حسین قدیمی در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: علت افزایش مصرف برق در دو ماه گذشته استفاده کشاورزان از چاههای عمیق و پمپاژ آنها با استفاده از منابع انرژی برق و افزایش دستگاههای استخراج رمز ارز و کاهش تولید انرژی از طریق نیروگاههای آبی بوده است.
وی به گرمای بیسابقه دو ماهه بهار اشاره کرد و گفت: نسبت به سالهای گذشته که در فروردین و اردیبهشت با بارشهای مختلفی روبهرو بودیم، امسال 70 درصد کاهش بارندگیها اتفاق افتاده و این خود به افزایش مصرف دستگاههای سرمایشی و همچنین کاهش تولید برق در نیروگاههای آبی منجر شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل تصریح کرد: با کاهش منابع آب در پشت سدها قطعا در خرداد و سه ماه تابستان ما با مشکلات و چالشهای جدی در تولید انرژی روبهرو خواهیم بود و در کنار آن افزایش استفاده انرژی برق در تمام امور زندگی شرایط را بحرانیتر کرده است.
قدیمی افزود: با ورود زودهنگام پمپاژ چاهها به مدار برق و در کنار آن استفاده بیش از حد برق در برخی از مناطق به ویژه واحدهای صنعتی فشار مضاعفی را به شبکه توزیع وارد کرده و ما مجبور به قطعی برق در ساعات مختلف روز هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: البته زمانبندی قطعی برق از طریق رسانهها به اطلاع مردم خواهد رسید ولی هموطنان با کاهش مصرف میتوانند خاموشیها را به نحوی مدیریت کنند تا با کمترین آسیب و خطر از این شرایط بحرانی عبور کنیم.
قدیمی اضافه کرد: 40 درصد مصرف برق استان در بخش خانگی است و مشترکانی که کمتر از 100 کیلووات مصرف برق داشته باشند، مشمول صد درصد استفاده رایگان از برق میشوند.
وی بیان کرد: چنانچه همشهریان از فعالیت دستگاههای استخراج رمز ارز اطلاع داشته باشند باید به شرکت توزیع برق در برخورد با متخلفان در این زمینه کمک کنند تا بیش از این قطعیها را در سطح شهر شاهد نباشیم.
با آغاز آخرین ماه بهار و به صورت زودهنگام قطعی برق مکرر در شهرهای مختلف که حتی در نمین به 9 ساعت در روز رسید، دغدغهها و نگرانیها را چندین برابر کرده و بسیاری از همشهریان با نارضایتی از این امر از مسئولان خواستند تا نسبت به اطلاعرسانی دقیق و به موقع از زمان خاموشیها همشهریان را در فعالیت روزانه کمک کنند.
انتهای پیام