به گزارش ایسنا، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری ظهر چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات وین اظهار کرد: پیش بینی ما این بوده و هنوز هم هست که قطعاً تحریمها برداشته می شود و راهی جز این نیست؛ حتی اگر ترامپ هم دوباره رای میآورد، با مقاومتی که مردم طی بیش از ۳ سالی که عملاً جنگ اقتصادی بود و آنها نیز هیچ دستاوردی نداشتند، عملاً چاره ای جز برداشتن تحریم ها نبود. با برداشته شدن تحریمها حتی ما میتوانیم بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ بشکه نفت در روز صادر کنیم.
وی با اشاره به مذاکره وین گفت: آنچه مربوط به بخش اقتصادی در نشست وین است، پیشرفت ها خیلی خوب بوده اما هنوز محدودیتها برای فروش نفت و تحریم وجود دارد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شکایت مجلس از دولت به دلیل اجرایی کردن سند ۲۰۳۰ خاطر نشان کرد: به نظر من اول مجلس باید با دولت راجع به این موضوع صحبت میکرد؛ چراکه دولت هیچ موضوعی را نسبت به ۲۰۳۰ ندارد و نه مصوبه ای دارد و نه اقدامی کرده است، دیروز وقتی شنیدیم که موضوع شکایت مجلس از دولت چیست، تعجب کردیم.
واعظی افزود: به نظر میرسد که این مجلس موضوعات مختلفی پیدا کرده و یکی پس از دیگری درحال ارسال پروندههای قضایی مختلف بر اساس یک مصوبه داخلی مجلس به دستگاه قضا است. بنظر من این شکایت هیچ مبنای درستی ندارد و دولت یازدهم و دوازدهم بر اساس نظر مقام معظم رهبری همه دقتها را کرده تا اهداف تحقق یابد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره مطالب مطرح شده توسط برخی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره تلویزیونی نیز گفت: متاسفم از اینکه در این مناظره گویا هدف اصلی زدن و تخریب دولت است؛ البته اکثریت این افراد با تفکراتشان در ۸ سال گذشته همواره این کار را کردند و توفیقات دولت را ندیدند. در مناظرهای که مردم منتظر دیدن تواناییها و برنامه های کاندیداها هستند، کارشان این شد که جای طرح برنامه، شعار میدهند یا آرمانهای خود را مطرح میکنند؛ اینها امروز به آقای دکتر روحانی که یک دهم آنها وعده و شعار نداد، میگویند که بدهکار است و فکر نمیکنند که خودشان ۴ سال بعد چگونه میخواهند جواب بدهند. گویا هدفی برای ۴ سال ندارند بلکه هدفشان ۲۸ خرداد و کسب رای است.
رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت به معنای فقط رئیس جمهوری واعضایی که دور میز جلسه هیات دولت مینشینند، نیست، بلکه دولت به معنای بیش از یک میلیون نفر است که در سراسر کشور طی ۸ سال گذشته کار کردند، اظهار کرد: اینگونه که عده ای صحبت میکنند گویا دولت اصل هیچ توفیقی نداشته است و حتی برخی فراتر از دولت رفته اند و از ۴۰ سال گذشته صحبت میکنند؛ گویی خودشان به هیچ وجه در این کشور نبودند و مسئولیتی نداشتند و در زمان انتخابات از خارج آمدند وضعیت را درست کنند که این وضعیت مایه تأسف است.
واعظی ادامه داد: در نظرسنجیها درباره مناظره، میبینیم که مردم این نوع برخورد و حرف زدن نامزدها را اصلا خریداری نکردند.
وی همچنین درباره ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر تلاش برای تصویب طرحی جهت جلوگیری از آمار سازی توسط دولت گفت: افراد نمیتوانند آمار بدهند بلکه مراکزی بر اساس یک چارجوب علمی بررسیهای شفاف می کنند و ماهانه آمار خود را اعمال میکنند. مشکل ما این است که آقایانی که در مناظره برخی آمار را اعلام میکنند بگویند که آن را از کجا آوردهاند و چرا به ادعای فردی در کلاب هاوس استناد میکنند.
رییس دفتر رئیس جمهوری با انتقاد از پرسشهای مطرح شده در مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری توسط صداوسیما خاطر نشان کرد: طرح تحول سلامت از دستاوردهای بسیار بزرگ دولت در سراسر کشور است اما صدا وسیما در این زمینه سوالی طرح کرده بود مبنی بر اینکه این طرح ناکارآمد بوده است؛ درحالی که گنجاندن پاسخ در سوال کار درستی نیست.
وی ادامه داد: در این مناظره همچنین مسایلی که درباره کرونا گفته شد، درحالی که این همه رییس جمهوری و کادر درمان طی یک سال و نیم روی این موضوع کار کردند اما فردی میگوید ۲ تا ۳ ماهه کرونا را حل میکنم؛ چگونه است که شما که نه تخصص داری نه میدانی موضوع چیست، چرا اینگونه به مردم قول میدهی؟
واعظی تاکید کرد: باید این سیاه نمایی و تخریب دولت و روشهای پوپولبستی برچیده شود؛ میگویند شعار ما «ما می توانیم»؛ هیچ کجای دنیا دولتی نیست که برای توفیقات خودش تلاش نکند؛ حتماً موانعی برای اجرا وجود دارد. به نظر میرسد اکثر کاندیداها در مناظرهها و سخنرانیها در حال تطهیر کردن ظلم ترامپ به ملت ایران هستند؛ در حالی که خودشان از اعمال سختترین تحریمها و فشار حداکثری به ایران میگویند اما به این موارد نه در سوالهای صداوسیما اشارهای شده و نه در پاسخ آقایان که هر چه دل تنگ شأن میخواست میگفتند اما از نقش تحریم و کرونا در اقتصاد یک کلام نگفتند؛ اینگونه نمیشود عوام فریبی کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر باقی ماندن بیش از صد تحریم با وجود بازگشت این دولت به برجام گفت: ما برجام را باز نکردیم که بخواهیم دوباره آن را ببندیم؛ بلکه بحث ما درباره برجام این بوده که ما اصل برجام و چارچوب توافق شده در سال ۱۳۹۴ را قبول کردیم و بر اساس آن گفتهایم که همه به تعهدات خود بازگردند.
