محمود قراول، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست، اظهار کرد: سر و سامان دادن به مسائل و نیازهای فرهنگی مشهد و شهرنشینان هدف حضور من در انتخابات شورای شهر مشهد بود.
احسان رضاییمنش، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: به منظور پاسداری از اقدامات و تلاشهای اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد و همچنین ادامه راه آنان وارد عرصه انتخابات شدم.
حسن رضایی، دیگر نامزد این ائتلاف، بیان کرد: هدف ما این است که با تشکیل شورای متخصصان با همراهی سایر اعضای لیست بتوانیم گرهای از مشکلات شهر باز کنیم. در این میان توجه ویژهای به مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر خواهیم داشت تا با نگاهی جامعهمحور امورات شهری را با همکاری شهروندان به پیش ببریم.
فرشته تنهایی، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، گفت: امیدواریم بتوانیم مشهد را شهری زیبا، برای همگان و دوستداره زنان و افراد دارای معلولیت کنیم.
محمدحسین ودیعی، دیگر نامزد این ائتلاف نیز تصریح کرد: در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد فعالیتهایی در حوزههای مختلف عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، حملونقل و ترافیک آغاز و پروژههایی با راهبرد و چشمانداز مشخص برای رسیدن به شهری مطلوب در دو برنامه تعریف شده است. برای ادامه این مسیر و اجرای پروژههایی که باقیمانده نیاز داریم آن اندیشه و تفکر ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: اگر لیستهایی که در مقابل ما قرار دارند به قدرت برسند این راهها متوقف خواهد شد و شهر مشهد ضربههایی اساسی به ویژه در حوزههای فرهنگی و اجتماعی خواهد دید.
ودیعی تصریح کرد: در حوزه های مالی و بودجه نیز برنامهریزیهایی شروع شده که باید این برنامهها ادامه پیدا کند تا به سوی درآمد پایدار پیش رود.
علی چشمی، دیگر نامزد این ائتلاف، گفت: تمرکز بر اقتصاد شهری، تامین مالی و سرمایهگذاری و همچنین شفافیت و کنترل فساد موضوعاتی است که در شورای شهر مشهد پیگیری خواهم کرد.
فرشته تنهایی، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، درخصوص برنامههای ائتلاف اصلاحطلبان در جهت حمایت از معلولان، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ پس از اینکه شورای پنجم شروع به کار کرد اقدامات خوبی در زمینه توجه به مسائل معلولان انجام شد که از آن جمله میتوان به انتخاب مشاور شهردار در امور معلولان توسط شهردار وقت مشهد اشاره کرد.
وی افزود: همچنین در سال ۱۳۹۷ شهر مشهد رتبه اول کشور را در مناسبسازی فضاهای شهری برای معلولان کسب کرد. در مجموع میتوان گفت در طول شورای پنجم اقدامات مناسبی در این حوزه انجام گرفته که باید ادامه پیدا کند.
تنهایی با بیان اینکه «تمامی نیازهای معلولان در قانون جامع حمایت از معلولان دیده شده است»، گفت: یکی از مواردی که در این قانون مطرح شده رایگان بودن استفاده از حملونقل عمومی برای افراد دارای معلولیت است که در شورای پنجم تصویب شد و در حال حاضر ماهانه ۶۰ سفر رایگان برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است.
مجتبی بهاروند، دیگر نامزد این ائتلاف نیز با اشاره به عملکرد شورای پنجم، اظهار کرد: عملکرد شورای پنجم در مجموع نمره قابل قبولی میگیرد. در این دوره کارهایی در شهر انجام شده که بیسابقه بوده است. با این وجود در تبلیغات لیستی به عنوان «پژمان» عنوان میشود که مهندس پژمان در طول شش سال شهرداری خود بیشترین پروژههای عمرانی را در شهر انجام داده است. این در حالی است که او در طول ۶ سال، ۶ پروژه بزرگ عمرانی را در شهر انجام داد در حالی که شورای پنجم در طول ۴ سال ۱۳ پروژه بزرگ را به اجرا رساند.
