معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خبر داد

برگزاری آزمون اولین دوره آموزشی میانجیگری در روز جمعه

معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، از برگزاری آزمون اولین دوره آموزشی میانجیگری در روز جمعه خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه حل اختلاف، حسین پور معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در این باره اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری موضوع اجرای آیین نامه مصوب سال ۱۳۹۵ که مرتبط با بحث فعال سازی میانجیگری است، مدیریت و راهبری آن بر عهده قوه قضاییه است. از زمان تصویب این آیین نامه تاکنون اجرای آن مغفول مانده است. در ارتباط با همین موضوع، یکی از راهبردهای اصلی در سند تحول قضایی ابلاغ شده توسط ریاست معزز قوه قضائیه، جهت گیری در توسعه روش‌های حل اختلاف جایگزین رسیدگی قضایی است. متناظر با این راهبرد، برنامه اجرایی بهره گیری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مردمی با استفاده از ابزارهای داوری و میانجیگری است که عملا رسیدگی به اختلافات را از فرایند قضایی به فرایند صلح و سازش سوق می‌دهد.

وی افزود: به استناد موارد قانونی و تحقق اهداف سند تحول قضایی (منویات ریاست معزز قوه قضاییه) و ماموریت مرکز توسعه حل اختلاف با تدبیر و مدیریت ریاست محترم مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه آقای دکتر صادقی و تاکید ایشان بر توسعه این حوزه (داوری و میانجی گری) برنامه‌های عملیاتی بر این بخش تمرکز گردیده تا با ایجاد مکانیزم‌های مناسب این حوزه ساماندهی گردد و همچنین در نظر است بطور مستمر با برنامه ریزی‌های فرایندی این بخش به طور تدریجی اشاعه و فرهنگ آن را در کشور نهادینه نماییم.

معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خاطرنشان کرد: بر اساس فراخوان عمومی که از قبل پیش بینی شده بود، تعدادی افراد حائز شرایط، متقاضی دریافت پروانه میانجی‌گری بودند. در این مرحله متناسب با شرایط اعلامی برای همکاری، ابتدا سوابق بررسی و پس از تطبیق شرایط، فرایند مصاحبه و گزینش انجام شد. بر اساس آیین نامه مصوب میانجیگری آموزش این متقاضیان قبل از شروع کار، توسط مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با همکاری نهادهای متولی در  قوه قضائیه پیش بینی شده است.

حسین پور افزود: هر چند دامنه شمول حوزه میانجی‌گران به لحاظ تنوع از گستردگی خاصی برخوردار است ولی در ماده ۸۲ قانون آیین دادرسی کیفری حیطه بررسی این جرایم را مشخص نموده است. در این ماده یکی از مزایای ارجاع پرونده‌های کیفری به دفاتر میانجی‌گری، حصول به سازش سریع‌تر و در واقع تسهیل مختومه شدن پرونده‌های کیفری است که طی ساز و کارهای پیش بینی شده از طرف دادسراها به این افراد و مراکز پرونده ارجاع خواهد شد.

وی تصریح کرد: بر اساس آیین نامه میانجی‌گری در امور کیفری، متقاضیان از میان معتمدان محلی یا دانش آموختگان رشته‌های مختلف با اولویت مددکاری اجتماعی، علوم تربیتی، روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق و فقه و مبانی حقوقی پذیرش می‌شوند و لذا برای آن دسته افراد که دارای دانش حقوقی هستند مهارت‌های حرفه‌ای در مذاکره، تکنیک‌های حل اختلاف در ایجاد صلح و سازش آموزش داده می‌شود و نیز برای متقاضیانی که در رشته‌های دیگر تحصیل نموده‌اند دانش و اطلاعات حقوقی لازم ارائه داده شود. اولین دوره آموزشی برای توانمند سازی به تناسب با نوع فعالیت، تحصیلات و پتانسیل‌های آنها با استفاده از اساتید برجسته کشور برگزار گردید.

معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: تعداد شرکت کنندگان در این مرحله ۵۶۰ نفر از ۱۵ استان بودند که استان تهران با ۱۳۷ نفر بیشترین و بعد از آن اصفهان با ۷۱ متقاضی و خراسان رضوی با ۶۴ متقاضی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. استان‌های قزوین، سمنان و زنجان هم با ۱۰ شرکت کننده کمترین استان‌ها به لحاظ آمار بودند.

حسین پور بیان کرد: دوره آموزشی با همکاری دانشگاه تهران به جهت حفظ سلامت شرکت کنندگان و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت مجازی برگزار شد.

وی گفت: آزمون این دوره در تاریخ جمعه ۱۴۰۰/۳/۷ در استان‌های مزبور با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در شرایط کاملا رقابتی برگزار می‌گردد. دروس آموزشی نیز شامل مهارت‌های صلح و سازش، آئین نامه میانجی‌گری، اخلاق حرفه‌ای و حقوق شهروندی، اخلاق اسلامی، فقه میانجی‌گری، حقوق کیفری، حقوق مدنی و تجارت، حفاظت اسناد و آشنایی با سامانه‌های قوه قضائیه بود.

معاون برنامه ریزی مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله در فاز بعدی آموزش و دوره دوم برای سایر استان‌ها و هم برای افراد و متقاضیان دیگر از همین استان‌ها به زودی آغاز خواهد گردید.

وی در پایان گفت: امیدواریم با استقبال اصحاب دعاوی از این پدیده نوین و مبارک در کشور، شاهد توسعه روش‌های جایگزین حل اختلاف، رسیدگی قضایی با سرعت و سهولت بیشتر باشیم تا بتوانیم هم بار اجرایی رسیدگی به پرونده‌های قضایی در دادگستری و محاکم را کمتر کنیم و هم به صلح و سازش بهتر و پایدارتر در پرونده‌ها دست یابیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400030503950
  • خبرنگار : 71594