به گزارش ایسنا، ماهیگیران بندر کیلهلاژهٔ کپنهاک مدتیست که از سهمیهبندی صید و نیز ریختن آلایندههای کشاورزی به دریا شکایت دارند. اما آنها اخیرا با چالشی تازه روبهرو شدهاند که نتیجهٔ تغییرات آبوهوایی است. این صیادان ماهیهای جدیدی در تورشان پیدا میکنند.
ماهیها که جانداران خونسرد بهشمار میروند در محدوده دماییِ آستانه دمای بدن خود زندگی میکنند و بنابراین با گرمشدن آبها برخی از آنها به جستجوی زیستگاههای تازهای برمیآیند.
مارک پاین، کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی دانمارک در این باره میگوید: اگر نمونه روی زمیناش را در نظر بگیریم میبینیم وقتی هوا خیلی گرم بشود ما به سایه درختی یا به درون حفرهای پناه میبریم، اما دمای اقیانوس بسیار همگنتر است و سرپناهی ندارد. پس خلاص شدن از شرایط دشوار خیلی سختتر از روی زمین است.
افزایش ماهیهای مهاجر و کاهش رشد ماهیهای بومی
بنابر گزارش یورونیوز، برای مشاهده تاثیر تغییرات آبوهوایی، آبهای دانمارک پیوسته در دانشگاه صنعتی این کشور تحت مطالعه قرار میگیرد و دو پدیده عمده مشهود است: افزایش ماهیهای مهاجر نظیر تُن، هیک و آنچووی و همچنین کاهش و افت رشد گونههای بومی نظیر ماهی کادِ بالتیک.
به گفته کارشناسان تغییراتی که در دانمارک میبینیم در تمام جهان در حال روی دادن است.
مارک پاین درباره تغییرات اخیر و تاثیر آن بر صنعت شیلات میگوید: این مسئله قطعا برای تمامی جوامع و مشاغل ساحلی که حیاتشان به دریاها وابسته است چالشبرانگیز است. قطعا باید شیوه ماهیگیری و انبارداری و همچنین آمادهسازی و فروش ماهی را در بازار تغییر کند. بنابراین لازم است کل صنعت شیلات و ماهیگیری با این تغییرات تطابق پیدا کند.
گذشته از صنعت شیلات، مصرفکنندگان هم میتوانند با خرید ماهیهایی که بهشیوهای سازگار با زیستبوم صید شدهاند به بهبود اوضاع کمک کنند.
انتهای پیام