معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

مسئله خاصی بعد از واکسیناسیون کرونا رخ نداده/ مورد مثبتی از ویروس های جدید در کرمان نداریم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هنوز مورد مثبتی از ویروس هندی و سویه های جدید دیگر در استان کرمان تجربه نکردیم اما با توجه به ویروس انگلیسی که کل کشور را در بر گرفت این تهدید وجود دارد که ویروس به راحتی پخش شده و بسیاری از جمعیت ها را در بر بگیرد.

دکتر"حسین صافی زاده" شامگاه اول خردادماه با اشاره آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان کرمان اظهار کرد: سیر نزولی خوبی در کشور در هفته اخیر رخ داده اما در استان کرمان این سیر کمتر است و اکنون تعداد بیماران بستری در استان بیش از ۶۰۰ مورد است و شیب چشمگیری که در سایر استان ها شاهد هستیم در استان کرمان مشاهده نمی شود.

وی افزود: متاسفانه روند بیماری در استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان در برخی موارد صعودی و تحت تاثیر سویه های جدید ویروس است و این دو استان اخیرا درگیر پیک شده اند و به دلیل همجواری کرمان با این دو استان و مراودات شهرستان های ما با آنها، می تواند تهدیدی رای استان کرمان باشد.

صافی زاده تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی و توصیه های ساده که بسیار کاربردی هستند، بتوانیم وضعیت را مدیریت کنیم تا در آینده مشکلات کمتری داشته باشیم.

مورد مثبتی از کرونای هندی در کرمان نداریم

وی بیان کرد: هنوز مورد مثبتی از ویروس هندی و سویه های جدید دیگر در استان کرمان تجربه نکردیم اما با توجه به ویروس انگلیسی که کل کشور را در بر گرفت این تهدید وجود دارد که ویروس به راحتی پخش شده و بسیاری از جمعیت ها را در بر بگیرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه گفت: طرح شهید سلیمانی دستاوردهای بسیار خوبی در زمینه مقابله با کرونا داشت و توانستیم در قالب سه تیم مراقبتی، نظارتی و حمایتی اقدامات خوبی را رقم بزنیم و افراد مبتلا به کرونا در اسرع وقت شناسایی، رهگیری و ایزوله شوند.

وی افزود: گام چهارم طرح شهید سلیمانی در راستای مقابله با بیماری کووید ۱۹ تا یک ماه قبل اجرا شد و اکنون گام پنجم را در دست اجرا داریم و محور اصلی در این گام واکسیناسیون گروه های هدف است و تاکنون دستاوردهای خوبی داشته و توانستیم تا حد قابل قبولی گروه های هدف را پوشش بدهیم.

صافی زاده تصریح کرد: فاز دوم واکسیناسیون شامل گروه سالمندان است که ابتدا گره بالای ۸۰ سال بود و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان حدود ۱۸ هزار نفر داشتیم و در مرحله بعد واکسیناسیون گروه سنی ۷۵ سال آغاز شد که ۱۲ هزار نفر در حوزه دانشگاه کرمان داشتیم و از هفته گذشته واکسیناسیون آغاز شده و ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه از امروز واکسیناسیون سالمندان بالای ۷۰ سال آغاز شده، بیان کرد: در حوزه علوم پزشکی کرمان بیش از ۳۶۰۰ نفر سالمند بالای ۷۰ سال داریم که از طرق مراقبین سلامت پایگاه های بهداشتی و مراکز جامع خدمات سلامت برای واکسیناسیون فراخوان می شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: سامانه سلامت نیز برای ثبت نام واکسن است و نوبت دهی می شود و تلاش بر این است دسترسی مناسب و ساده برای گروه های هدف فراهم شود و به همین منظور در همه شهرستان ها مراکز تجمعی در نظر گرفته شده و در شهر کرمان چهار مرکز راه اندازی و به شهروندان اطلاع رسانی شده که مرکز "سعادت" حدفاصل میدان فابیرک و خواجو، مرکز ۲۲ بهمن واقع در بلوار ۲۲ بهمن، مرکز شهید سام نژاد در خیابان نماز ۲۰ متری بهار خیابان عرفان (که اخیرا راه اندازی شده) و مرکز مهارت در بلوار شهید صدوقی است که فنی و حرفه ای این مرکز را در اختیار ما قرار داده است.

در استان کرمان استقبال خوبی از واکسیناسیون کرونا شده است

وی با اشاره به اینکه به طور کلی در استان کرمان استقبال خوبی از واکسیناسیون کرونا شده، افزود: بیش از ۷۰ درصد افراد بالای ۸۰ سال واکسن دریافت کرده اند.

