به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، بعد از آنکه دولت نیجریه اعلام کرد این رسانه اجتماعی بزرگ تا اطلاع بعدی معلق میشود، شبکههای مخابراتی دسترسی به توییتر را مسدود کردند.
میلیونها کاربر نیجریهای روز شنبه، ۵ ژوئن، از دسترسی به سایت و اپ این شبکه اجتماعی باز ماندند اما برخی از کاربران با استفاده از شبکههای خصوصی مجازی (ویپیان) این ممنوعیت را دور زدند.
ابوبکر ملامی، دادستان کل و وزیر دادگستری نیجریه، گفت: «دستور داده تمام متخلفان ممنوعیت دولت فدرال مبنی بر استفاده از توییتر در نیجریه به سرعت محاکمه شوند» و از دادستانهای کشور خواست «هرچه سریعتر وارد عمل شوند».
این ممنوعیت دو روز بعد از آن اتفاق افتاد که توییتر پستی از محمدو بوهاری، رئیسجمهور این کشور را حذف کرد که در آن تجزیهطلبان منطقهای را تهدید به مجازات کرده بود.
لای محمد، وزیر اطلاعات نیجیریه گفت دولت وارد عمل شده چون «استفاده مداوم از این شبکه برای کارهایی صورت میپذیرد که باعث تضعیف موجودیت دولت نیجریه میشود».
محمد به طور دقیق نگفت این تعلیق به چه شکلی خواهد بود و توضیح نداد که منظور از اقدامهایی که باعث «تضعیف» دولت میشوند، چیست.
در طنزی تلخ که برای کاربران توییتر هم پنهان نبود، وزیر این کشور برای اعلام خبر تعلیق از خود توییتر استفاده کرد.
بنا به آزمایشهایی که رویترز در لاگوس و ابوجا انجام داده، پیشتر در روز شنبه، وبسایت توییتر در گوشی کاربران برخی از شرکتهای مخابراتی در دسترس نبود در حالی که اپ و وبسایت آن در گوشی کاربرانی که از شرکتهای مخابراتی دیگری استفاده میکردند در دسترس بود.
صنف مجموعه شرکتهای مخابراتی گوشیهای همراه در گفتوگو با بیبیسی تایید کرد به آنها گفته شده دسترسی افراد به توییتر را مسدود کنند و این شرکتها هم از این دستور پیروی کردهاند.
سخنگوی دادستان کل گفت هشدار او درباره محاکمهها هم متوجه شرکتها و هم متوجه افراد میشود.
توییتر در حال بررسی آنچه تعلیق «عمیقا نگرانکننده» فعالیات خود توصیف کرده، است.
این شرکت توییت کرد: «دسترسی به اینترنت آزاد و باز یکی از اصول اساسی حقوق بشر در هر جامعه مدرن است. ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا دسترسی افرادی را که در نیجریه برای ارتباط و تماس با کل جهان به توییتر وابسته هستند، برقرار سازیم.»
روز چهارشنبه این شرکت فناوری ایالات متحده گفت توییت بوهاری که تهدید کرده بود گروههایی را به دلیل حمله به ساختمانهای دولتی مجازات خواهد کرد، ناقض سیاست «رفتار متخاصمانه» توییتر است.
دولت نیجریه این شرکت بزرگ رسانه اجتماعی را به دلیل تشدید اعتراضها علیه خشونت پلیس در اکتبر سال گذشته (۲۰۲۰) نیز سرزنش کرده است که شعار «به یگان ضد سرقت خاتمه دهید» در آن پخش شده بود.
انتهای پیام