انتقاد شدید جبهه پولیساریو از رباط در بحران اسپانیا-مراکش

جبهه جدایی‌ طلب پولیساریو از سازمان ملل، اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا خواست مراکش را تحت فشار بگذارند تا از مهاجرت غیرقانونی به اروپا به عنوان اهرم فشاری برای به رسمیت شناختن حاکمیتش بر صحرای غربی استفاده نکند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، جبهه پولیساریو در بیانیه‌ای اعلام کرد: مراکش دهه‌ها است با تجارت مواد مخدر، مهاجرت غیرقانونی و دست داشتن در تروریسم، منبع اصلی خطر برای تمامی همسایگانش است و ما از سازمان ملل، اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا می‌خواهیم مراکش را تحت فشار بگذارند تا دیگر از مساله مهاجرت غیرقانونی به اروپا به عنوان اهرم فشاری برای به رسمیت شناختن حاکمیتش بر صحرای غربی استفاده نکند.

این اولین واکنش رسمی پولیساریو نسبت به بحران مراکش و اسپانیا است که از روز دوشنبه به دلیل کاهش کنترل‌های امنیتی از سوی رباط، شاهد انتقال بیش از ۸۰۰۰ مهاجر از بوده است.

این موج مهاجرت پس از تنش دیپلماتیک شدید میان اسپانیا و مراکش در پی استقبال مادرید از ابراهیم غالی، رهبر جبهه پولیساریو جهت درمان بیماری کرونا در این کشور ایجاد شد.

مراکش به عنوان یکی از شرکای اصلی مبارزه با مهاجرت غیرقانونی می‌خواهد اتحادیه اروپا همانند دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، حاکمیتش بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسد.

در ادامه بیانیه پولیساریو آمده است: موج جهانی مخالفت با اظهارات ترامپ، پایبندی جامعه جهانی به روند حقوقی مساله صحرا و مخالفت آن با حاکمیت مراکش باعث شده که "طرف مراشکی اشغالگر" دچار ناامیدی شدید شود و این ناامیدی موجب شده مراکش از برخی کشورها از جمله آلمان و اسپانیا به شدت انتقاد کند.

همچنین در ادامه بیانیه یاد شده آمده است: رباط حساب کرده بود که برخی کشورهای اصلی در اتحادیه اروپا هدایت حرکت پویای جهانی را برعهده بگیرند که طبق دیپلماسی مراکش قرار بود این پویایی و حرکت نتیجه بیانیه ترامپ باشد. تصمیم ترامپ به دلیل تعارضی که با قوانین بین‌المللی و نیز با سیاست، منافع، جایگاه و نقش آمریکا در رابطه با حل درگیری‌ها و برقراری صلح و امنیت جهانی داشت، بیش از دوره ابقای صاحبش (ترامپ) در کاخ سفید پایدار نبود.

این جبهه در ادامه نیز سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا را به هماهنگی تلاش‌ها برای پایان دادن به "اشغالگری غیرقانونی بخش‌هایی از خاک صحرا توسط مراکش" تشویق کرد.

 اسپانیا نیز به مراکش هشدار داد که موضعگیری‌اش درباره این منطقه گسترده که وضعیتش نامشخص است، هرگز تغییر نخواهد کرد.

آرانچا گونزالس لایا، وزیر خارجه اسپانیا اظهار کرد که این کشور به شدت به راه‌حل سیاسی پایبند است.

ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش با انتقاد شدید از مادرید گفت: مراکش دوگانگی اظهارات و موضعگیری‌های مادرید را نمی‌پذیرد.

این مسؤول مراکشی تاکید کرد: اسپانیا باید بداند که مراکشِ امروز مراکشِ دیروز نیست و برخی محافل در اسپانیا باید رویکرد خود درباره مراکش را تغییر دهند.

بوریطه در ادامه نیز دلیل واقعی این بحران را اساسا اقدام مادرید در استقبال از رهبر جبهه پولیساریو با یک هویت جعلی دانست.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400030100523
  • خبرنگار : 71496