وی افزود: من معتقدم دوره اول مدیریت و عضویت در شورای شهر دوران کسب تجربه است و دوره بعدی دوره بهرهبرداری از این تجربیات خواهد بود. بر این اساس به منظور حفظ و ادامه اقدامات برنامهریزی شده در طول شورای پنجم لازم است این تفکر ادامه پیدا کند.
بهاروند با بیان اینکه در صورت ادامه نیافتن این راه بسیاری از اقدامات از بین خواهد رفت، عنوان کرد: نخستین موضوعی که از میان خواهد رفت دوچرخهسواری بانوان خواهد بود که در حالی که خود شهرداری هم موافق نبود، به دلیل مقاومت اعضای شورای پنجم به نتیجه رسید. من معتقدم در صورت تغییر این دیدگاه نخستین چیزی که جمع میشود دوچرخهسواری بانوان خواهد بود.
وی با اشاره به اقدامات این شورا در حوزه معلولان، گفت: هر چیزی که برای جانبازان تصویب شده برای معلولان هم لحاظ شده است. اگرچه مناسبسازی شهر مشهد به دلیل عملکرد ۴۰ سال گذشته زمان بسیاری خواهد برد، اما شورای پنجم کارنامه خوبی در زمینه مناسبسازی فضا برای بانوان دارد.
محمدحسین ودیعی، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، در خصوص اقداماتی که شورای پنجم نتوانستند در دوره چهار ساله خود انجام دهد، گفت: مدیریت شهری در حوزههای مختلف اصطحکاکهایی با سایر نهادهای دیگر دارد. مدیریت واحد شهری یک آرمان برای ماست. ما اسم شورای شهر را یدک میکشیم، اما در بسیاری از موارد به شورای شهرداری محدود میشویم. با این حال در این دوره سعی کردیم با تعامل با نهادهای فرهنگی و سایر نهادهای ذینفع که گاهی با ما همسو نبودند به سمت احقاق حقوق مردم شهر برویم.
وی ادامه داد: نامگذاری خیابانی به نام استاد محمدرضا شجریان یکی از اقداماتی بود که برای انجام آن تلاشهای بسیاری کردیم، اما محقق نشد. بخشی از اقداماتی که شورای پنجم نتوانست عمل کند به دلیل ساختار قانون و ساختار شوراها است که باید اصلاح شود.
ودیعی در خصوص نحوه تعامل شورای احتمالی اصلاحطلب با دولت احتمالی اصولگرا در دوره بعدی، گفت: ممکن است دولت آینده همسو با ما نباشد با این حال با توجه به تجربهای که در این مدت به دست آوردیم، معتقدم میتوان با همکاری کارها را به پیش ببرد. ممکن است در بعضی مسائل از سوی نهادهای نظارتی و مخالف تحت فشار قرار گیریم، اما بسیاری از موارد چون برای شهر است میتوان اقدام کرد. برای نمونه در این مدت با نمایندگان مجلس در حالی که با ما همسو نبودند جهت تحقق منافع شهر همکاریهای بسیار خوبی انجام دادیم.
مجتبی بهاروند، دیگر نامزد ائتلاف اصلاحطلبان خراسان رضوی برای ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد، در خصوص نحوه مدیریت فرهنگی در شورای شهر آینده؛ گفت: معتقدم در صورتی که اصلاحطلبان بار دیگر به عنوان اعضای شورای شهر انتخاب شوند در خصوص مسائل فرهنگی و کمیسیون فرهنگی مانند سابق عمل نمیکنند و افرادی که به دور از مسائل فرهنگی و اصلاحطلبی باشند را برای این کمیسیون انتخاب نمیکنند.
وی ادامه داد: در دوره پنجم در حالی که در حوزه فرهنگی نیرو کم نداشتیم نتوانستیم همسو با اعتقادات و دغدغههای خود عمل کنیم که به عنوان یک نیروی اصلاحطلب از همه دوستان هم فکر و همسو عذرخواهی میکنم.
بهاروند با اشاره به اینکه سیاستگذاری اقدامات انجام شده در مدیریت شهری توسط شورای شهر انجام شده و شهرداری نقش اجرا دارد، گفت: وجود اختلاف میان اعضای شورای شهر و شهرداری یک امر طبیعی است، اما اینکه میان شورای شهر و شهردار دوگانگی ایجاد کنیم یک اقدام سیاسی است. شهردار توسط اعضای شورا انتخاب میشود و سیاستهای شورا را پیش میبرد و اینگونه نیست که بگوییم تمام اقدامات خوب توسط شهردار انجام شده و شورا نقشی در آن نداشته است.
