به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی شاهحسینی در اولین نشست «شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران» تصریح کرد: آخرین آئیننامه مصوب وزارت علوم، در این خصوص سال گذشته انتشار یافت که بر اساس سند آمایش آموزش عالی و اسناد بالادستی در حوزه واگذاری اختیارات به استانها این شورا تشکیل شده است. در تمام استانهای کشور شورایی تحت عنوان شورای مدیریت آموزش عالی استانی فعالیت خواهند داشت. رؤسای دانشگاههای دولتی استان و نمایندههایی از دانشگاههای پیام نور، فنی حرفهای، علمی کاربردی، فرهنگیان و دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای این شورا هستند.
وی افزود:در رأس شورای مدیریت آموزش عالی استانی، شورای مرکزی آموزش عالی در وزرات علوم، قرار گرفته است که وزیر علوم، رئیس شورا، رئیس مرکز سیاست علمی کشور، دبیر شورا و معاونان وزارت علوم و همچنین پنج نفر از رؤسای دانشگاههای دولتی منتخب کشور از جمله اعضای آن محسوب میشوند.
دکتر شاهحسینی با اشاره به دستور جلسه شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران اظهار کرد: در این جلسه، مروری خواهیم داشت بر اهداف شکلگیری، فلسفه وجودی و کارکردهایی که این شورا خواهد داشت. و بخش عمدهای نیز به بررسی اختیارات اولیهای پرداخته میشود که وزارت علوم، طی مصوبه شماره یک خود ابلاغ کرده است. این مصوبه در دو حوزه آموزشی و پژوهش و فناوری ابلاغ شده و بر اساس آن چندین کارکرد کلان به شورای مدیریت استانی واگذار شده است که در خصوص میزان کاربرد و عملیاتی بودن آن در این جلسه بررسیهای لازم صورت خواهد گرفت. در نهایت درباره تشکیل کمیتههای تخصصی نیز بحث و تبادل نظر انجام میگیرد.
دبیر دبیرخانه امور اجرایی دانشگاه معین استان، تمرکززدایی و واگذاری برخی تصمیمگیریها و اجرای طرحهای مشخص در سطح استان، همافزایی مؤسسات آموزش عالی واقع در هر استان در راستای افزایش کارایی و اثر بخشی و مأموریتگرایی، مشارکت هر چه بیشتر مؤسسات در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای آموزش عالی کشور، توجه بیشتر به نیازها و بهرهگیری مؤثرتر از فرصتها، مزیتها و ظرفیتهای استانی، کمک به متناسبسازی و متوازن کردن توسعه مؤسسات آموزش عالی کشور و کاهش بروکراسی ناشی از تصمیمگیریها در وزارت با واگذاری برخی وظایف به استانها را از جمله اهداف تشکیل شورای مدیریت آموزش عالی استانی برشمرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در بخش دیگر از این نشست، دکتر غلامحسین رحیمی ضمن تبیین مفهوم منطقهبندی و روند تصویب شورای مدیریت آموزش عالی استانی، گفت: این اولین جلسه شورای مدیریت آموزش عالی استان تهران است که برگزار میشود. هدف نهایی این است که نوعی تمرکززدایی در آموزش عالی نسبت به وضعیت موجود صورت بگیرد و تشکیل شورای مدیریت آموزش عالی استان به گونهای این بستر را فراهم و تسهیل خواهد کرد.
وی افزود: امیدوارم با کمک و همکاری که صورت خواهد گرفت، شورای مدیریت آموزش عالی استانی هم بتواند به تدریج بهعنوان یکی از ارکان آموزش عالی کشور فعالیت کند. استان تهران یک استان ویژهای است که باید به آن نگاه ویژه داشته باشیم. بعد از تهران، استان اصفهان با دو دانشگاه بزرگ قرار گرفته که رئیس شورای مدیریت در این استان دورهای تعریف شده است، بدین مفهوم که هر یک از دانشگاههای اصفهان و صنعتی اصفهان به مدت دو سال این مسئولیت را بر عهده خواهند داشت.
به گفته وی، در استانهای دیگر نیز این وظیفه بر عهده دانشگاه جامع و بزرگ آن استان قرار خواهد گرفت. در استان تهران هم هر چند دانشگاههای بزرگ و جامع بسیاری وجود دارد، اما بهعنوان دانشگاه مادر کشور، ریاست شورا و مسئولیت دبیرخانه به دانشگاه تهران واگذار شده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بهصورت تعمدی در این آئیننامه وظایف شورا تدوین نشده است، تصریح کرد: وظایف شورا باید، انعطافپذیر، متغیر، پویا و بر حسب شرایط باشد، بر این اساس در آئیننامه وظایف تدوین نشده است و تصمیم بر آن شد تا به تدریج وظایف مشخص و ابلاغ شود، حتی شورا میتواند با همفکری و همافزایی برخی از این وظایف را به مرور برای خود ایجاد کند.
دکتر رحیمی با تأکید اینکه وظایف و اختیارات این شورا به هیچ وجه با اختیارات رؤسای دانشگاهها تلاقی نخواهد داشت، اظهار کرد:هر کجا وظایف شورا با اختیارات رئیس دانشگاهی تلاقی داشته باشد، باید به نفع آن دانشگاه مسأله را در نظر بگیریم و کنار بیاییم، ما نمیخواهیم وظایف و یا اختیارات فعلی رئیس دانشگاهی مخدوش شود. همچنین اختیارات مربوط به هیأت امنا در این شورا نخواهد آمد، اگر برای رسیدگی موضوعی هیأت امنا اختیاری را دارد و آن موضوع در شورا نیز بخواهد مورد بررسی قرار داده شود، قطعاً بهگونهای باید پیگیری شود تا جایگاه اختیارات و وظایف هیأت امنا در نظر گرفته شود.وی خاطرنشان کرد: هماکنون همه دانشگاههای استان به جز دانشگاههای علوم پزشکی عضو این شورا هستند، ما در حال مذاکره با وزارت بهداشت هستیم اگر رؤسای دانشگاههای پزشکی نیز مشارکت داشته باشند، این شورا میتواند همه زمینههای آموزش عالی استان را تحت پوشش قرار دهد و این موضوع قطعاً یک توان افزودهای را در استان به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام