جای خالی «زلزله » در سیل وعده‌ها

یک کارشناس ایمنی محیطی و مدیریت بحران از عدم توجه به موضوع زلزله و دیگر بلایای طبیعی در برنامه‌های انتخاباتی و تبلیغاتی نامزدها انتقادکرد.

محسن حسین‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری دو مرحله از مناظرات انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اظهارکرد: تاکنون دو مرحله از مناظرات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده و علاوه بر آن ساعت‌های برنامه نیز برای تبلیغات این افراد از رسانه ملی پخش شده است. علاوه بر آن نامزدها در بستر فضای مجازی و رسانه‌ای نیز به بیان برنامه‌های خود برای اداره کشور پرداخته‌اند.

وی با اشاره به انتخابات شورای شهر نیز گفت: تبلیغات انتخابات شورای شهر تهران نیز رسما آغاز شده است و باید دید که برنامه‌های این افراد و لیست‌ها برای حضور در انتخابات چیست و چگونه خواهد بود.

این کارشناس ایمنی محیطی گفت: حتما می‌دانید که ایران جزو کشورهای حادثه خیز جهان محسوب می‌شود و برابر نتایج یکسری از مطالعات کشورمان از نظر وقوع حوادث طبیعی رتبه ششم دنیا را دارد و تقریبا ۹۰ درصد از جمعیت کشورمان نیز در معرض خطرات ناشی از وقوع زلزله و سیل قرار دارند، اما جای تعجب فراوان دارد که تاکنون هیچ برنامه‌ای از سوی نامزدهای انتخاباتی برای این موضوعات ارائه نشده است.

حسین خانی با تاکید بر اینکه لازم است نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نیز شوراهای شهر و روستا نسبت به ایمنی و سلامت جانی مردم حساس باشند، گفت: جالب است بدانید در این مناظرات و تبلیغات تاکنون عددهای بسیاری مطرح شده، اما اگر خدای نکرده یک زلزله در همین تهران رخ دهد، خسارات ناشی از آن به قدری خواهد بود که بودجه یک سال کشور نیز جوابگوی آن نیست. از این رو نمی‌دانم چرا نامزدهای محترم به این موضوع توجه چندانی نداشتند و در واقع می‌توان گفت که اصلا توجهی نداشتند.

وی با بیان اینکه مردم باید توجه به چنین مسائلی را از نامزدهای انتخاباتی مطالبه کنند. ، گفت: به نظرم توجه به یارانه، ازدواج، آسیب‌های اجتماعی و ... بسیار خوب و سنجیده است. اما آقایان باید توجه داشته باشند که قبل از تمام این موارد بهتر است فکری به حال جان و ایمنی شهروندان بشود و برای آن برنامه‌ای ارائه کنند.

حسین‌خانی با بیان اینکه برابر قانون رییس جمهور، رییس شورایعالی مدیریت بحران کشور است، گفت: سوال من از نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری این است که چه برنامه‌ای برای زلزله، سیل،  طوفان و ... دارند و چطور می‌خواهند خسارات‌ ناشی از آن را کاهش دهند؟

این کارشناس ایمنی محیط با تاکید بر اینکه امروزه به راحتی می‌توان از خسارات ناشی از زلزله، سیل، طوفان و ... پیشگیری کرده و حتی بسیاری از این حوادث را پیش‌بینی و از آن جلوگیری هم کرد، گفت: شاید زلزله قابل پیشگیری نباشد، اما دانش امروز امکان پیش‌بینی زلزله چند ثانیه قبل از وقوع را دارد و ایمنی در ساخت و سازها و تغییر در آِیین‌نامه‌ها  ودستورالعمل‌ها و افزایش نظارت نیز می‌تواند خسارات آن را کاهش دهد.

حسین خانی اضافه کرد: در مورد سیل و طوفان و ... هم می‌توان با برنامه‌ریزی از وقوع جلوگیری یا خسارت آن را کاهش داد. سیل کاملا قابل پیش‌بینی و پیشگیری است. طوفان را می‌توان پیش‌بینی کرد و ... اما تمام این ها نیازمند برنامه‌ریزی استفاده از متخصصان و صرف اعتبار و بودجه است.

وی با بیان اینکه قطعا مردم در میان زنده ماندن یا چندبرابر شدن یارانه اولی را ترجیح می‌دهند، گفت: مساله ایمنی و مدیریت بحران، تاب آوری در حوادث و ارتقای ایمنی در کشور باید در راس برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی باشد و من از این عزیزان همین سوال را می‌پرسم که برنامه‌شان برای آنکه ایران نیز در برابر زلزله‌ و سیل مانند ژاپن شود، چیست؟

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۴:۰۶
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1400031914142
  • خبرنگار : 71431