به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، منابع آگاه اعلام کردند، تشکیلات خودگردان فلسطین زیاد ابوعمرو، معاون نخست وزیر فلسطین را برای اعلام مخالفت با این پیشنهاد به مصر فرستاده است.
به گفته این منابع، براساس پیشنهاد مصر، قاهره رهبری پرونده بازسازی غزه را در قالب کمیتهای متشکل از هیئتهای دولتی در کرانه باختری و غزه و نمایندگان بخش خصوصی فلسطین برعهده میگیرد. تشکیلات خودگردان فلسطین معتقد است که این پرونده باید توسط فلسطین اداره شود.
به گفته این منابع، مصر خواستههای گروههای فلسطینی درباره بازسازی را درک میکند و جنبشهای حماس و جهاد اسلامی و جبهه مردمی آزادی فلسطین نیز معتقدند که این پرونده باید از طریق کمیته ملی اداره شود.
منابع فلسطینی پیش از این از شکست نشست دوجانبه فتح و حماس در قاهره که قرار بود مقدمهای برای آغاز مذاکرات ملی در روز شنبه ۱۲ ژوئن باشد، خبر داده بودند.
این منابع اعلام کردند که فتح تأکید داشت مسئله دولت نقطه آغاز تمام پروندهها باشد و در عین حال طرح انتخابات را رد کرد و بر دولت توافقی مورد قبول جامعه جهانی تأکید داشت اما دیگر گروههای فلسطینی بر لزوم بررسی پرونده سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف) در وهله اول تأکید داشتند.
در این راستا منابع اعلام کردند که مصر پیشنهادی را درباره سازمان ساف ارائه کرد که شامل بازسازی شورای ملی ظرف ۱۰۰ روز و مشارکت حماس و جهاد در ساختار آن است اما فتح این پیشنهاد را رد کرد.
پیش از این کاید الغول، عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین اعلام کرد: موضع ما همواره واضح بوده و آن اصلاح سازمان ساف و تشکیل شورای ملی جدید و تقویت شراکت ملی است.
وی درباره اظهارات مکرر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درخصوص تشکیل دولت وحدتی که به توافقها پایبند باشد، گفت: صحبت درباره پایبندی به توافقهای بین المللی یک هدف واضح دارد و آن ممانعت از مشارکت تمام طرفها در دولت است.
جبهه دموکراسی برای آزادی فلسطین نیز تصمیم لغو مذاکرات ملی را شکست نظام سیاسی فلسطین در ساختار کنونی دانست.
منابع اعلام کردند که دیدارهای گروههای فلسطینی با سازمان اطلاعات مصر مثبت بود و قرار است هیئتهای دیگری روزهای آتی به قاهره بروند اما دیدارهای فتح با مصریها با تنش همراه بود.
انتهای پیام