به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند در همایش اقتصاد هوشمند گفت: کشورمان با وجود اینکه منابع زیادی دارد اما وقتی درباره شاخص های رفاه اجتماعی صحبت می کنیم با حسرت به بیان آن ها می پردازیم. اگر ما از نظر منابع و ذخایر جزو بهترین ها هستیم، باید بپرسیم که درآمد سرانه و رفاه اجتماعی ما چگونه است؟
وی افزود: عوامل تولیدی و استفاده بهینه از آنها سر لوحه اقدامات ما نیست. انسان و ابزار دیروز یک الگوی بهینه را به ما ارائه می کرد که ابزار و انسان امروز و فردا یک الگوی متفاوت به ما ارائه می کند. استفاده بهینه تفکری است که نوسازی، مدرن سازی ابزارها برای افزایش توانمندی انسان از بهره مندی از طبیعت و عوامل تولیدی را در پی دارد.
نحوه مدیریت رمزارزها از نگاه دژپسند
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بودجه سال گذشته بدون استقراض از بانک مرکزی تامین شد، گفت: مدیریت در حوزه رمزارزها باید فعال باشد و نباید مدیریت انفعالی داشته باشیم. باید بتوانیم مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: وقتی انسان در مقام بهره مندی از خود برمیآید، میتواند عوامل تولیدی را به توسعه تولید تبدیل کند و زمانی که هوش انسان به تکامل رسید و از هوش مصنوعی کمک گرفت، باورهای ما را از صور نفت تغییر پیدا میکند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه هیچگاه به پایان هوش انسانی نمیرسیم و همواره در حال تکامل است، گفت: اقتصاد هوشمند به این دلیل مورد توجه قرار دارد که مسیر استفاده از منابع را میسرتر از پیش میکند و موجب استفاده اعلا از امکانات و منابع میشود تا اتلاف و اصراف نداشته باشیم.
دژپسند بیان کرد: با اقتصاد هوشمند، مودی مالیاتی در مقام پرداخت کردن یا نکردن مالیات قرار نمیگیرد و فضای فرار مالیاتی را بسته است. وقتی که به اقتصاد هوشمند رسیدیم، فلسفه حضور دولت تغییر میکند.
وی با بیان اینکه اقتصاد هوشمند وفور اطلاعات را برای ما فراهم کرده است، گفت: باید بدانیم مسیر تحول هوش انسانی و هوش مصنوعی با سرعت در حال طی مسیر است که در این زمنیه برنامه ریزی باید انجام شود که اقتصاد هوشمند این فرصت را برای ما فراهم میکند.
وزیر اقتصاد افزود: اقتصاد هوشمند مانع از پایش کالاها توسط فرد در گمرک میشود بنابراین، مرزبانی اقتصادی بدین وسیله تغییر میکند. گفته میشود که اقتصاد هوشمند و هوش مصنوعی اشتغال را کاهش میدهد اما باید بگویم که هر چه فناوری پیشرفت میکند، بطالت انسانی هم کاهش پیدا میکند.
وی در حاشیه همایش اقتصاد هوشمند در جمع خبرنگاران در مورد استقراض دولت از بانک مرکزی گفت: سال ٩٩ از نظر تامین مالی بحرانیترین و موفقترین سال بوده و از بودجه ۵٧١ هزار میلیارد تومانی فقط ١٢ هزار و ۶٠٠ میلیارد تومان را از طریق فروش نفت تامین کردیم.
تامین بودجه سال ۹۹ بدون استقراض از بانک مرکزی
وزیر اقتصاد با بیان اینکه بدون یک ریال استقراض از بانک مرکزی توانستیم بودجه سال ٩٩ را تامین کنیم، گفت: به جای اینکه از بانک مرکزی قرض بگیریم اوراق فروختیم و از مردم برای تامین مالی استقراض کردیم. همچنین در بخش مالیات در سال گذشته تحقق ١٠٧درصدی داشتیم.
وی ادامه داد: در اقتصاد هوشمند، فرایند ورودیها باید با خروجی متناسب باشد و در فرایند تولید اگر یک واحد ورودی داشتیم باید خروجی آن بیشتر از یک واحد باشد. فناوریهای نو همواره متناسب با توسعه ابزارها توسعه پیدا میکنند و باید از عوامل تولید به بهترین نحو استفاده کنیم. برای مثال اگر میزان برداشت گندم امروز میانگین ٣ تن در هکتار است با این ابزارها باید آن را به ٩ تن در هکتار برسانیم.
افزایش تجارت الکترونیک در دوران کرونا
دژپسند با اشاره به افزایش تجارت الکترونیک در دوره کرونا گفت: سهم تجارت الکترونیک در این دوره ٢.٢ برابر شده است.
وی در مورد آمارهای منتشر شده از فعالیت ایرانیها در بازار ارزهای دیجیتال گفت: این آمارها قابل تایید کردن نیستند و بسیاری این آمارهایی که اعلام میشود، نمیتوان صحت آنها را تایید کرد. برآوردها با واقعیت فاصله زیادی دارد. معتقدم مدیریت در این حوزه باید فعال باشد و نباید مدیریت انفعالی داشته باشیم. باید بتوانیم مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل برسانیم. در حال حاضر در بخش ماینیگ دولت مصوبهای دارد اما یا باید آن را اصلاح کرد یا این مصوبه باید دقیقتر شود.
فروش ۲۱۳ هزار میلیارد اوراق در سال گذشته
دژپسند با اشاره به میزان انتشار اوراق در سال گذشته تصریح کرد: سال گذشته در یک مرحله ١٩٣ هزار میلیارد تومان اوراق فروختیم که در پایان سال آن را به ٢١٣ هزار میلیارد تومان رساندیم.
وی در پایان تاکید کرد: همچنین از طریق خصوصی سازی هم برای تامین مالی اقدام کردیم به طوری که درآمدها از محل خصوصی سازی در سال گذشته ۶ برابر سال ٩٨ بود.
انتهای پیام