فرشته تنهایی نوغانی، نامزد ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد نیز در بخشی از این نشست گفت: در صورت انتخاب به عنوان عضو شورای شهر مشهد پیشنهاد ایجاد کمیسیون ویژه دسترسیپذیری برای معلولان را مطرح خواهم کرد.
علیرضا یگانه، یکی دیگر از نامزدهای ائتلاف اصلاحطلبان خراسان رضوی برای انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، در خصوص مسائل محیط زیستی، گفت: در دوره پنجم اقدامات مناسبی در زمینه حفظ محیط زیست اتفاق افتاد و امیدوارم در صورت انتخاب مسائل زیست محیطی شهر را حضور دغدغهمندان این حوزه حل و فصل کنیم.
مجتبی بهاروند، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، در خصوص کمربند جنوبی، خاطرنشان کرد: پروژه کمربند جنوبی پیش از شورای پنجم شروع شده بود و ۱۵۰ میلیارد تومان در آن هزینه شده بود و آنچه که در حوزه محیط زیست قرار بود تخریب شود پیش از روی کار آمدن شورای پنجم انجام شده بود. معتقدم با توجه به اینکه شهرهای ما به صورت روزانه گسترش پیدا میکند و خودروها روزانه در حال افزایش است شوراهای آینده مجبور به احداث این بزرگراه خواهند بود.
وی با توجه به توجه شورای پنجم به سرمایهگذاران در شهر، گفت: در شورای پنجم مشکلات ۵۰ پروژه بزرگ سرمایهگذاری حل شد که بیشتر آنها در منطقه ثامن بود. معتقدم باید برای جذب سرمایهگذار تلاش کرد در حالی که برخی میگویند سرمایهگذار زالوصفت است. اگر این شورا ادامه پیدا کند به سرمایهگذاری توجه بیشتری خواهد شد.
محمدحسین ودیعی، دیگر نامزد این ائتلاف، در خصوص طرح پیرامون حرم رضوی، بیان کرد: در دوران شورای پنجم ۳۲ پروژه سرمایهگذاری که در اطراف حرم مطهر بود را تعیینتکلیف کردیم. با این حال موضوع طرح پیرامون حرم مطهر رضوی یک پروژه استخوان لای زخم است که به شورای پنجم به ارث رسید. تلاشهای بسیاری کردیم که این طرح به سرانجام برسد، اما مشکلاتی به وجود آمد که مانع از حل این مسئله شد.
محمدهادی مهدینیا، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، نیز درباره بافت پیرامون حرم رضوی با اشاره به اینکه این موضوع بیش از دو دهه است که ادامه داشته و دارد، گفت: در آخرین مرحله در سال ۹۶ طرحی به تصویب میرسد تا به عنوان طرح راهبردی مد نظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای شورای پنجم معتقد بودیم که اعضای شورای شهر مشهد نیز باید بر اساس قانون در تصویب این طرح نظر بدهد، اما بر خلاف قانون نظر اعضای شورای شهر در نظر قرار گرفته نشد و اعتراض ما نیز به این موضوع بوده و هست.
مهدینیا با بیان اینکه این طرح اهداف خوبی دارد، گفت: اعتراض ما از ابتدا به مکانیسمهای اجرایی طرح بوده است، چرا که معتقدیم هنگامی که نمایندگان مردم در اجرای طرح نظر ندهند این طرح در اجرا دچار مشکل خواهد شد.
حسن رضایی بحرآباد، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص هویت گردشگری یا مذهبی شهر مشهد، گفت: ابتدا باید بر سر اینکه هویت شهر چگونه باید باشد به توافق برسیم. من معتقدم مشهد یک شهر فرهنگی و مذهبی است، اما مذهبی بودن شهر را نباید به گونهای در نظر گرفت و حلقه آن را به قدری تعیین کرد که اغلب افراد و شهروندان از آن بیرون بمانند. مهمترین نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هویت فرهنگی و مذهبی منافاتی با سایر جنبههای شهری همچون گردشگری و تفریحی ندارد.
