حسین بابایی در گفت و گو با ایسنا، افزود: در یک جامعه گیاهی هرگاه پوشش گیاهی در سطوح مختلف ارتفاعی به نحوی قرار گیرد که ارتفاع گیاهان هر لایه از طبقات زیرین و بالایی متمایز باشد، هر یک از این طبقات ارتفاعی همسطح را "اشکوب" می نامند؛ به عنوان مثال در جنگل ها معمولاً سه اشکوب مشخص شامل درخت، درختچه و پوشش علفی وجود دارد.
وی به عملیات گسترده حذف علفهای هرز در جنگلهای میرزاکوچک خان بام ملایر، جنگل بوستان کوهسار، شمسآباد، شاهد وکوثر اشاره کرد و افزود: سبزبانان فضای سبز علفهای هرز را با چندین دستگاه علف تراش به صورت مداوم تراشیده، جمعآوری و از محدوده خارج میکنند.
بابایی با تأکید بر گشتهای سیار شبانهروزی و بازدیدهای مداوم از محدوده جنگلها، ادامه داد: برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی ناشی از بروز آتشسوزی، افزایش تعداد دستگاههای علف تراش به منظور جمعآوری پوشش گیاهی قابل اشتعال، خرید آتشکوب برای اطفای حریق احتمالی، افزایش نظارت بر انجام به موقع آبیاری جنگلها برای جلوگیری از خشکی پوشش گیاهی، پیگیری سریع گزارشهای مردمی در مورد حوادث آتشسوزی، صورت گرفته است.
وی به آمادهباش کلیه نیروهای مستقر در تفرجگاهها و مناطق جنگلی برای هرگونه حادثه احتمالی، ارتباط و هماهنگی با سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی جهت اقدام سریع، در صورت وقوع آتشسوزی، شناسایی کانونهای وقوع حریق، ایجاد خطوط آتشبر در نقاط حساس و پر خطر، افزایش تعداد نگهبانان جنگلها، تقویت گشتهای مراقبت، شناسایی، کشف و اطفای حریق، لولهکشی و انتقال آب در مسیرهای مختلف برای خاموش کردن سریع آتش و ایجاد مسیر دسترسی در جنگلها به منظور سهولت در رفت و آمد ماشین های آتشنشانی، اشاره کرد.
شهردار ملایر اظهارکرد: همچنین نصب بنر با موضوع ممنوعیت روشن کردن آتش در بوستان ها و فضای سبز با هدف آگاه کردن عموم مردم از اهمیت جنگلها و خودداری از روشن کردن آتش توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ملایر انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت جنگلها مطرح کرد: انسان با نقش ۹۵ درصدی در وقوع آتشسوزی، در عرصههای طبیعی نابودی را به خود هدیه میدهد و آموزش نحوه رفتار با طبیعت، استفاده از ظرفیت مردمی و تأمین تجهیزات راهکارهای مقابله با این تهدید است.
بابایی بیان کرد: ارمغان آتشسوزی برای طبیعت آلودگی محیط زیست است و مردم باید بدانند آتش رها شده در بخش کوچکی از طبیعت میتواند زمینه ساز نابودی چندین هکتار جنگل شود بنابراین شهروندان باید بیش از پیش مراقب حضور خود در عرصههای طبیعی و بوستانها باشند.
وی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه میتوان بروز حوادث احتمالی را کاهش داد، یادآور شد: تلاش میکنیم با تأمین تجهیزات ضروری و آموزش کارگران برای کشف و اطفای به موقع حریق، آمادگی لازم را در زمان بروز آتشسوزی افزایش دهیم.
شهردار ملایر در پایان تصریح کرد: شهروندان با خودداری از روشن کردن آتش در بوستانها، یاریگر شهرداری در حفظ فضاهای سبز باشند چراکه فضای سبز موجود سرمایه ای ملی بوده و تأمین دوباره آن امان پذیر نیست.
انتهای پیام