"مرجان شاکری" مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان در این باره به ایسنا می گوید: در اصل 50 قانون اساسی، حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی تلقی شده، همچنین مقام معظم رهبری یکسری سیاست های ابلاغی در رابطه با حفاظت از محیط زیست دارند و این سیاست ها باعث توجه عموم به محیط زیست شد.
وی افزود: برخی از مجریان و متقاضیان کار به شعار سال استناد می کنند و می گویند که باید مانع زدایی کنیم اما باید بدانند که مانع زدایی به معنای حذف محیط زیست نیست زیرا اصل و اساس کارهای بزرگ داشتن پیوست های زیست محیطی است.
شاکری ا بیا اینکه محیط زیست مانع اشتغال نیست، تصرح کرد: همواره اعلام می کنم که ما مانع توسعه استان و کشور نیستیم بلکه محیط زیست کاملا هدایت گر است.
وی بر لزوم رعایت ضوابط در راستای حفظ محیط زیست برای نسل های آینده توسط عموم مردم تاکید کرد و افزود: محیط زیست امانت نسل آینده است که در دستان ما قرار دارد و وظیفه داریم آن را حفظ کنیم.
نسلی خودخواه هستیم
مدرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه نسل خودخواهی هستیم، اظهار کرد: متاسفانه برای رونق کشاورزی مان منابع آبی استان را تقریبا از بین برده ایم و در بسیاری از سفره های آب زیرزمینی اکنون به آب شور رسیده ایم و کیفیت آب کاهش پیدا کرده است و مسلما فرزندان ما آب باکیفیتی که در اختیار ما بوده را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: در بهره برداری از معادن باید حتما سلیقه به خرج دهیم و نباید بهشت معادن کشور را تبدیل به یک جهنم برای محیط زیست کنیم و مدنظر داشته باشید که این منابع، تجدید ناپذیرند و منابع معدنی پس از مدتی تمام می شوند بنابراین با برنامه باید پیش برویم تا کمترین آسیب و تخریب را داشته باشیم و همچنین باید برنامه ای برای استفاده از معادنی که در آینده متروکه می شوند، داشته باشیم.
شاکری اضافه کرد: کارخانه های بزرگی برای برداشت و استحصال از معادن احداث می کنیم که باید با تکنولوژی روز دنیا ساخته شوند و سلامت، بهداشت عموم و نسل آینده را در نظر بگیریم.
وی با انتقاد از استفاده بی رویه از معادن و در ادامه با اشاره به معضل بیکاری بیان کرد: معتقدم اگر ما دارای رفاه اجتماعی نباشیم محیط زیست اولویت آخر ما خواهد بود و توجه ویژه کشورهای توسعه یافته ای که مردم آن از رفاه اجتماعی خوبی برخوردارند به محیط زیست مهر صحتی بر این مدعاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان افزود: وقتی که در یک خانواده چند بیکار وجود داشته باشد شاید محیط زیست برای آنها اهمیت نداشته باشد و حتی محیط زیست را مانع اشتغال خود می دانند در حالی که محیط زیست معتقد است که اگر کارخانه ای در یک مکانی استقرار پیدا می کند و باعث اشتغال 1000 نفر می شود نباید سبب بیمار شدن 50 هزار نفر شود و هزینه اضافه ای به دولت تحمیل کند.
وی ادامه داد: نباید به دلیل کسب درآمد یک سرمایه گذار بخش خصوصی، فشار به عموم مردم با ایجاد آلودگی، وارد شود و خیلی از مردم نمی دانند غیرمستقیم هزینه هایی پرداخت می کنند که درآمد آن به جیب دیگران می رود. بنابراین احترام گذاشتن به محیط زیست در واقع احترام گذاشتن به سلامت عموم است و باید حفظ محیط زیست مطالبه همه باشد.
شاکری با بیان اینکه همه باید نسبت به محیط زیست حساس باشند، عنوان کرد: به طور مثال در زمان بهره برداری از یک معدن در منطقه ای، صاحبان قنات در آن منطقه نگران آلوده شدن آب قناتشان هستند و پیگیر این موضوع از ما می شوند و حال زمانی که همین افراد(صاحبان قنات) در جایی دیگر قصد اجرای یک پروژه دارند نسبت به محیط زیست معترض می شوند که چرا درباره منابع آب زیرزمینی صحبت می کنید که سندیت ندارد و قابل دیدن نیست؟!
چه کسانی جوابگوی خون کشته شدگان اقدامات غیرکارشناسی هستند؟
وی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی که چگونه منابع خود را بازسازی و احیا کنیم، جلو برویم، تصریح کرد: برخی از طرح ها در سال های گذشته بدون دریافت مجوز محیط زیست در استان مستقر شده اند به طوری که مثلا نیمی از کارخانه در بستر رودخانه احداث شده است. برخی رودخانه ها هرچند سال ها به دلیل خشکسالی کم آب هستند ولی قرار نیست همیشه این رودخانه ها بدون آب باقی بمانند.
این مسئول با یادآوری حادثه ای که در چند هفته اخیر در جاده گلباف – حرمک رخ داد، عنوان کرد: در این واقعه شاهد جان باختن 6 نفر از نیروهای اداره برق شهرستان کرمان در جاده ای که در بستر رودخانه احداث شده، بودیم.
شاکری ادامه داد: اگر یک روز سیلاب بیاید و نصف این کارخانه را با خود ببرد چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ و چه عکس العملی می خواهند نشان دهند؟ همانطور که در حادثه اخیر به احداث غیرکارشناسی بودن جاده و جای گذاری تیرهای برق اذعان می کنند اما بدانید که پشت سر این جان باختگان شش خانواده است.
وی با بیان این مطلب که سرمایه گذار باید برای سرمایه خودش ارزش قائل باشد، تصریح کرد: مشکل تجاوز به حریم رودخانه ها در استان مخصوصا در جنوب کرمان که مسیل های زیادی داریم، وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان عنوان کرد: اقتصاد جنوب استان بر پایه کشاورزی بوده و امروز تصمیم بر فعال کردن صنایع و معادن در این منطقه گرفته ایم. بنابراین باید برای این کار برنامه داشته باشیم و بدون برنامه ریزی تاثیرات زیادی در برنخواهد داشت و بنده با پروژه هایی که به محیط زیست و سلامت مردم آسیب می رساند مخالفت خواهم کرد چون رسالتم این است و این موقعیت به من داده نشده که با هر مسئله ای که سلامت مردم را به خطر می اندازد، کنار بیایم.
وی ادامه داد: محیط زیست در اجرای پروژه ها در چارچوب قانون که بر سلامت مردم اثر سوء نداشته باشد، مساعدت می کند.
انتهای پیام