مجید شیرانی ۲۵ خردادماه در جلسه مدیریت بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه روند ابتلا به کرونا در استان کماکان کاهشی است، اظهار کرد: در هفته جاری در بخش بیماران سرپایی، بستری، بیماران بستری در بخشهای ویژه و فوتیها ناشی از کرونا شاهد کاهش آمار بودیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در چهارمحال و بختیاری تاکنون بیش از ۴۶ هزار و ۵۲۷ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و ۱۱۲۱ نفر نیز در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند، پیشبینی میشود تعداد مبتلایان به این ویروس در استان بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر باشد، اما بسیاری از افراد مبتلا هیچگونه علائمی نداشته و یا برای انجام تست مراجعه نکردهاند.
وی با تاکید بر اینکه عادیانگاری مردم، شکلگیری تجمعات انتخاباتی، از سرگیری مراسمات شادی و عزا و ... دلهرهآور است، گفت: امکان دارد در هفتههای آینده با افزایش احتمالی آمار ابتلا، وارد پیک پنجم کرونا شویم، در برخی از استانهای کشور از جمله هرمزگان، خوزستان و ... روند ابتلا به کرونا افزایشی است.
شیرانی افزود: تخلفات در رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در ستادهای انتخاباتی کاملا مشهود است، عموما موازین بهداشتی در این ستادها رعایت نمیشود، طبق گزارشهای واصله تجمعات انتخاباتی در فضای بسته برگزار میشود و همچنین در فضای باز نیز ضوابط رعایت نمیشود، این تجمعات بسیار خطرآفرین خواهد بود و تبعات آن در هفتههای آینده مشخص خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه از موج چهار کرونا در چهارمحال و بختیاری عبور کردیم، خاطرنشان کرد: در موج چهارم طبق پیشبینیهای صورت گرفته حدود ۲۷۳ نفر از هماستانیها جان خود را بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند، اگر با افزایش موارد ابتلا در هفته آینده روبرو شویم، قطعا نشان از ورود به پیک پنجم دارد.
وی با اشاره به اینکه همچنان در نرخ بروز کرونا چهارمحال و بختیاری در کشور رتبه بالایی را به خود اختصاص داده است، گفت: کادر درمان فرسوده هستند، شرایط کاری آنها با گرم شدن هوا در بیمارستانها سختتر خواهد شد، اکنون بیشترین واهمه برای افزایش بیماری در تجمعات است، باید با ستادهای انتخاباتی متخلف که پروتکلها را رعایت نمیکنند، برخورد لازم صورت بگیرد.
شیرانی در پایان با بیان اینکه تاکنون ۵۸ هزار و ۳۱۷ دز واکسن وارد چهارمحال و بختیاری شده است، عنوان کرد: از این تعداد ۴۵ هزار و ۶۵۳ مورد در دز اول تزریق و ۷۶۶۸ مورد نیز در دز دوم به گروههای هدف تزریق شده است.
ساماندهی ۵۰۰ بازرس بهداشتی برای نظارت بر اجرای پروتکلها در روز انتخابات
در ادامه سید راشد جزایری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اظهار کرد: ۵۰۰ بازرس بهداشتی جهت نظارت بر فرآیند رعایت پروتکلهای بهداشتی در شعب اخذ رای در روز انتخابات ساماندهی شدهاند، مسئولیت رعایت پروتکلها بر عهده ستادهای انتخاباتی و نظارت بر نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از ستادهای انتخاباتی در فضاهای بسته دایر شدهاند، کمیته نظارتی با همکاری بسیج، جمعیت هلالاحمر و با محوریت فرمانداران تشکیل شد و سرکشی از ستادهای انتخاباتی با جدیت در حال انجام است.
جزایری توضیح داد: اسامی مبتلایان به کرونا در اختیار استانها قرار میگیرد، افراد قبل از ورود به شعب اخذ رای توسط سامانه ماسک مورد ارزیابی قرار میگیرند و اگر تست کرونای آنها مثبت باشد از ورود آنها به شعبه جلوگیری خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه فرآیند انجام تست کرونا از عوامل اجرایی انتخابات ۲۸ خرداد در چهارمحال و بختیاری و خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات آغاز شده است، خاطرنشان کرد: بههمین منظور ۱۷ هزار و ۵۰۰ تست رپید در نظر گرفته شده است، این کار چند مزیت دارد، در گام اول بیماریابی انجام و در گام دوم اطمینان خاطر به مردم برای شرکت در انتخابات داده میشود.
وی تاکید کرد: اولویت اول برای استقرار شعب اخذ رای، فضای باز است، اگر امکان استقرار در فضای باز وجود نداشت، آن زمان باید پروتکلهای اعلامی برای استقرار شعب در فضای بسته با دقت کافی انجام شود.
جزایری یادآور شد: باهمکاری وزارت بهداشت و درمان و وزارت ارتباطات یک سامانه شعبهیاب طراحی شده است، افراد دارای بیماریهای زمینهای میتوانند با استفاده از این سامانه به شعبات با تراکم کم مراجعه کنند، همچنین برای بیماران کرونایی یک شعبه مجزا در بیمارستان و یا مراکز درمانی منتخب در هر شهر فاقد بیمارستان در نظر گرفته شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: ۱۳۰ پایگاه واکسیناسیون از فردا فرآیند واکسیناسیون عوامل اجرایی انتخابات در چهارمحال و بختیاری را انجام میدهند.
انتهای پیام