افزایش ۳۵۰۰ مگاواتی توان نیروگاه‌های حرارتی تا پایان هفته جاری

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه کاهش ۳۵ درصدی میزان بارش‌ها تولید نیروگاه‌های برقابی را به شدت کاهش داده است، گفت: در تلاشیم تا پایان این هفته ۳۵۰۰ مگاوات از تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی باقی‌مانده را به پایان برسانیم.

به گزارش ایسنا، محسن طرزطلب در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه پیک تابستان امسال حدود ۱۰ هزار مگاوات کسری تولید برق وجود خواهد داشت، افزود: سال گذشته به دلیل مشکلات مرتبط با تامین گاز نیروگاه‌ها نتوانستیم تعمیرات واحدهای تولید برق حرارتی را در مورد مقرر آغاز کرده و به ناچار واحدهای بخاری استفاده کننده سوخت مایع را در مدار تولید نگه داشتیم.


‌وی با تاکید بر اینکه سال گذشته ۱۴ میلیارد مترمکعب سوخت معادل گازوئیل و مازوت در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته بود، ادامه داد: تاخیر در شروع تعمیرات و بعضا تعویض آن‌ها موجب شده که به ناچار ۱۰ هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌ها را به تعویق انداخته و به شهریورماه امسال موکول کنیم.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی یادآور شد: با وجود وقفه ایجاد شده در تلاش بودیم تا از اواسط اسفندماه تا نیمه خرداد امسال تعمیرات واحدهای باقی‌مانده را به پایان برسانیم که فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال افزایش بی‌سابقه میانگین وزنی دمای کل کشور نسبت به سال گذشته مجددا برنامه‌ریزی تعمیرات نیروگاه‌ها را دچار اختلال کرد و به ناچار این واحدها را در مدار تولید نگه داشته‌ایم.

طرزطلب با تاکید بر اینکه کاهش ۳۵ درصدی میزان بارش‌ها تولید نیروگاه‌های برقابی را به شدت کاهش داده است، ادامه داد: در تلاشیم تا پایان این هفته سه هزار و ۵۰۰ مگاوات از تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی باقی‌مانده را به پایان برسانیم و سایر نیروگاه‌ها که به دلایلی خارج از شبکه هستند مجددا وارد مدار شده و کمک‌کننده شبکه سراسری برق کشور باشند.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر اغلب نیروگاه‌هایی که در اختیار بخش دولتی است جزو نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی هستند و هر لحظه ممکن است وقوع یک اتفاق غیرمنتظره فنی برخی از این واحدها را از مدار تولید خارج کند؛ با این وجود همکاران ما به صورت شبانه‌روزی در تلاشند تا برق پایداری را برای پیک تابستان امسال فراهم کنند.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: امسال در تلاش بودیم که با همکاری وزارت نفت نیروگاه‌های این مجموعه همانند غرب کارون و ایران ال‌ان‌جی طی تابستان در اختیار شبکه سراسری برق کشور قرار بگیرد. سال گذشته این دو نیروگاه در اختیار شبکه سراسری قرار گرفته بود ولی امسال اعلام شده که امکان اختصاص ۲۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه غرب کارون به شبکه وجود دارد و سه واحد گازی نیروگاه ال‌ان‌جی نیز رزرو مجموعه پارس جنوبی خواهد بود تا در صورت بروز مشکل بتوانند از این واحدها استفاده کنند؛ با این حال در تلاشیم با کسب رضایت وزارت نفت بتوانیم این واحدها را در فصل تابستان برای شبکه سراسری برق کشور مورد استفاده قرار دهیم.

طرزطلب به مشکل آب نیروگاه اصفهان اشاره کرد و گفت: براساس پیش‌بینی صورت گرفته بایستی در این نیروگاه پساب مورد استفاده قرار بگیرد؛ از این رو تصفیه‌خانه این مجموعه تکمیل شده و آماده بهره‌برداری است ولی مجموعه آب و فاضلاب نتوانسته است پساب مورد نیاز را در اختیار نیروگاه قرار بدهد. بر همین اساس تلاشیم طی خردادماه خط لوله‌ پساب این نیروگاه را با همکاری مجموعه آبفا به پایان برسانیم تا این پروژه با ظرفیت ۱۵۰ لیتر بر ثانیه امکان تامین آب بیشتری را برای نیروگاه فراهم کند.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی اضافه کرد: در حال حاضر نیروگاه اصفهان با یک‌سوم ظرفیت در مدار تولید است و حدود ۵۰۰ مگاوات آن به دلیل کسری آب از مدار خارج شده که امیدواریم بخشی از این ظرفیت تا انتهای خردادماه به مدار تولید بازگردد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400030301975
  • خبرنگار : 71498