حجت الاسلام والمسلمین مرتضی چیت سازیان در گفت وگو با ایسنا درباره راهکارهای افزایش مشارکت در انتخابات گفت: قرآن کریم میفرماید «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» یعنی خداوند حال قومی را تغییر نمیدهد تا آنان حال خود را تغییر دهند. این یک اصل در جامعه شناسی است که مردمی که زندگی بهتر، رفاه، آسایش و امنیت میخواهند خودشان باید مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: مشارکت در انتخابات یعنی ضریب امنیتی و شغلی و رفاه و همه چیز انسان در گرو انتخاب صحیح است؛ یعنی اگر ما به سرنوشت خودمان اهتمام داشته باشیم و کشور را بدست یک مدیر توانا برسانیم، با همه ظرفیت ها و استعدادهایی که در کشور داریم می توانیم به همه این آثار برسیم و انشاءالله نتایج پرباری را برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان بیاورد.
این حقوقدان درباره اینکه زمینه ساز مشارکت چه کسانی هستند؟ گفت: آحاد مردم و یکایک مردم باید در این قضیه فعال باشند. همه خانه ها باید ستاد انتخاباتی باشد و باید مردم مناظرهها را دنبال کرده و تحقیق کنند. باید در مورد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یا شورای شهر یا خبرگان و یا میان دوره ای مجلس شورای اسلامی تحقیق کنند و با نخبگان مشورت کنند و با افرادی که آنها را قبول دارند، صحبت کنند؛ اگر اینگونه باشد طبیعی است که مشارکت بالا می رود.
این وکیل دادگستری افزود: دانشگاهها، حوزههای علمیه و صدا و سیما نقش مهمی دارند و رهبرمعظم انقلاب هم مکررا چندین ماه است که بحث انتخابات را مطرح می کنند و اگر همه این تبلیغات روزافزون شود طبیعی است که مردم با مشارکتشان میتوانند آینده خود را به خوبی بسازند.
چیت سازیان درباره آثار نتایج افزایش مشارکت مردم در انتخابات گفت: مشارکت مردم آثار زیادی دارد و مهمترین اثری که دارد مردم را از یاس و ناامیدی بیرون می آورد. من در جامعه با مردم در ارتباطم. بعضیها ناامید شدهاند ولی نباید از امید خدا مایوس شد. بسیاری از جوانان و نوجوانان برای آینده خود نگرانند مهمترین اثر افزایش مشارکت و انتخاب درست و حساس این است که مردم را از ناامیدی و نگرانی و اضطراب بیرون می آورد. جوانان و مردم باید امیدوار شوند و نباید اینگونه به ذهنشان بیاید که انقلاب نمی تواند آنها را راضی کند، در حالی که انقلاب می تواند آنها را راضی کند اما با انتخاب درست.
وی ادامه داد: قران کریم می فرماید "فَبَشِّرْ عِبَادِ، الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ ..." یعنی ما اگر انتخاب درستی کنیم، کشور را در همه ارکان به دست افراد صالح و آنهایی که دلسوزند و به فکر این نیستند که اختلاس کرده و جیب خود را پر کنند برسانیم، بسیار خوب است و اگر این اشتباهات را نمی کردیم گرفتار نمی شدیم.
وی در پایان تاکید کرد: انتخاب صحیح خط بطلانی بر اشتباهاتی است که اگر کردیم آنها را جبران کنیم؛ لذا ما باید انتخاب درست داشته باشیم تا انشاءالله روح امید و زندگی در بین همه اقشارمردم بدمد و آنها را آماده کنیم برای یک ایرانی با عزت و مستقل و با رفاه و امنیت و آسایش که همه در کشور تلاش کنند و امیدوار باشند.
انتهای پیام