهها یک مرحله مانور در موقعیتهای متفاوت انجام شود تا ضمن احصاء چالشها، فرآیند فرماندهی واحد نیز بررسی شود.
سلیمی از تلاش برای راهاندازی «نرمافزار نِت» با همکاری مشترک فاوای شهرداری تهران نیز خبر داد و گفت: در این نرمافزار بانک اطلاعاتی ماشینآلات شهر تهران تهیه میشود. همچنین مقرر است یک بخش مربوط به بانک ماشینآلات استانهای معین نیز در این نرمافزار وجود داشته باشد. این استانها اطلاعات مربوط به ماشینآلات و شرایط آنها را به ما ارائه میدهند اما نیاز به تائید سازمان مدیریت بحران کشور دارند؛ لذا در این خصوص درخواست همکاری از این سازمان راداریم.
پدرام قودجانی، رئیس مرکز عملیات اضطراری (EOC) سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه در شرایط اضطراری باهدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود باید در یک محل ایمن و مجهز نسبت به ارائه اطلاعات مناسب و یکپارچه اقدام شود، اظهارکرد: وجود چنین مرکزی نیازمند حضور یکپارچه نمایندگان دستگاههای اجرایی و نیز در دسترس بودن اطلاعات واقعی و دقیق از جزئیات حادثه برای هدایت هماهنگ و کنترلشده عملیات بر اساس نظر اعضا است.
وی ادامه داد: این اطلاعات نیاز به مدیریت و تصمیمگیری قبل، حین و پس از حادثه دارد تا بتوان درنهایت به نجات جان و مال شهروندان پرداخت.
قودجانی در ارتباط باهدف اصلی مرکز عملیات اضطراری مشترک شهر تهران خاطرنشان کرد: هدف از راهاندازی چنین مرکزی، ایجاد یک مکان مشترک مجهز به آخرین تکنولوژیها و تجهیزات موردنیاز برای هدایت بهینه عملیات و مدیریت خطر حوادث در پایتخت است.
رئیس مرکز عملیات اضطراری (EOC) سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به لزوم ارزیابی سریع و فعالسازی تیم مدیریت خطر حوادث و بلایا در هر سازمان در کوتاهترین زمان ممکن و نیز ارزیابی مستمر حادثه اظهارکرد: بر این اساس ارتباط مستمر با فرماندهی محل حادثه و سطوح مختلف مدیریتی، جهت تأمین اطلاعات قابلاعتماد و هماهنگ موردنیاز است.
رئیس مرکز عملیات اضطراری (EOC) سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای راهاندازی چنین مرکزی شهردار تهران با وزیر محترم کشور مکاتباتی را انجام دادهاند که در انتظار پاسخ این مکاتبات هستیم.
انتهای پیام