وی ادامه داد: مسئله ما علیه تبعیض است، یعنی هرچه را که با نظر مردم اختلاف دارد را باید نادیده بگیریم.
احسان رضاییمنش؛ نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص اعلام شهردار منتخب این لیست، گفت: هنوز برای اعلام شهردار بسیار زود است و در این خصوص باید ابتدا اعضای شورای شهر توسط مردم انتخاب شوند و بعد برای آن رایزنی شود .
وی همچنین در خصوص سیاسی بودن این لیست، اظهار کرد: ما در مشهد لیست غیرسیاسی نداریم. لیستهایی هم که حرف از غیر سیاسی بودن میزنند، در واقع افراد سیاسی که از جناح خود بیرون رانده شدهاند، اما تفاوتی که لیست اصلاحات با سایر لیستها دارد این است که از جیب مردم برای تفکرات سیاسی خود خرج نمیکند.
رضاییمنش تصریح کرد: لیستی که در شورای چهارم حضور داشت همه افراد را دشمن خود میداند و برای پیشبرد تفکرات سیاسی خود از جیب مردم خرج کرده و بنر و بیلبورد در سطح شهر میزند .
علی چشمی، نامزد این ائتلاف، درخصوص گران اداره شدن شهر، اظهار کرد: این موضوع در دوره پیشین شورای شهر مشهد نیز پیگیری شد و اقدامات خوبی جهت کاهش هزینههای اداری شهر انجام شده، اما همچنان در ساختارهای اداری شهر موارد مهمی وجود دارد که باید مورد بازنگری قرار گیرد.
محمدحسین ودیعی، نامزد ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد؛ نیز در این خصوص، بیان کرد: برخی از خدمات شهرداری گران ارائه میشود. یکی از دلایل آن ستاد بسیار گسترده شهرداری است. بخش دیگری که باعث گرانشدن این شهر میشود قراردادهای ترک تشریفات است که انحصار پیدا کردند و باعث گران تمام شدن پروژههای شهر میشود.
مجتبی بهاروند، نامزد این ائتلاف، در خصوص توسعه حملونقل عمومی در سطح شهر مشهد نیز گفت: در ابتدای شورای پنجم قیمت هر دستگاه اتوبوس ۵۰۰ میلیون تومان بود که در حال حاضر به ۴ میلیارد تومان رسیده است. با این وجود در این دوره توانستیم ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و مینیبوس خریداری و به ناوگان حملونقل عمومی شهر اضافه کنیم.
وی افزود: همچنین خط دوم قطارشهری را که در پایان دوره چهارم شورای شهر مشهد به صورت عجلهای افتتاح شده بود را با هزینههای زیادی تکمیل و تمام ایستگاههای آن را افتتاح کردیم. در حال حاضر حفاری خط سه قطارشهری مشهد در حال اتمام است و چند ایستگاه آن تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد. همچنین حفاری خط چهارم قطارشهری مشهد نیز آغاز شده است.
بهاروند عنوان کرد: زمانی میتوانیم مردم را به استفاده از حملونقل عمومی تشویق کنیم که حملونقل به خوبی گسترش یافته باشد در شورای پنجم در کنار گسترش حملونقل عمومی موضوع دوچرخهسواری را هم گسترش دادیم با این وجود موضوعی که مانع از افزایش استفاده از حملونقل عمومی شود قیمت بنزین است که البته باید در کنار سایر موارد مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در شورای پنجم اقداماتی را در جهت گسترش حملونقل عمومی در نظر داشتیم که متاسفانه انجام نشد از جمله این اقدامات میتوان به اجرای خط تراموا، اتوبوسهای برقی و مسیر خط۳ بیآرتی اشاره کرد که هر یک به دلیلی به اجرا نرسید.
انتهای پیام
کاندیداهای اصلاحطلب انتخابات شورای شهر مشهد به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند
نشست خبری ائتلاف جبهه اصلاحات ایران در ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد عصر امروز در محل ستاد مرکزی این جبهه در مشهد برگزار شد و نامزدهای این ائتلاف به بیان نظرات خود پرداختند.