یک مسئول در سازمان صمت استان زنجان عنوان کرد

طرح ملی توسعه مشاغل خانگی؛ راهکار حمایت از فرش‌بافی

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: با اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی می‌توان از تولیدکنندگان فرش دست‌باف حمایت کرد.

سید محسن جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: استان زنجان در تولید فرش ابریشمی و پشمی در کشور سرآمد است که در دوره‌ای، افزایش قیمت مواد اولیه باعث کاهش تولید فرش دست‌باف در استان شده است.

وی افزود: حمایت از تولیدکنندگان فرش دست‌باف، باعث رونق این صنعت می‌شود و طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، سکوی پرتاب مناسبی برای پیشرفت این حوزه است و می‌تواند رونق گذشته را به این هنر - صنعت برگرداند.

این مسئول ادامه داد: اگر در استان زنجان به بیمه قالی‌بافان توجه شود، تولید و صادرات فرش دست‌باف افزایش پیدا خواهد کرد ولی متاسفانه امسال صادرات فرش دست‌باف در استان کاهش یافته است.

جعفری با بیان اینکه سالانه حدود ۱۲۰ هزار مترمربع فرش در استان زنجان بافته می‌شود، تصریح کرد: در همه مناطق استان، قالی‌بافی رواج دارد و  بخش قره‌پشتلو، بخش افشار، انگوران و ایجرود، مراکز عمده تولید فرش است و باید عنوان کرد در مجموع ۲۱ هزار و ۵۵۰ دار قالی در استان وجود دارد که شهرستان خدابنده با ۵۴۰۰ دار، بیشترین دار قالی را در استان به خود اختصاص داده است.

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردها، در مجموع ۵۹ هزار و ۷۰۰ بافنده در استان وجود دارد که شهرستان زنجان با ۲۱ هزار بافنده بیشترین تعداد بافندگان را در جغرافیای خود جای داده است و شهرستان سلطانیه نیز با ۱۲۰۰ نفر، کم‌ترین تعداد بافنده را در استان دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400031007641
  • خبرنگار : 50165