به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در نشست هماندیشی همکاریهای علمی، فناوری و دانشگاهی در برنامه راهبردی همکاریهای ایران و چین که امروز (سهشنبه) با حضور رئیس مرکز همکاریهای علمی و روابط بین الملل وزارت علوم، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان امور دانشجویان کشور، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور از جمله دانشگاه تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و همچنین رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، به صورت مجازی در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به اینکه دولت همواره بر توسعه روابط بینالملل در زمینههای علمی و دانشگاهی تاکید خاص داشته است، گفت: اهمیت دیپلماسی علمی بر کسی پوشیده نیست و این موضوع تاثیرگذاری خاص و مهم خود را همواره داشته و خواهد داشت. وزارت علوم نیز با توجه به اهمیت موضوع، با جدیت این مسائل را دنبال کرده و دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته است.
دکتر غلامی افزود: ما معمولاً در روابط بینالملل، وجه علمی که حاصل دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و متکی بر ماموریتهای وزارت علوم مبتنی بر تحقیقات و پژوهش است را در نظر میگیریم؛ اما این مهم جوانب دیگری هم دارد که برکسی پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه تاکنون بسیاری از فعالیتهای ما به طور سنتی، به دانشگاههای اروپایی و آمریکایی گرایش داشته است، ادامه داد: در سالهای اخیر، نگاه دیگری در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری به کشورهای همسایه به ویژه با روسیه داشتیم و در این زمینه کارهای مشترک خوبی انجام شده است.
وزیر علوم اظهار کرد: ظرفیتهای بزرگ اقتصادی، صنعتی، فناوری که در کشور چین وجود دارد، نشاندهنده وجود پشتوانههای علمی و فناورانه قوی است که با این موضوع تناسب دارد و باید این ظرفیتهای خوب و بزرگ علمی در همکاریهای بینالمللی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر غلامی با اشاره به مؤلفههایی که در راستای تقویت این روابط وجود دارد، اظهار امیدواری کرد: با توجه به رفت و آمد محققان و اساتید به کشور چین، فرصتهای مطالعاتی و پروژههای مشترکی که داریم، امیدواریم بتوانیم با شناخت بیشتر این ظرفیتها، این بخش را فعالتر کنیم و به این ترتیب، توان استفاده از آن ظرفیتهای علم و فناوری را در دنیا داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در این زمینه ما هیچ نگاه متعصبانه به هیچ بخشی از جغرافیای سیاسی دنیا نخواهیم داشت و هدف صرفاً کسب دستاوردهای علم و فناوری، برای تقویت مجموعه علمی کشور و توسعه تعاملات و دیپلماسی علمی است که در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هم تلاشهای فراوانی در این زمینه صورت گرفته است.
دکتر غلامی تاکید کرد: زیرساختهای نیروی انسانی، برنامهای و دستاوردهای قابل اتکای بسیار خوبی در این مدت کسب شده است که نشاندهنده ورود قوی و عملکرد خوب در این زمینه است و امید داریم از تمام ظرفیتهای موجود در دنیا، برای توسعه علم و فعالیتهای مبتنی بر فناوری بهره ببریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با جایگاهی که در بین کشورهای دنیا از نظر دستاوردهای علمی داریم؛ امروز جمهوری اسلامی ایران در کاربست دستاوردهای علمی نمود خوبی از خود به ظهور رسانده و به ویژه در دوره تحریم، با همین ظرفیتها توانستهایم مجموعههای پویا و تلاشگری را در حوزه فناوری ایجاد کنیم. این ظرفیت نشان میدهد که توان استفاده در هر زمینه از ظرفیتهای دنیا را داریم و فقط لازمه آن برنامهریزی دقیق ملی در چارچوب سیاستهای کلان و ظرفیتهای علمی دانشگاهها است که باید تدوین شود.
وی ضمن تشکر و قدردانی از وزارت امور خارجه و همچنین سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، بابت همراهیها و مساعدتهایی که برای توسعه همکاریهای علمی بینالمللی داشتهاند، ابراز امیدواری کرد: هر گونه امکانی که برای توسعه همکاریها، معرفی ظرفیتهای مهم و کمک به دیدگاههای مشترک و رسیدن به تفاهم در برنامهها باشد، فراهم شود.
وزیر علوم همچنین با اشاره به گزارشهای ارائه شده توسط دانشگاههای مهم کشور در این جلسه گفت: گزارش دانشگاههای بزرگ کشور نشان داد که قبل از تنظیم تفاهمنامه همکاریهای ۲۵ ساله ایران با چین، در مجموعه دانشگاهها و مراکز علمی وزارت علوم، همکاریهای خوبی از سال ۹۶ شکل گرفته است و دانشگاهها در این زمینه پیشقدم بودهاند. به طور مثال دانشگاه شریف که به عنوان محور هماهنگیها بوده است، تلاشهای خوبی در این راستا معمول کردهکه لازم میدانم تشکر و قدردانی کنم.
وی با تاکید بر اینکه ضرورت دارد مجموعه همکاریهایی که انجام شده، جمعآوری و تدوین شود تا در عملیاتی کردن آن بهتر از گذشته عمل کنیم، گفت: همه مراکز علمی که امروز نظرات خود را ارائه دادند، نشان داد که دانشگاههای ما از ظرفیت خوبی برخوردار هستند و میتوانیم در همه کشورهای جهان از آن استفاده کنیم. در همکاریهای مشترک باید به دستاوردی که کسب میکنیم و خدماتی که به بیرون ارائه میدهیم، به هر دو توجه کنیم و در این راستا یکپارچگی ملی ایجاد کنیم و در بخشهای مختلف آموزشی، پژوهشی و هم سیاستگذاری و حمایتی با همبستگی و اتحاد پیش رویم.
به نقل از ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم، وی در پایان خاطرنشان کرد: در وزارت علوم هم در معاونت پژوهشوفناوری و مرکز همکاریهای علمی بین المللی این رویه به خوبی پیش رفته و پس از این هم، مرکز همکاریهای علمی و بین المللی این مهم را با جدیت دنبال خواهد کرد. قبل از این تاکید بیشتری روی محوریت فعالیتهای دانشگاهی بود، اما با گزارش فعالیتهای خوبی که در حوزه پژوهشی و فناوری ارائه شد، باید سهم خوبی برای حضور و بهرهبرداری در زمینه پژوهش و فناوری داشته باشیم.
انتهای پیام