آمار فرزندآوری در البرز از سال ۹۰ رو به کاهش است

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری البرز ادامه با اشاره به وجود پدیده ازدواج‌های زیر سن قانونی در البرز گفت: هر چند این موضوع به عنوان مسائل اولویت دار البرز هنوز تبیین نشده ولی نگران آن هستیم که فقر مشوق ترویج این نوع ازدواج‌ها باشد.

مریم اسماعیلی فرد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ۷۰۰ هزار نفر در البرز زیر ۱۸ سال سن دارند و کودک تلقی می‌شوند، اظهار کرد: این بخش از شهروندان زمانی ممکن است صدایشان شنیده شود که درگیر آسیب شده‌اند.

وی ادامه داد: اولویت ما این است که قبل از اینکه این گروه درگیر آسیب شده و به مشکلی در سیاست گذاری ها تبدیل شوند، به دغدغه‌ها و نیازهایشان رسیدگی شود.

وی توضیح داد: ما به عنوان بخشی از بدنه دولت وظیفه داریم حقوق دولت را رعایت کنیم چون آنها آینده سازان کشور و مهمترین سرمایه‌های اجتماعی این مرز و بوم هستند.

وی تاکید کرد: باید به مسائل کودکان در همه شئونات و طبقات اجتماعی جامعه توجه شود چون هر چقدر که طبقه‌ای که کودکان در آن زندگی می‌کنند کم برخوردار باشد، توان والدین در رفع نیازهای آنها کاهش پیدا می‌کند و اینجاست که دولت باید وارد عمل شود.

این مسئول تاکید کرد: یک سوم جمعیت البرز حاشیه نشین هستند و می‌توان برآورد کرد که والدین یک سوم جمعیت ۷۰۰ هزار نفری کودکان استان حتی در تامین نیازهای معیشتی فرزندان خود دچار مشکل هستند.

اسماعیلی فرد افزود: بدون شک در این خانواده‌ها مواردی مثل آموزش و فرهنگسازی برای کودکان هم ضعیف است و وظیفه ما این است که به این مسائل رسیدگی کنیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از کودکان کار و خیابان سازماندهی شده نیستند ادامه داد: بسیاری از این کودکان برای تامین معیشت خانواده خود دست به مشاغل کاذب می‌زنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری البرز در ادامه با اشاره به وجود پدیده ازدواج‌های زیر سن قانونی در البرز گفت: هر چند این موضوع به عنوان مسائل اولویت دار البرز هنوز تبیین نشده ولی نگران آن هستیم که فقر مشوق ترویج این نوع ازدواج‌ها باشد.

اسماعیلی فرد توضیح داد: باید شرایطی را در استان ایجاد بکنیم که افراد به واسطه فقر فرزندان خود را در زیر سن قانونی به خانه بخت نفرستند.

وی افزود: نباید اجازه دهیم در کوران مشکلات ناشی از شیوع کرونا، تحریم و فشار اقتصادی، کودکی قربانی شود و ما زمانی به فکر بیفتیم که دیر شده باشد.

این مسئول تاکید کرد: باید  ایجاد شهرها و روستاهای دوستدار کودک جزو مطالبات مردم باشد تا کودکان اقشار مختلف بتوانند به امکانات عادلانه دسترسی پیدا کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری البرز در ادامه با اشاره به کاهش تعداد ولادت‌های استان در چند سال اخیر گفت: طبق آمار تعداد ولادت نوزادان در استان از سال ۹۰ تا ۹۹ کاهش داشته است و علی رغم اینکه البرز به خاطر مهاجرپذیری پذیرای جمعیت زیادی است، این اتفاق رخ داده است.

اسماعیلی فرد تاکید کرد: به جز زنگ خطر کاهش ولادت باید آسیب طلاق و تاثیر آن بر کودکان نیز توجه کرد چون اغلب کودکان طلاق دچار آسیب های روانی و اجتماعی زیادی می‌شوند و رسیدگی به این معضل در اصل به بهبود شرایط کودکان منجر می‌شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1400032619330
  • خبرنگار : 50024