منصور شیشه فروش در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه گرم شدن هوا، افزایش موج های گرمایی، وزش باد و کاهش بارش ها، باعث خشک شدن پوشش های گیاهی در جنگل ها و مراتع استان شده، اظهار کرد: این شرایط مراتع و جنگل های استان را مستعد وقوع حریق می کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۵ مورد حادثه حریق در مراتع و جنگل های استان داشتیم، افزود: ۵۶۸ هکتار از اراضی استان دچار حریق شد که ۴۳۰ هکتار آن مرتع و ۱۳۸ هکتار جنگل در مناطق مرتفع و غرب و جنوب استان بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون هفت حادثه حریق در دو هکتار از باغات و مراتع استان اتفاق افتاده، گفت: این حریق ها در شهرستان های سمیرم، خوانسار و لنجان اتفاق افتاده و جمعا به ۱۷ هکتار از پوشش های گیاهی خسارت وارد کرده است.
وی به اهمیت مراتع برای تولید علوفه، حفاظت از منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، تلطیف هوا، تولید محصولات فرعی و دارویی اشاره و خاطرنشان کرد: برای حفظ، توسعه و ارتقای کمی و کیفی پوشش های گیاهی مراتع در استان پروژه هایی درحال اجرا است که از جمله می توان به ذخیره نزولات آسمانی، بذرکاری و کپی کاری گونه های مرتعی، کودپاشی، تولید نهال و نهال کاری در مرتع، احداث آبشخورهای دائمی، حفر چاه و مرمت چشمه ها، اعمال طرح قرق در مراتع و مدیریت چرا، حمایت از تشکل های مردمی و بیمه مراتع در برابر حوادث اشاره کرد.
شیشه فروش با اشاره به وسعت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتاری استان، تصریح کرد: شش میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از وسعت استان مرتع، سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان و ۱۰۰ هزار هکتار جنگل است. همچنین ۳۰۷ هزار هکتار پوشش گیاهی جنگلی دست کاشت در مناطق بیابانی استان در شهرستان های نطنز، اردستان، برخوار، اصفهان، نائین، خور و بیابانک، کاشان، آران و بیدگل ایجاد شده که باید نگهداری شود.
وی از ابلاغ دستورالعمل پیشگیری و کنترل حریق به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و فعال شدن تیم های حفاظت از مراتع خبر داد و گفت: سامانه ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی استان آماده دریافت هرگونه گزارشی از وقوع حریق در مراتع و جنگل های استان است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه سال گذشته بیشترین حریق در شهرستان های بوئین و میاندشت، فریدن، خوانسار، چادگان، فریدونشهر، سمیرم، دهاقان، تیران و کرون، گلپایگان، نظنز، شهرضا و کاشان اتفاق افتاد، گفت: هم اکنون پوشش های گیاهی یک ساله در استان با خزان تابستانه مواجه شده اند و با وزش بادهای گرم و کم آبی آماده آتش سوزی هستند.
وی با اشاره به آموزش افراد محلی برای مقابله با حریق در مراتع و جنگل های استان در کنار یگان حفاظت منابع طبیعی استان، خاطرنشان کرد: در مناطق روستایی و عشایری تنور گازی، اجاق، کپسول گاز و آبگرمکن خورشیدی در اختیار مردم قرار داده شده تا از پوشش گیاهی برای ایجاد حریق استفاده نکنند. همچنین به شهرداری ها ابلاغ شده پوشش های گیاهی خشک را برای جلوگیری آتش سوزی جمع آوری کنند، باغداران درختان و شاخ و برگ های خشک را حذف کنند و کشاورزان ته مانده مزارع را آتش نزنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین به قطع درختان برای تهیه زغال اشاره و اظهار کرد: برای تولید هر یک تن زغال معادل دو هکتار درخت از بین می رود و باید با افراد سودجو که درختان را از بین می برند و تخریب می کنند مقابله شود.
انتهای پیام