ارسال بیش از ۶۰۰ اثر به جشنواره خوشنویسی «وقف چشمه همیشه جاری»

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اعلام ارسال ۶۲۳ اثر خوشنویسی به هفتمین جشنواره «وقف چشمه همیشه جاری» گفت: از ۶۲۳ ارسالی ۳۸۷ در رشته نستعلیق، ۱۳۰ اثر در رشته شکسته‌نستعلیق و ۱۰۶ عصر در رشته ثلث و نسخ بوده است. آثار ارسالی در هفته آینده به‌صورت مجازی داوری خواهد شد و از ۶۲۳ اثر ۳۰۰ اثر برتر برای داوری مرحله دوم که به‌صورت فیزیکی انجام خواهد شد انتخاب می‌شوند.

نشست هم اندیشی و اطلاع‌رسانی هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری در رشته خوشنویسی با حضور حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین محمد حسین اسماعیلی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا خزائلی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قزوین امروز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت در اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید مصطفی مجیدی اظهار کرد: هفتمین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری در آبان ۹۹ با اعلام فراخوان در رشته هنرهای تجسمی، عکاسی، متون ادبی، آثار پژوهشی، خبر و رسانه، خوشنویسی، فیلم و کلیپ آغاز به کار کرد و مقرر شد فراخوان تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ ادامه داشته باشد اما مدت آن تا عید سعید فطر تمدید شد.

وی ادامه داد: هفتمین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری در بخش خوشنویسی در رشته‌های نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث و نسخ فراخوان زده شد و به مانند جشنواره‌های پربار کشوری از رشته خوشنویسی استقبال چشمگیری صورت گرفت به‌گونه‌ای که ۶۲۳ اثر از تمامی استان‌ها به دبیرخانه ارسال شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین خاطرنشان کرد: از تمامی استان‌ها به دبیرخانه جشنواره آثار ارسال شده است و از بین آنان استان تهران با ۹۵ اثر، استان قزوین با ۷۷ اثر، استان اصفهان با ۵۵ اثر و استان خراسان رضوی با ۴۳ اثر رتبه‌های اول تا چهارم را به لحاظ تعداد آثار ارسالی به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اعلام اینکه از میان شرکت‌کنندگان ۱۷۵ نفر خانم و ۴۴۸ نفر آقا هستند، تصریح کرد: از ۶۲۳ اثر ارسالی ۳۸۷ در رشته نستعلیق، ۱۳۰ اثر در رشته شکسته‌نستعلیق و ۱۰۶ عصر در رشته ثلث و نسخ بوده است. آثار ارسالی در هفته آینده به‌صورت مجازی داوری خواهد شد و از ۶۲۳ اثر ۳۰۰ اثر برتر برای داوری مرحله دوم که به‌صورت فیزیکی انجام خواهد شد انتخاب می‌شوند.

مجیدی اضافه کرد: علی شیرازی، علی اشرف صندوق آبادی، علی‌اکبر پگاه و میرحیدر موسوی داوران رشته نستعلیق و یدالله کابلی خوانساری، علی صفاری و بهادر پگاه نیز داوران رشته شکسته‌نستعلیق هستند، رشته ثلث و نسخ نیز توسط رضا بنی رضی، محمدعلی قربانی، علیرضا محبی و عبدالرضایی داوری خواهند شد. در هر رشته پنج نفر نخست به عنوان برگزیده انتخاب و به هر یک از آنان چهار میلیون تومان اهدا خواهد شد.

وی تصریح کرد: اختتامیه جشنواره ابتدای تیرماه برگزار می‌شود و اگر شرایط کرونایی مطلوب باشد اختتامیه به‌صورت حضوری و در تهران برگزار خواهد شد و اگر شرایط ملی برای اختتامیه مهیا نباشد مراسم را در استان قزوین برگزار می‌کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اظهار کرد: آثار جشنواره در مکان‌های هنری به نمایش گذاشته خواهد شد، به‌دلیل شرایط کرونایی آثار جشنواره در اماکن در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه، مکان‌های تاریخی و تالارهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایش گذاشته خواهد شد تا مردم از این هنر بهره‌مند شوند.

وی افزود: تنها به برگزاری جشنواره بسنده نکرده‌ایم و در تلاش هستیم تا آثار برگزیده را به‌صورت پوستر چاپ و به تمام استان‌ها ارسال کنیم تا در اماکن در اختیار اوقاف و امور خیریه به نمایش گذاشته شود.

خوشنویسی و وقف نشانگر تعالی روح انسان هستند

مجیدی تشریح کرد: خط یک جایگاه بسیار قدیمی دارد و شناسه تمدن بشری بوده است؛ خوشنویسی و وقف نشانگر تعالی روح انسان هستند و در اسلام خوشنویسی با کتابت قرآن عجین شده است و وجه تمایز خط با وقف، شاخصه انسانی آن‌هاست. خوشنویسی علاوه بر هنر، روحیه لطیف انسانی را به نمایش می‌گذارد و وقف نیز نشان از روحیه بالنده و رشد یافته انسان است که واقف برای ترقی جامعه از  دارایی خود می‌گذرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در پایان سخنانش به نسخ خطی موجود در بقاع متبرکه اشاره کرد و یادآور شد: در صورت همکاری اداره کل میراث فرهنگی می‌توانیم مکانی را برای نمایش نسخ خطی موجود در انبارهای مکان‌های مذهبی اختصاص دهیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400022921045
  • خبرنگار :