یک کارشناس مذهبی:

انتخاب یک مدیر را در انتخابات اصل قرار دهیم

یک کارشناس مذهبی گفت: در انتخابات پیش رو باید غیرسیاسی عمل کنیم و انتخاب یک مدیر لایق عملی سیاسی نیست و کاملاً یک کار فنی است.

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، عصر امروز (یکشنبه-۹ خرداد ماه) در نشستی با عنوان تبیین ابعاد حضور حداکثری در انتخابات که به همت سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و همکاری دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه برگزار شد، اظهار کرد: از نظر حیات انسانی سیاست جایگاه پر اهمیتی دارد. سیاست زدگی نباید پیدا کرد و همه‌چیز را نباید سیاسی کرد، چرا که سیاست حد و حدودی دارد. باید دید کجاها بحث سیاسی نکنیم و بحث را به شکل فنی پیش ببریم و مرز سیاسی بودن و سیاست زدگی را روشن کنیم.

وی افزود: مثلاً فوتبال را نباید سیاسی کنیم و بگوییم طرفداران فلان تیم طرفدار دولت هستند یا نیستند. بحث سیاسی را نباید در ورزش دخالت دهیم. هر بحثی را نباید بحث سیاسی تلقی کنیم و مقام معظم رهبری سال‌ها است که مشغول سیاست‌زدایی هستند و در نام‌گذاری سال‌ها این مهم را ثابت کرده‌اند و به جنگ بروکراسی معیوب رفته‌اند.

این کارشناس مذهبی گفت: مقام معظم رهبری اجازه ندادند که بحث کرونا سیاسی شود و درباره اربعین فرمودند "ملاک نظر ستاد ملی کرونا است". وقتی می‌خواهیم یک مدیر یا سیاست اقتصادی را نقد کنیم خیلی‌ها این مورد را سیاسی می‌کنند و در مورد مذاکره هم مقام معظم رهبری رهنمودهای ارزشمندی ارائه داده‌اند و سیاست خارجی کشورها با تغییر دولت‌ها زیاد تغییر نمی‌کند.

پناهیان ادامه داد: فضای جامعه ایران زیادی سیاسی شده است، اما هنوز اهمیت سیاست را متوجه نشده‌ایم و از طرفی هم سیاست‌زدایی نمی‌کنیم. درباره حجاب برخی اظهار نظر غیر کارشناسی می‌کنند و آن را تبدیل به یک موضوع سیاسی می‌کنند. حجاب بحثی سیاسی نیست و نباید این موضوع تبدیل به قشون‌کشی سیاسی شود. به هر حال از جهتی نیاز داریم که به اهمیت سیاست پی ببریم و از جهت دیگر همه چیز را سیاسی تلقی نکنیم.

وی گفت: جامعه هرچه رو به ثبات می‌رود از سیاست زدگی آن کم می‌شود و برخوردها کارشناسی‌تر می‌شود. جامعه ایران به ثبات بالایی رسیده است، اما این روزها این سؤال مطرح می‌شود که تصمیم شورای نگهبان چقدر حقوقی یا سیاسی است؟ برخی کاندیداها مشکل حقوقی داشتند، اما رد صلاحیت خود را سیاسی جلوه دادند. شش فقیه و شش حقوقدان در شورای نگهبان هستند. البته ادعا نمی‌کنیم که شورای نگهبان کاملاً مبرا از اشتباه و خطا است، اما عده‌ای بحث درباره شورای نگهبان را سیاسی کرده‌اند و به این نهاد ظلم فاحش می‌کنند.

این کارشناس مذهبی گفت: مقام معظم رهبری به خوبی عملکرد شورای نگهبان را قانونی اعلام کردند. این رد صلاحیت‌ها عارضه سنگین سیاسی در کشور به بار نمی‌آورد.

کاندیداها معمولاً حاصل اتاق فکر احزاب نیستند

به گزارش ایسنا، تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه، افزود: عملکرد شورای نگهبان کاملاً حقوقی و قانونی است و نباید اعضای این شورا را به یک جناح خاص منتسب کرد. مقام معظم رهبری خطاب به مردم فرمودند فنی‌تر با انتخابات ریاست جمهوری برخورد کنند و در انتخاب دقت بیشتری کنند و یک مدیر لایق را برگزینند. انتخاب یک مدیر لایق عملی سیاسی نیست و کاملاً یک کار فنی است.

پناهیان گفت: احزاب ما زیاد فنی کار نمی‌کنند و کاندیداها معمولاً حاصل اتاق فکر احزاب نیستند. کارشناسان سیاسی احزاب نباید مواضع اقتصادی بگیرند. در انتخابات پیش رو هم قدری باید غیرسیاسی به آن نگاه کنیم و به توانمندی کاندیداها توجه شود. از بحث حجاب نباید در انتخابات استفاده ابزاری شود و نامزدها و احزاب وقتی موضوع‌های بی‌ربط را سیاسی می‌کنند مشخص است که کار شورای نگهبان را هم سیاسی تلقی می‌کنند.

وی ادامه داد: برخی آن قدر هر موردی را سیاسی می‌کنند که واژه دلواپس به یک فحش و گرایش سیاسی بی‌مبنا تبدیل شد. هر کسی باید در حوزه تخصصی خود صحبت کند. مدیریت کشور را نباید قدرت و مقام نام‌گذاری کنیم، بلکه باید خدمت نام دهیم. البته دولت‌ها نقاط ضعف و قدرت دارند که هر یک از این نقاط باید مورد بررسی کارشناسانه قرار گیرد.

این کارشناس مذهبی گفت: اینکه چه موضوعاتی سیاسی است و یا نیست باید تبیین شود. گردش قدرت بین نخبگان جامعه اهمیت زیادی دارد. باید آزادی برای بیان انواع دیدگاه‌ها وجود داشته باشد، اما کسانی که به قدرت می‌رسند معمولاً حاضر نیستند قدرت خود را واگذار کنند. نباید رقبای خود را تخریب کنیم و برای دستیابی به مقام دست به هر کاری بزنیم. نخبگان جامعه وقتی به قدرت می‌رسند باید دید چه کسی می‌خواهد آنان را از قدرت پایین آورد.

پناهیان تصریح کرد: وقتی می‌خواهیم علیه یک رویه غلط اقدام کنیم نباید با مسائل سیاسی برخورد کنیم و باید نگاه فنی داشته باشیم. روزنامه‌ها ای کاش بیشتر علمی بودند تا سیاسی. برخورد زیاد سیاسی با مسائل، اجازه حل مشکلات را نمی‌دهد. برخی سیاسیون کشور به سیاستمداران غربی دل‌بسته هستند که نباید این‌گونه افراد در رأس کار قرار بگیرند.

وی افزود: بنابراین در برخورد با مسائل باید دقت ویژه کنیم و نگاه کارشناسی داشته باشیم. باید در بیشتر موارد از دانش استفاده کنیم تا از آثار و مضرات سیاست زدگی جلوگیری شود. برخی مشارکت در انتخابات را فقط به یک بحث سیاسی تبدیل کرده‌اند که باید از این فضا دور شویم و به دنبال این باشیم که یک مدیر خوب انتخاب کنیم. تلقی ما از ارزش‌ها این نیست که این ارزش‌ها ربطی به واقعیت‌ها ندارند و باید با واقع‌بینی جامعه را به سوی خوبی‌ها پیش ببریم.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: کاندیداهای فعلی حتماً نباید نخبه علمی باشند و در هر موقعیتی نخبه یک معنایی دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400030906955
  • خبرنگار :