رئیس مرکز ملی فرش ایران خبر داد:

اختصاص بیش از 20 درصد از تسهیلات کارا به فعالان حوزه فرش‌بافی و صنایع دستی در استان کردستان

رئیس مرکز ملی فرش ایران از اختصاص ۲۰ درصد از تسهیلات کارا به حوزه فرش و صنایع دستی خبر داد و گفت: کمتر از نیم درصد این تسهیلات را فرش دستی به خود اختصاص داده است.

فرحناز رافع امروز (9خرداد) در جلسه کمیته فرش استان کردستان اظهار کرد: دنیای امروز دنیای رقابت است؛ لذا باید در این رقابت تمام توان خود را در امر تولید به کار بگیریم.

وی با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای دولت همکاری بخش خصوصی و دولتی در زمینه تولید فرش بود، عنوان کرد: خوشبختانه شرط داشتن کارت مهارت قالیبافی برای تمدید بیمه قالیبافان حذف شده است.

رافع یادآور شد: برای همه طرح‌های تولیدی موجه در زمینه فرشبافی چه در قالب کارگاه‌های متمرکز و غیرمتمرکز مجوز صادر خواهد شد.

وی تصریح کرد: در شرایط بحرانی امروز و با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور از مسئولان تامین اجتماعی انتظار می‌رود بیمه قالیبافی را قطع نکنند.

رافع با اشاره به اینکه 20 درصد از تسهیلات کارا به حوزه فرشبافی و صنایع دستی اختصاص داده شده است افزود: هیچ محدودیتی برای جذب تسهیلات کارا در استان کردستان وجود ندارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران از برگزاری وبینارهای بین‌المللی در راستای آموزش بخش خصوصی در حوزه فرشبافی خبرداد و گفت: فعال‌سازی اقتصاد فرش در کردستان کمک بزرگی به معیشت کشور است و در همین راستا تسهیلات و منابع گسترده‌ای برای آن در نظر گرفته شده است.

وی غفلت از فعالیت در حوزه فرش دستی را زنگ خطری برای کشور دانست و افزود: اگر در راستای رشد و توسعه فرش دستباف تلاش نکنیم صنعت فرش دستباف از دست ما خارج می‌شود.

رافع در پایان سخنان خود استفاده از ظرفیت بازارچه‌های مرزی در صادرات فرش استان را گام موثری دانست و یادآور شد: استفاده از ظرفیت بازارچه‌های مرزی گام موثری در صادرات فرش استان و جذب بازارهای جهانی خواهد بود.

فعالیت 60 هزار بافنده کردستانی

در ادامه این جلسه معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در مجموع 90 هزار بافنده در استان کردستان وجود دارد که 60 هزار نفر از آن‌ها در سطح استان فعال هستند.

بختیار خلیقی اظهار کرد: سالانه 180 هزار مترمربع فرش در استان بافته می‌شود که این نشانگر ظرفیت بالای استان در زمینه فرشبافی دارد.

وی از فعالیت 185 کارگاه تولید فرش در استان خبر داد و گفت: یکی از مشکلات عمده فعالان حوزه فرشبافی موضوع بیمه است که متاسفانه بخش عمده‌ای از آنان از پوشش بیمه بی‌بهره هستند.

خلیقی بیان کرد: 12 هزار فعال در حوزه فرشبافی در استان تحت پوشش بیمه قرار دارند که 8 هزار نفر از آن‌ها را قالیبافان به خود اختصاص داده‌ است.

وی اظهار کرد: در سال 99 یک میلیارد و 310 میلیون تومان به حوزه فرشبافی اختصاص داده شده است و همه تلاش ما برای جذب اعتبارات بیشتر برای این حوزه است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400030906942
  • خبرنگار : 50294