حسن نیکونام درگفتوگو با ایسنا در خصوص عملکرد دولت در توسعه گردشگری و حمایت از تاسیسات گردشگری اظهار کرد: متاسفانه اقدامی جهت رفع مشکلات متعدد که در سالهای گذشته ایجاد شده در این زمینه صورت نگرفته و چالش کرونا نیز به بهانهای برای عدم اقدامات موثر در صنعت گردشگری تبدیل شد، البته ناگفته نماند که برخی از اقدامات انجام شده در این حوزه اجرای حداقلی وظایف قانونی مدیران این حوزه بوده است.
وی ادامه داد: انتظار داریم اختیارات و فرآیندها در دولت آینده به بخش خصوصی واگذار شود که این اقدام تا به امروز تنها یک شعار تبلیغاتی بیش نبوده است.
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی افزود: امیدوار هستیم بخش دولتی با واگذاری کلیه فرایندها به بخش خصوصی و انجمنهای آنها از تصدیگری و دخالتهای فراوان با تاثیرات منفی کنارهگیری کند و صرفا به نظارت و قانونگذاری با مشارکت بخش خصوصی اقدام نماید.
قوانین کارشناسی نشده از بزرگترین چالشهای صنعت گردشگری است
نیکونام خاطرنشان کرد: قوانین و مقررات دستوپاگیر و غیرکارشناسی یکی از بزرگترین چالشهای بخش خصوصی و صنعت گردشگری است. امیدوارم در سال رفع موانع تولید از شعار به عملگرایی برسیم و شاهد تسهیل در کسب و کار باشیم.
تصویب سند راهبردی گردشگری موجب رشد و شکوفایی گردشگری خواهد شد
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی با اشاره به تصویب سند راهبردی گردشگری کشور درسال ۱۳۹۹ به عنوان یک اقدام تاثیرگذار، بیان کرد: بزرگترین اقدام تاثیرگذار که میتوانست موجب رشد و شکوفایی صنعت گردشگری شود، پیگیری و تصویب سند راهبردی گردشگری کشور در هیات وزیران بود که با تلاشهای دلسوزانه چند نفر انگشت شمار در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اتفاق افتاد که متاسفانه با توجه به شرایط سخت کرونا و عدم همکاری دیگر وزارتخانههای مرتبط به سرانجام مطلوبی نرسید.
نیکونام اضافه کرد: انتظار میرود که اگر مدیر آینده نمیتواند و یا نمیخواهد کمکی به صنعت گردشگری کند حداقل سدی بر سر راه ایجاد نکند و یا به عبارتی سادهتر توقع ما از بخش دولتی این است که اگر نمیتواند دستمان را بگیرد حداقل پایمان را رها کند.
همکاری و اقدام موثر در بحث حمایتهای کرونایی کمتر از ۲۰ درصد بود
وی با اشاره به حمایتهای کرونایی در روزهای مقابله با آن، گفت: این اقدامات بیشتر به صورت شعار و بخشنامههای متعدد بود، اما خروجی آن تاثیر چندانی بر روی وضعیت فعالان این حوزه نداشت که میتوان گفت این اتفاق بیشتر به علت عدم همکاری سایر وزارتخانهها رخ داد و تنها باعث دلسردی دستاندرکاران حوزه گردشگری شد.
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی اضافه کرد: نمونه بارز این مسئله، بحث تسهیلات بانکی، معافیتهای مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی بود که متاسفانه همکاری و اقدام موثر در ان حوزهها کمتر از ۲۰ درصد بود.
نیکونام عنوان کرد: سالهای زیادی است که بانکها به دریافت سودهای ظالمانه عادت کردهاند و یکی از عوامل اصلی ورشکستگی کل صنعت و بازار همین بانکهای به اصطلاح اسلامی بودهاند و امروز که بر اساس ابلاغ دولت وظیفه داشتند کمی با صنعت گردشگری همراه شوند متاسفانه شاهد عدم همکاری صحیح آنها بودیم. البته این موضوع در بخش دارایی و بیمه تامین اجتماعی نیز به شکلی دیگر نمایان و مشهود است.
وی تشریح کرد: به عقیده من زمانی میتوانیم شاهد رشد و شکوفایی صنعت گردشگری در کشور باشیم که به ایجاد تنوع در سبد خدمات گردشگری آن هم به صورت هدفمند توجه خاصی داشته باشیم.
امیدوارم دولت آینده دولتی یکپارچه و متحد باشد
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت آینده دولتی یکپارچه و متحد باشد و به مانند گذشته وزارت گردشگری را تنها نگذارد.
نیکونام گفت: همچنین امید داریم مدیران دولت آینده با درک صحیح و به دور از دخالت و حفاظت از منافع شخصی و گروهی خود موجب رشد و شکوفایی صنعت گردشگری شوند و اتفاقی که در دولت قبل به واسطه رانتهای متعدد دولتی علیالخصوص در دیگر وزارتخانههای دخیل در صنعت گردشگری وجود داشت که بیشترین آسیب را به مردم و بخش خصوصی وارد کرد شاهد نباشیم.
وی با اشاره به کارایی بخش خصوصی ادامه داد: بخش خصوصی میتوانست با چابکی و مدیریت صحیح کشور را از موانعی مانند تحریمهای ظالمانه و یا رقابت کشورهای همسایه، کرونا و ... عبور دهد، اما رانتخواران وابسته به دولت اجازه این کار را ندادند.
رئیس انجمن حرفهای گردشگری سلامت خراسان رضوی اضافه کرد: در واقع اگر علت تمامی مشکلات را بیان کنیم کمتر از ۴۰ درصد سهم بخش خصوصی و بیش از ۶۰ درصد مربوط به رانتخواری، قوانین دستوپاگیر و غیرکارشناسی، مدیران ضعیف و ناکارآمد بوده است و امیدوارم در دولت آینده کمی از درد فعالان صنعت گردشگری کاسته شود و شاهد رشد و شکوفایی کشور عزیزمان باشیم.
انتهای پیام