دکتر علی معینی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به درگیری ریه ها در بسیاری موارد ابتلا به کرونا گفت: در مواردی که ابتلا به کرونا در حد متوسط و یا شدید است، درگیری ریه ها به عنوان یکی از عوارض بیماری دیده می شود که میتواند بعضا خطرناک باشد.
وی افزود: درگیری ریه ها در بیماری کرونا بطور معمول با علائمی چون سرفه و تنگی نفس خود را نشان میدهد و اینطور نیست که ریه ها درگیر شده و فرد بدون علامت باشد.
معینی گفت: البته مواردی داریم که در افرادی که دچار علائم خفیف کرونا شده اند بعد از سه تا چهار روز به یکباره ریه ها درگیری شدید پیدا کرده و حتی منجر به فوت بیمار میشود که این امر بسته به سن افراد مبتلا و قدرت سیستم ایمنی بدن آنها و وجود برخی بیماریهای زمینه ای دارد.
این متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: در همین راستا مراجعه سریع به پزشک با وجود علائم خفیف بسیار حائز اهمیت است و بهتر است افراد در صورت داشتن علائم خفیف برای تشخیص کرونا تست PCR بدهند و در صورتی که علائمی مانند سرفه و تنگی نفس دارند توصیه می شود از سی تی اسکن برای تشخیص میزان درگیری ریه ها استفاده کنند.
معینی با اشاره به پایدار بودن عوارض کرونا گفت: در برخی مبتلایان کرونا مواردی داریم که افراد پس از بهبودی کامل همچنان علائمی مانند سرفه و تنگی نفس دارند و باید گفت این سرفه ها و این تنگی نفس دیگر علائم کرونا نیستند، بلکه عوارض به جا مانده از این بیماری میباشند.
وی افزود: این عوارض که شامل درگیری ریه، قلب، مغز و ... میتواند باشد، بعد از بهبودی کامل هم امکان پیشروی و بدتر شدند دارند و این امکان هست که افراد پس از بهبودی از کرونا به سمت نارسایی تنفسی بروند، بنابراین درمان این عوارض باید تحت نظر پزشک معالج دنبال شود.
معینی گفت: به افرادی که بیماری کرونای آنها بهبود یافته، اما همچنان از سرفه و تنگی نفس رنج می برند توصیه می شود حتما به پزشک مراجعه کرده و روند پیشروی عوارض را رصد کنند تا دچار عارضه جدی نشوند.
انتهای پیام