صافی زاده با اشاره به تبلیغات علیه واکسن کرونا عنوان کرد: در یکی از شهرستان ها با توجه به پیام های منتقل شده که نامناسب بوده، استقبالی از واکسن صورت نگرفته در حالی که واکسن یکی از اولویت های مقابله با کووید ۱۹ است و متاسفانه عمده افرادی که سر از آی سی یو در می آورند و مرگ و میر در آنها اتفاق می افتد سالمندان هستند و به همین جهت این گروه های سنی ولویت اول واکسن انتخاب شدند.

وی بیان کرد: واقعیت این است واکسن ها مورد تائید وزارت بهداشت هستند و تاکنون مورد خاصی در پی واکسیناسیون اتفاق نیفتاده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره عوارض واکسن ها اظهار کرد: واکسن ماده بیولوژیک است و ممکن است عوارضی از جمله تب، درد در محل تزریق و ... رخ بدهد که مسئله عجیبی نیست و تاکنون مسئله حادی نداشتیم که موجب نگرانی باشد.

واکسن ها موجب کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا شده اند

وی افزود: این نوید را می دهم که واکسن ها در جلوگیری از موارد شدید ابتلا به کووید۱۹ موثر بوده اند و موجب کاهش مرگ و میر شده و افراد را از ابتلا به موارد شدید بیماری حفاظت می کند و انتظار داریم همه استقبال کنند و برای حفاظت از سلامت خود و اطرافیانشان واکسن بزنند تا بتوانیم جمعیت بالایی را پوشش بدهیم.

صافی زاده بیان کرد: عوارض واکسن گذرا است و توصیه می شود در صورت بروز علائم از مُسکن ساده از جمله استامینوفن استفاده و در صورت طولانی شدن با پزشک مشورت کنند و در مجموع این علائم تا ۴۸ ساعت رفع می شود.

وی با اشاره به اینکه در سهمیه واکسن سالمندان مشکل و کمبودی وجود ندارد، تصریح کرد: برای جلوگیری از ازدحام درخواست داریم سالمندان اجازه بدهند فراخوان شوند و نگران از دست رفتن واکسن نباشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: واکسیناسیون خودروئی در استان کرمان هنوز اجرایی نشده و مراکز پاسخگو هستند و در صدد هستیم در صورت فراهم شدن شرایط سایت خودروئی نیز فعال شود.

وی افزود: در شهرستان های استان کرمان توزیع یکسان واکسن اتفاق افتاده و همه واکسن هایی که توزیع می شود از کانال های رسمی کشور وارد شده و مورد تائید وزارت بهداشت است و نگرانی وجود ندارد.

صافی زاده گفت: آنچه برای ما مسلم شده این است از زمان واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان مورد مشکل دار بیماری در بین همکاران ندیدیم و ابتلاء، بستری و از کار باز ماندن و مرگ و میر به شکل قبل در همکاران دیده نشده است.

واکسن صد درصد مانع ابتلا به کرونا نیست

وی تصریح کرد: واکسن صد درصد مانع از ابتلا به کرونا نیست اما موجب جلوگیری از موارد سخت بیماری و مرگ و میر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: واکسیناسیون تابع دستورالعمل وزارت بهداشت است و هر گروهی که شامل بشود فراخوان می شوند و سهمیه تخصیص یافته تزریق می شود.

وی درباره واکسیناسیون کسانی که در امر برگزاری انتخابات دخیل هستند، اظهار کرد: راهکار این موضوع در ستاد ملی کرونا اتخاذ شده و افرادی که مشمول واکسن هستند طبق دستورالعمل به ما معرفی می شوند و واکسن دریافت می کنند که این مسئله در اختیار ما نیست و باید با مصوبه ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت ابلاغ شود و گروه های هدف معرفی شوند که ما ما اقدام می کنیم.

صافی زاده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه برخی ادارات دورکاری را اعمال نمی کنند و این مسئله باید توسط بازرسی استانداری پیگیری شود، گفت: رعایت پروتکل ها از نظر فاصله، تهویه و ماسک زدن که رفتار شخصی کارکنان است در برخی ادارات رعایت نمی شود و عملا این گلایه وجود دارد و تهدیدی برای کسانی است که در آن محیط کار می کنند لذا باید مسئولان ادارات مختلف به این مسئله توجه و زمینه را برای حفظ سلامت افراد فراهم کنند.

وی بیان کرد: در صورتی که موردی برای عدم رعایت دورکاری وجود دارد شهروندان می توانند از طریق سامانه ۱۹۰ و یا تماس با مراکز بهداشت شهرستان ها اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400030200855
  • خبرنگار : 50187