یک سیاه چاله کلان جرم در حال مرگ کشف شد

سیاه چاله‌های کلان جرم همانطور که از نامشان پیداست جرمی حدود یک میلیون تا ۱۰ میلیارد جرم خورشیدی دارند. گاهی اوقات سیاه چاله‌های کلان جرم ساکت و نامرئی هستند که این موضوع مشاهده مستقیم آنها را کمی مشکل می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، اما هنگامی که ماده‌ای در حال فرو رفتن به درون حفره عظیم الجثه آنها قرار می‌گیرد، درخشش آنها زیاد شده و نور بیشتری نسبت به بقیه کهکشان ساطع می‌کنند. این مراکز روشن به عنوان هسته کهکشانی فعال(AGN) شناخته می‌شوند و قوی‌ترین دلیل برای وجود سیاه چاله‌های کلان جرم هستند.

اخیرا یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه "توهوکو" پس از ثبت سیگنال یک هسته کهکشانی فعال از کهکشان Arp ۱۸۷، یک هسته کهکشانی فعال در حال مرگ را به طور تصادفی کشف کردند. تجزیه و تحلیل نشان داد که هسته کهکشانی فعال یاد شده طی ۳ هزار سال گذشته خاموش شده است.

این کشف با استفاده از آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما و آرایه بسیار بزرگ انجام شد. دانشمندان یک جت لوب(jet lobe) را کشف کردند اما هیچ سیگنالی از هسته وجود نداشت که این موضوع نشان دهنده سکوت فعالیت هسته کهکشانی فعال است.

پس از مرگ هسته کهکشانی فعال، ویژگی‌های هسته کهکشانی فعال در مقیاس کوچک‌تر نیز کم رنگ می‌شوند زیرا منابع فوتون نیز خاموش می‌شوند. اما منطقه گاز یونیزه در مقیاس بزرگ هنوز قابل مشاهده است زیرا حدود سه هزار سال طول می‌کشد تا فوتون‌ها در لبه این منطقه قرار گیرند.

"کوهی ایچیکاوا"(Kohei Ichikawa) از دانشگاه توهوکو گفت: ما طی این مطالعه از ماهواره اشعه ایکس "NuSTAR " ناسا استفاده کردیم که این ماهواره بهترین ابزار برای مشاهده فعالیت هسته کهکشانی فعال فعلی بود بنابراین ما توانستیم کشف کنیم که هسته کاملاً مرده است. ما همچنان به بررسی هسته‌های کهکشانی فعال در حال مرگ ادامه خواهیم داد و با استفاده از روش استفاده شده در این مطالعه به دنبال هسته‌های کهکشانی در حال مرگ خواهیم بود. ما همچنین از روش تفکیک مکانی برای بررسی جریان ورودی و خروجی گاز استفاده خواهیم کرد چرا که این ممکن است نحوه خاموش شدن فعالیت هسته کهکشانی فعال را برای ما روشن سازد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400032215572
  • خبرنگار : 71607