به گزارش ایسنا، سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از محصولات حوزه فناوریهای همگرا با تاکید بر اینکه فناوریهای همگرا جزو فناوریهای آینده است، افزود: با وجود آنکه با تاخیر و دیر به سمت فناوریهای همگرا حرکت کردیم، ولی پیشرفتهای خوبی داشتیم، به گونهای که از سه سال گذشته در حوزه فناوریهای همگرا (نانو، بایو، علوم شناختی و آیسیتی) فعالیت محققان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه ما باید طوری در این حوزه فعالیت کنیم که عقبماندگیهای این حوزه را جبران کنیم، خاطرنشان کرد: در حوزههای نانو و بایو وضعیت خوبی داریم، به طوری که در حوزه زیستفناوری در سطح آسیا وضعیت خوبی داریم. در برخی از حوزههای مربوط به بایو تکنولوژی کشاورزی و صنایع غذایی ضعف داریم، ولی در حوزههای دارویی و تجهیزات پزشکی در بخش زیست فناوری نیز به شکل فوقالعادهای عمل کردهایم و از سوی دیگر، در حوزه آیسیتی وضعیت بدی نداریم.
ستاری با اشاره به وضعیت کشور در حوزه علوم و فناوریهای شناختی، اظهار کرد: ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی به صورت ویژه در این حوزه فعالیت میکند و اکنون شاهد تولید برخی محصولات در برخی دانشگاهها هستیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: در حال حاضر برخی از دانشگاهها مانند دانشکدههای برق دانشگاه صنعتی شریف به حوزه علوم شناختی ورود کرده و در این حوزه تحقیقاتی را در دستور کار قرار داده است.
ستاری با تأکید بر اینکه خاستگاه علوم شناختی، حوزه برق است، گفت: این حرکت و فرهنگ در حوزه علوم شناختی با همکاری دانشگاهها آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: همه محصولات و فناوریهای این حوزه نیز همانند سایر حوزهها نیاز به سرمایهگذاریهای بخش خصوصی دارند و اگر دولت بخواهد در این حوزه ورود پیدا کند، به نتیجه نمیرسد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تأکید بر اینکه سرمایهگذار دولتی نمیتواند منجر به تولید شود، گفت: هر محصول حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی است؛ چراکه بسیاری از محصولات حوزه فناوریهای همگرا، پتانسیل سرمایهگذاری بخش خصوصی را دارند. ما در موارد خاص با وزارتخانههایی همچون وزارت بهداشت میتوانیم برای تولید بعد از سرمایهگذاری بخش خصوصی رایزنی کنیم.
وی خطاب به فناوران حوزه فناوریهای همگرا گفت: در این بخش رقیب داخلی نداریم و امیدوارم به نتایج خوبی برسیم.
انتهای پیام