اکبر کرامتی در گفت و گو با ایسنا افزود: از این میزان اراضی برای ۴۰ درصد برنامه ریزی هایی خاص در حوضه دریاچه ارومیه طرح ریزی و اجرا شده است که موجب کاهش و ذخیره قابل توجهی از مصرف آب شده است.
وی با بیان اینکه در بهترین شرایط راندمان آبیاری ۳۷ درصد است، بیان کرد: درصورت عدم اصلاح باغات قدیمی کشاورزی و عدم حذف و جایگزینی و اصلاح و احیا فقط باید شاهد تولید چوب به جای محصول بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشت ارقام با نیاز آبی کم و استفاده از ارقام پایه رویشی را در زمینه کاهش مصرف آب از ضروریات بخش کشاورزی استان نام برد و گفت: کشت گلخانه ای تا ۱۰ برابر موجب افزایش راندمان تولید می شود.
کرامتی اضافه کرد: از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه ۲۷۵ هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی است و تلاش می شود ارقام متحمل گرما و خشکی در استان کشت و جایگزین ارقام با مصرف بالای آب شود و سرشاخه کاری و اصلاح ارقام در کنار کشت حفاظتی در زراعت و نیز انتقال کشت حبوبات به کشت پاییزه در راستای کاهش مصرف آب و ارتقای راندمان تولید انجام شود.
وی اظهارکرد: مدیریت مصرف آب در کف باغها و اصلاح و احیای انها با جدیت در حال پیگیریست و احداث سایبان و نیز باغات الگویی نیز جزو برنامه هایی است که کارشناسان انجام می دهند.
وی ادامه داد: در بخش ترویج و آموزش نیز در سه فاز برنامه اجرا شده است که افزایش بهره وری و انتقال دانش، توانمندسازی جوامع محلی، ارتقای کمیت و کیفیت تولید و اصلاح رفتار و تغییرنگرش کشاورزان را در پی داشته است.
کرامتی بیان کرد: برنامه های ترویجی بخش کشاورزی استان و هزینه کرد برای این بخش بسیار مثمر ثمر است و و هم اکنون روی ۲۰ محصول کارهای ترویجی در دست اجراست.
انتهای پیام