روحی در جریان بازدید از مزارع تولید سیر در پارسآباد اظهار کرد: ما شهریورماه سال گذشته و قبل از کشت سیر به زارعین منطقه هشدارهای لازم را داده بودیم تا به جای کاشت سیر بیش از حد به کشت محصولات استراتژیک با تضمین و تعهد دولتی نظیر گندم، سویا، کلزا و پنبه روی بیاورند که متأسفانه تعداد زیادی از زارعین به این توصیهها توجه نکرده بودند.
وی تصریح کرد: سیاست دولت خرید تضمینی و تعهدی محصولات استراتژیک و ضروری مردم است و در بین این محصولات سیر جز اولویت نمیباشد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ما در منطقه مغان با کشت انبوهی از سیر روبهرو هستیم که تعدادی از دلال از سایر استانها به این منطقه وارد شده و با قیمت پایین سیر مورد نیاز واحدهای کارگاهی و تولیدی خود را از این طریق تأمین میکنند.
روحی افزود: برخی از کشاورزان به دنبال افزایش قیمت سیر در پاییز و زمستان سال گذشته به دلیل شیوع کرونا برای تولید این محصول وسوسه شدند که در فصل برداشت با قیمت نازل مجبور به عرضه آن هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: البته سازمان جهاد کشاورزی برای صادرات و توسعه صنایع تبدیلی در این زمینه برنامهریزیهایی را انجام داده اما به سرعت نمیتوان در این زمینه اقدامی را انجام داد.
روحی اضافه کرد: دو هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی حاصلخیز مغان به کشت سیر اختصاص یافته که در هفتههای اخیر برداشت این محصول آغاز شده اما در این بین با وجود هزینه بالای تولید و نیروی کارگری فعال در مزارع، کشاورزان گلهمند کاهش قیمت محصول در فصل برداشت هستند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: روزانه دهها کامیون نسبت به خرید و انتقال این محصول از منطقه اقدام میکنند که حرکت واسطهها و دلالها در این زمینه بیشترین ضربه را به پیکره تولید وارد کرده است.
با آغاز برداشت سیر در منطقه مغان و حضور افراد غیربومی در این منطقه، زارعین مجبور هستند محصول خود را به دلیل نبود صنایع تبدیلی و عدم صادرات محصول به نرخ پایین تا ۴۰۰ تومان عرضه کنند که هیچ سود و منفعتی نصیب تولیدکنندگان این محصول نخواهد شد.
انتهای پیام