واکسیناسیون راه عبور از بحران کرونا

تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت کشور، آنتی‌بادی محافظت‌کننده علیه بیماری کرونا را در خون خود نداشته باشند، همچنان در خطر ابتلا به بیماری و عوارض نامطلوب آن هستیم. از این‌ رو به هیچ وجه نباید در رعایت پروتکل‌ها سهل‌انگاری شود.

به گزارش ایسنا، مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: «نقش افراد جامعه در کنترل بیماری کرونا بسیار مهم و غیر قابل انکار است. خیلی از کشورهای جهان با حفظ مسئولیت اجتماعی شامل فاصله‌گذاری اجتماعی، شست‌وشوی دست، استفاده از ماسک، عدم شرکت در مجامع و حذف سفرهای غیر ضروری توانستند بیماری را به مرحله کنترل برسانند. پس از آن خوشبختانه با ساخت واکسن و تمهیداتی که در کشورهای مختلف دنیا برای تأمین واکسن صورت گرفت مشاهده می‌کنیم که بسیاری از کشورها مانند انگلستان، آمریکا و کشورهای اروپای غربی در حال خداحافظی با کرونا و مشکلات ناشی از آن هستند. اما در کشور ما به‌ دلیل تحریم‌های شدید و منابع مالی کم مجبور هستیم بیش از واکسن خارجی به واکسن تولید داخلی تکیه کنیم. متأسفانه تاکنون واکسن داخلی آماده نشده تا به وفور در اختیار مردم قرار بگیرد. از این‌ رو برای حفاظت از جان اقشار مختلف جامعه باید اولویت‌های تزریق واکسن رعایت شود. از سوی دیگر تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت کشور، آنتی‌بادی محافظت‌کننده علیه بیماری کرونا را در خون خود نداشته باشند، همچنان در خطر ابتلا به بیماری و عوارض نامطلوب آن هستیم. از این‌ رو به هیچ وجه نباید در رعایت پروتکل‌ها سهل‌انگاری شود.

در حقیقت به نظر می‌رسد در شرایط فعلی، رعایت پروتکل‌ها که در جهان بر آن تأکید شده است می‌تواند نجات‌دهنده حیات مردم کشور ما باشد. باید تأکید کنم هر چند پیک چهارم بیماری رو به افول می‌رود و در حال گذر از آن هستیم اما اگر مسئولیت‌پذیری آحاد جامعه در حد اعلا نباشد ممکن است با پیک پنجم، ششم و حتی هفتم و هشتم هم مواجه شویم. از آن بدتر این که ممکن است در آینده نزدیک با شیوع سوشه هندی که گونه جهش‌یافته ویروس کووید-۱۹ است مواجه شویم. یعنی وضعیتی به مراتب سخت‌تر و ناگوارتر از وضعیتی که در مواجهه با کرونای انگلیسی تجربه کردیم. در هنگام شیوع بیماری کرونای انگلیسی کل کشور در مدت زمان ۴ هفته درگیر شد و با افزایش ناگهانی تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از این بیماری روبه‌رو شدیم. متأسفانه در حال حاضر با وجود کاهش مبتلایان و مرگ و میر هنوز هم گونه غالب بیماری در کشور کرونای انگلیسی است. بهتر است به یاد داشته باشیم که کرونای هندی به مراتب سهمگین‌تر از نوع انگلیسی ویروس است. از این‌ رو برای حفاظت از جان خود و اطرافیانمان باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حذف سفرهای غیر ضروری را در اولویت زندگی خود قرار دهیم و از هر گونه سهل‌انگاری در این زمینه خودداری کنیم.

البته مسئولان و دولتمردان نیز باید با تأمین واکسن و حتی اختصاص برخی از بودجه‌های سرگردان و غیر ضروری برای تهیه واکسن، به مردم این اطمینان خاطر را بدهند که در مبارزه با بیماری تنها نیستند. به اعتقاد من اگر همه اقشار جامعه و مسئولان اجرایی کشور دست در دست هم دهند ما نیز می‌توانیم مانند بسیاری از کشورهای جهان از این بحران عبور کنیم.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1400031007255
  • خبرنگار :