رییس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که منظور ایران از لغو تحریمها، کدام تحریمها است؟ افزود: منظور من همان تحریمهایی است که در گذشته مذاکره و امضا کردیم. ما همزمان با امضای برجام تحریمهایی درباره مسائل حقوق بشر و تحریمهای که ارتباطی به مسأله هستهایاش نداشت، وجود داشت؛ موضوع تحریمهای آمریکا علیه ایران به چند سال اخیر برنمیگردد بلکه از سال ۱۳۵۷ ما همواره تحریم داشتهایم تا امروز؛ ما درباره بخشی از تحریمهایی که مرتبط با مسائل اقتصادی و همچنین هستهای بود، مذاکره کردیم و دیپلماتهای ما اجازه نداشتند درباره مسائل موشکی، تروریستی و حقوق بشری مذاکره کنند؛ وقتی ما در عرصهای مذاکره نکردیم طبیعی است که تغییری رخ ندهد؛ در این موضوعات هم خواستههای آنها از ما و هم خواستههای ما از آنها سر جای خودش هست.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران و آمریکا هنوز به اجرای تعهدات متقابل نرسیدهاند، تصریح کرد: اینکه هنوز به اجرا نرسیدهاند صحیح است و ما مذاکره کردیم و تفاهماتی روی کاغذ انجام دادهایم، ولی گفتهایم که وقتی همه خواستههای ما محقق شود، زیر آن توافق را امضا میکنیم ولی هنوز همه خواستههای ما محقق و نهایی نشده است و وقتی هم توافقی نهایی نشود، چیزی برای اجرا وجود ندارد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا سقف زمانی برای دستیابی به توافقی در وین تعیین کردهاید و آخرین درخواست طرف مقابل از ایران چه بوده است اظهار کرد: سیاست ما این بوده که اگر بتوانیم یک ساعت هم زودتر تحریم را برداریم مشروط بر تحقق همه اصول و خواستههای مان، درنگ نمیکنیم و از طرف دیگر برای ما فرقی نمیکند که این دولت یا دولت بعدی توافق وین را نهایی کند، بلکه آنچه که برای ما مهم است این است که مردم نتیجه مقاومی که در جنگ اقتصادی کردند را زودتر دریافت کنند و این نتیجه نیز گشایشهایی است که باید در اقتصاد، رفاه و معیشتشان شود.
رئیس دفتر رییس جمهوری افزود: ما همواره گفتهایم که دولت دوازدهم قبل از پایان کار باید سه کار مهم انجام دهد؛ اول اینکه برای دولت بعد تحریم را بردارد که البته نه با هر هزینهای بلکه به شرط تحقق همه خواسته های ما. دومین موضوع این است که ما مسأله کرونا و واکسن را به جایی برسانیم که تعداد فوتیها به حداقل برسد و در نهایت تمام پرژوهایی که بالای ۹۰ الی ۹۵ درصد پیشرفت داشته را به نتیجه برسانیم تا دولت بعد با آرامش بتواند اقدامات خود را انجام دهد. در این زمینه نیز تا الان گامهایی اساسی انجام شده است.
واعظی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت واردات واکسن به کشور و تاخیر ایجاد شده در واکسیناسیون نوبت دوم کرونا گفت: بر اساس آخرین خبر واکسن تا دوشنبه هفته آینده میرسد و بلافاصله واکسیناسیون کسانی که نوبت دوم واکسنشان فرا رسیده است را تزریق میکنیم؛ از نظر علمی تاخیر چند هفتهای در دریافت دوز دوم واکسن هیچ مشکلی را بوجود نمی آورد و مهم این است که با واکسیناسیون نوبت اول درصدی از مقاومت در برابر ویروس در بدن ایجاد میشود و با دریافت دوز دوم ایمنی ایجاد شده کامل میشود.
وی خاطر نشان کرد: خبر خوب دیگر این است که بر اساس آخرین گزارش های دریافتی خوشبختانه واکسن داخلی خوب پیش میرود و تا آخر خرداد بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن داخلی آماده تزریق است و تیر ماه نیز این میزان به بیش ۳ میلیون دوز میرسد. فکر میکنم در مسیری میرویم که واکسن داخلی و خریدهای خارجی میتواند بخش قابل توجهی از برنامه ستادملی کرونا را پوشش دهد.
رییس دفتر رییس جمهوری در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا امکان تمدید مجدد دوره بازرسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی وجود دارد؛ اظهار کرد: ما امیدوار هستیم تا پیش از سر رسیدن مهلت تمدید شده، به نتایجی دست یابیم.
انتهای پیام