به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ رییس عمومی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری آوا که در این وبینار سخن میگفت، در بخشی از سخنان خود اظهار داشت با شروع انقلاب اسلامی در ایران اولین گامی که از طرف ایشان گذاشته میشود، بحث تأسیس نظام اسلامی است و یک نظام قدرتمند اسلامی بنیانگذاری میکند.
حسینی مزاری از شخصیتهای حقیقی و حقوقی افغانستان خواست که به مطالعه این نظام پرداخته، آن را به دقت بررسی کنند و درسهای مطلوبی از آن فرابگیرند؛ زیرا به باور وی، امروز اگر در افغانستان اینهمه مشکل داریم، به خاطر نبود یک نظام اسلامی واقعی است. اگرچه نام نظام کنونی ما، نظام اسلامی است؛ اما در واقعیت امر، مبانی و احکام دین در این نظام از جایگاه درستی برخوردار نیست، و الا ما میتوانستیم شرایط مطلوبی داشته و از ثبات و اقتدار برخوردار باشیم.
همچنین بهادر امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز که در این وبینار صحبت میکرد، به تاثیرات اندیشهها و نهضت انقلابی امام در بیداری و مقاومت اسلامی، پرداخت و گفت که علیرغم تلاشهای انحرافگرایانه، جریان مقاومت ادامه یافت که نمونه اش مقاومت مردم فلسطین طی چند روز اخیر در برابر رژیم اسرائیل بود و این نقطه اوج تاثیر امام خمینی(ره) در بیداری اسلامی را به نمایش می گذارد.
وی تصریح کرد : آثار و علایمی از جریان مقاومت، امروز در یمن، افغانستان، عراق، سوریه و لبنان قابل مشاهده است.
در این وبینار، سید جواد باهنر؛ رییس حزب حرکت اسلامی سبز افغانستان و از دیگر سخنرانان وبینار واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره) با بیان اینکه حضرت امام از جهاد افغانستان قاطعانه حمایت کرد، به شکلگیری قیامها و احزاب اسلامی در افغانستان شکل و خروج اشغالگران و سرنگونی حکومت کمونیستی اشاره داشت و تصریح کرد: به صراحت میتوان گفت که الگوی تمام این قیامها و تاسیس احزاب اسلامی در افغانستان، حضرت امام و انقلاب اسلامی ایران بود.
حجتالاسلام محمد فیاض ارزگانی؛ سخنگوی شورای علمای شیعه افغانستان هم که وبینار واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره) سخن میگفت، در بخشی از سخنان خود تأکید کرد: امام خمینی(ره) بیشتر به این میاندیشید که اگر یک اتحاد جهانی اسلامی ایجاد شود مسلمانان هم می توانند از حیثیت و دین خود دفاع کنند، هم می توانند استقلال سیاسی به دست بیاورند و هم می توانند بر منابع استراتژیک خود مسلط باشند و در عین زمان از مستضعفین عالم حمایت کنند و عدالت اسلامی را در جهان ترویج نمایند.
حجتالاسلام سید حیدر هاشمی؛ نماینده آیتالله العظمی سیستانی و امام جمعه شهر مزار شریف نیز در این وبینار به نقش امام در وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) به همان اندازه که به حوزه اهمیت میداد و سبک و منش حوزوی ها را رعایت می کرد به همان اندازه به دانشگاه ها و مراکز آکادمیک علوم جدید نیز اهمیت میداد و به همین دلیل، دلدادگی به امام از اقشار مختلف جامعه به نظر می رسد.
دیگر سخنران وبینار واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره)، دکتر احمد ذبیح افشاگر؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر بود. او موضوع کرامت انسانی در اندیشه امام را مهم دانست و گفت: امام خمینی در آثار و کلمات خود از کرامت اکتسابی انسان یاد کرده و مورد تاکید قرار می دهد که تمایز انسان ها از یکدیگر و برای اینکه جایگاهی را برای فرد تعریف کنیم فقط بحث تقوا است که او را شایسته تر نسبت به دیگران قرار می دهد و ما می توانیم نظر به ظرفیت شخصیتی او مسئولیت های بزرگتری را به او اعطا کنیم.
حجتالاسلام سید حسین موحد بلخی؛ استاد حوزه، شاعر و نویسنده نیز در وبینار واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) همانگونه که با امپریالیست غربی مبارزه کرد با کمونیست شرقی نیز اعلام مبارزه کرد و زمانی که افغانستان توسط شوروی سابق اشغال شد، قاطعانه از مردم مسلمان افغانستان حمایت کرد، به مهاجران پناه داد و در جنگ هشت ساله تحمیلی صدام علیه ایران هیچگاه تسلیم جوسازی روسها نشد و استقلال اسلامی خود را حفظ کرد.
سردارمحمد ابوالفضل؛ رییس سابق تفتیش وزارت دفاع ملی و از فرماندهان پیشین جهاد افغانستان نیز در وبینار واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره) گفت: اثرات حمایت بی دریغ امام از جهاد مردم افغانستان در تمام سنگرها مشهود بود. تصویر امام در هرجا دیده می شد و مردم همواره تکیه بر ارشادات امام داشتند و از هدایت او الهام می گرفتند.
وی اظهار امیدواری کرد که مردم افغانستان فراموش نکنند و الگوگیری از امام خمینی را همچنان ادامه دهند و همانگونه که با متجاوزین شوروی سابق برخورد کرند با سایر متجاوزین که از هر گوشه و کنار گاهی دست درازی می کنند برخورد کرده و افغانستان را چنگال اجانب نجات دهند.
وبینار «واکاوی اندیشههای امام خمینی(ره)؛ از عزت و کرامت انسانی تا نظامسازی اسلامی و مسأله افغانستان» با شرکت چهرههای سرشناس سیاسی، علمی، حوزوی و دانشگاهی، از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی – اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.
انتهای پیام